Το τσάι είναι κάτι πολύ περισσότερο από µια κούπα βραστό νερό. Όπως θα σου πουν και οι λάτρεις αυτού του ροφήµατος, αποτελεί ολόκληρη φιλοσοφία. Κάθε είδος έχει διαφορετικό χρώµα, ιδιότητες, περιεκτικότητα σε καφεΐνη, βιταµίνες και αντιοξειδωτικά.

Από την Έλλη Μαραγκάκη

Όλα τα είδη τσαγιού προέρχονται από τα φύλλα του φυτού Camellia sinensis. Το διαφορετικό χρώµα και οι ιδιότητες του κάθε είδους εξαρτώνται από την επεξεργασία που έχει υποστεί. Εξαίρεση αποτελεί το κόκκινο τσάι, που προέρχεται από το φυτό rooibos της Νότιας Αφρικής, που το όνοµά του σηµαίνει «κόκκινος θάµνος».

Ιστορία του τσαγιού
Σύµφωνα µε το θρύλο, την ώρα που ο Κινέζος αυτοκράτορας Σεν Νουνγκ έβραζε νερό, έπεσαν κατά λάθος µέσα στο δοχείο µερικά φύλλα. Πριν προλάβει να τα αφαιρέσει, το νερό είχε πάρει χρώµα και αναδυόταν ένα ωραίο άρωµα. Έτσι, εντελώς τυχαία, δοκίµασε το 2737 π.Χ. το πρώτο φλιτζάνι τσάι!

Το τσάι στην κουζίνα σου
Εκτός από το ότι είναι ένα υπέροχο και ευεργετικό ρόφηµα, το τσάι µπορείς να το χρησιµοποιήσεις και στα γεύµατά σου, για να τους δώσεις ξεχωριστό άρωµα.

Πράσινο: Μπορεί να συνοδεύσει και να αρωµατίσει ιδανικά το ψητό ψάρι.
Oolong: Συνόδευσε µε αυτό το τηγανητό ρύζι.
Λευκό: Η απαλή γεύση του µπορεί να ταιριάξει στα περισσότερα φαγητά αλλά και γλυκά.
Μαύρο: Συνοδεύει το ψητό ψάρι, το κοτόπουλο ή τα λαχανικά.
Κόκκινο: Πρόσθεσέ το σε σαλάτες ή σούπες.

Διάβασε επίσης:

Το… παιχνιδιάρικο τσάι!

Cupcakes αµυγδάλου µε αρωµατικό τσάι στο φλιτζάνι

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ