Μια εκπληκτική τούρτα με τραγανή βάση και δροσιά από τα φρέσκα βατόμουρα. Απόλαυσέ τη με μόνο 5 πόντους TBS ανά 100 γρ.

Υλικά για 10 µερίδες
Για τη ζύµη µπισκότου
250 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
120 γρ. βούτυρο ανάλατο αγελαδινό
50 γρ. ζάχαρη άχνη
1 κρόκος αυγού µεσαίου µεγέθους (20 γρ.)
20 ml γάλα
1 βανίλια σκόνη
1 πρέζα αλάτι

Για την γκανάς
600 γρ. κουβερτούρα (55% περιεκτικότητα σε κακάο), ψιλοκοµµένη
800ml κρέµα γάλακτος (35% λιπαρά)
100 γρ. γλυκόζη
2 φύλλα ζελατίνης (10 γρ.), µουλιασµένα σε κρύο νερό
50 γρ. βούτυρο ανάλατο αγελαδινό

Για τη διακόσµηση
300 γρ. φρέσκα βατόµουρα
50 γρ. ζάχαρη άχνη

Εκτέλεση
1. Φτιάξε τη ζύµη του µπισκότου. Στον κάδο του µίξερ που τον έχεις εξοπλίσει µε το εξάρτηµα φτερό, βάλε όλα τα υλικά και ζύµωσε σε χαµηλή ταχύτητα, µέχρι να έχεις µια οµοιογενή ζύµη. Τα υλικά πρέπει να είναι όλα σε θερµοκρασία περιβάλλοντος. Τύλιξε τη ζύµη µε διαφανή µεµβράνη και άφησέ τη για 30΄ στο ψυγείο να κρυώσει.
2. Άνοιξε τη ζύµη του µπισκότου, µε τη βοήθεια ενός πλάστη, σε φύλλο πάχους 1,5 εκ. Κόψε τη µε τσέρκι διαµέτρου 30 εκ. και τοποθέτησέ τη σε µια λαµαρίνα φούρνου που έχεις καλύψει µε αντικολλητικό χαρτί ψησίµατος. Ψήσε το µπισκότο µε το τσέρκι σε προθερµασµένο φούρνο στους 170°C στη µεσαία σχάρα για 18΄-20΄, µέχρι να πάρει χρυσαφί χρώµα. Βγάλ’ το από το φούρνο και άφησέ το να κρυώσει σε θερµοκρασία δωµατίου.
3. Φτιάξε την γκανάς. Βάλε σε ένα µπολ µε κρύο νερό τις ζελατίνες και άφησέ τες για 15΄ να µαλακώσουν. Ρίξε σε άλλο µπολ τη σοκολάτα. Σε µια κατσαρόλα βράσε την κρέµα γάλακτος µαζί µε τη γλυκόζη και, όταν πάρει καλή βράση, άδειασέ τη καυτή πάνω στη σοκολάτα. Ανακάτεψε µε αυγοδάρτη και πρόσθεσε τα φύλλα ζελατίνης (καλά στραγγισµένα) και το βούτυρο. Ανακάτεψε λίγο ακόµη, µέχρι να έχεις ένα λείο αποτέλεσµα.
4. Άδειασε την γκανάς πάνω από το µπισκότο και βάλε την τούρτα στο ψυγείο να κρυώσει για τουλάχιστον 1 ώρα. Ζέστανε τα τοιχώµατα του τσερκιού µε φλόγιστρο, ξεφόρµαρε την τούρτα, διακόσµησέ τη από πάνω µε φρέσκα βατόµουρα και πασπάλισέ τη µε ζάχαρη άχνη.

Διάβασε επίσης:

Συνταγή: Μπισκότα με βρώμη, σοκολάτα και φρούτα

Cupcakes αµυγδάλου µε αρωµατικό τσάι στο φλιτζάνι

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ