Το λευκό τσάι είναι μια ιδιαίτερη ποικιλία που αξίζει να δοκιμάσεις. Το βασικό του χαρακτηριστικό είναι η ντελικάτη γεύση του. Συλλέγεται στην αρχή της άνοιξης, µόνο για λίγες ηµέρες, και αποξηραίνεται χωρίς να οξειδωθεί, γι’ αυτό και έχει υψηλότερη τιµή. Το λευκό τσάι έχει υποστεί τη µικρότερη επεξεργασία, διατηρώντας έτσι τις περισσότερες αντιοξειδωτικές ουσίες από κάθε άλλο είδος. Χάρη σε αυτές, το σώµα προστατεύεται από τις ελεύθερες ρίζες και επιβραδύνεται η διαδικασία της γήρανσης.

Για να πετύχεις την τέλεια γεύση χρειάζεται να το αφήσεις 1΄-3΄ σε καυτό νερό (70-80 °C)

Επιπλέον
– Συµβάλλει στη µείωση της αρτηριακής πίεσης.
– Βοηθάει στην προστασία της καρδιάς.
– Διαθέτει αντιβακτηριακές ιδιότητες.
– Έχει αντικαρκινική δράση λόγω των φλαβονειδών που περιέχει.

Διάβασε επίσης:

Το… παιχνιδιάρικο τσάι!

Το τσάι στην… κουζίνα σου!

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ