Φτιάξε μόνη σου ένα υπέροχο διακοσμητικό – γλύκισμα, για να ξετρελάνεις τους καλεσμένους σου στο γιορτινό τραπέζι! Απόλαυσέ το χωρίς ενοχές με 10,75 πόντους TBS.

Σκεύη που θα χρειαστείς: 1 κουπ πατ σε σχήµα δένδρου, 1 χάρακας, 1 ροδάκι κοπής, 1 πινέλο µικρό

Υλικά για 8 µερίδες

Για το µπισκότο

840 γρ. αλεύρι µαλακό

10 γρ. µπέικιν πάουντερ

30 γρ. τζίντζερ σε σκόνη

20 γρ. κανέλα

1 πρέζα αλάτι

5 γρ. γαρίφαλο σε σκόνη

185 γρ. βούτυρο ανάλατο αγελαδινό

310 γρ. καστανή ζάχαρη

2 αυγά µεσαίου µεγέθους (100 γρ.)

215 γρ. µέλι

20 ml νερό

Για τη διακόσµηση

Χρωµατιστή ζάχαρη ζαχαροπλαστικής

Για την κόλλα

100 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική

50 ml νερό

Εκτέλεση

1. Σε ένα µεγάλο µπολ ανάµειξε το αλεύρι (κοσκινισµένο), το µπέικιν πάουντερ, το τζίντζερ, την κανέλα, το αλάτι και το γαρίφαλο. Στον κάδο του µίξερ χτύπησε µε το σύρµα (εξάρτηµα του µίξερ) το βούτυρο µε την καστανή ζάχαρη µέχρι να αφρατέψουν.

2. Σε ένα µπολ ανάµειξε καλά τα αυγά µε το µέλι και το νερό, πρόσθεσε τα στο µείγµα του βούτυρου και συνέχισε το χτύπηµα, ώσπου να ενσωµατωθούν τα υλικά.

3. Πρόσθεσε αρχικά το µισό αλεύρι, συνεχίζοντας το χτύπηµα µέχρι να έχεις µια µαλακή και λεία ζύµη. Βγάλε το σύρµα από το µίξερ και βάλε το γάντζο (εξάρτηµα του µίξερ) για ζύµες. Πρόσθεσε το υπόλοιπο αλεύρι και συνέχισε σε πολύ χαµηλή ταχύτητα το ζύµωµα.

4. Τύλιξε το µείγµα σε διάφανη µεµβράνη και βάλε το στο ψυγείο για τουλάχιστον 6 ώρες (µπορείς να φτιάξεις τη ζύµη έως τρεις ηµέρες πριν τη χρησιµοποιήσεις). Άφησέ τη για 10΄ εκτός ψυγείου πριν τη χρησιµοποιήσεις.

5. Άνοιξε τη ζύµη. Χώρισέ τη σε τρία ίσα µέρη. Τοποθέτησε κάθε κοµµάτι ανάµεσα σε χαρτί ψησίµατος και άνοιξέ το µε έναν πλάστη σε πάχος 2,5 εκ. Άφησε για 10΄ τη ζύµη στο ψυγείο πριν κόψεις το µπισκότο.

6. Βγάλε τη ζύµη από το ψυγείο. Τοποθέτησε το κουπ πατ σε σχήµα δένδρου επάνω στη ζύµη και πίεσέ το µέχρι κάτω. Αφαίρεσε την παραπανίσια ζύµη. Συνέχισε την ίδια διαδικασία µε τα άλλα δύο µπισκότα και τοποθέτησέ τα ξανά στο ψυγείο για 10΄.

7. Με τη βοήθεια του χάρακα µέτρησε αρχικά το ύψος του από την κορυφή µέχρι τη βάση και διαίρεσέ το δια του 3. Ξεκινώντας από εκείνο το σηµείο, µετρώντας από τη βάση, κόψε µια µικρή µακρόστενη λωρίδα σε κάθε µπισκότο στο κέντρο του για να δηµιουργήσεις τις ενώσεις.

8. Ψήσε τα µπισκότα σε προθερµασµένο φούρνο στη µεσαία σχάρα στους 170°C για 20΄-25΄. Άφησε τα µπισκότα να κρυώσουν καλά πριν τα χρησιµοποιήσεις.

9. Ετοίµασε την κόλλα για τη διακόσµηση. Σε ένα αντικολλητικό σκεύος βάλε τη ζάχαρη και το νερό και άφησέ τα σε µέτρια θερµοκρασία, ώσπου να διαλυθεί η ζάχαρη και να δηµιουργηθεί ένα παχύρρευστο σιρόπι. Άφησέ το στην άκρη να κρυώσει. Με ένα µικρό πινέλο άπλωσε την κόλλα στις άκρες του δένδρου και, στη συνέχεια, πασπάλισε µε τη χρωµατιστή ζάχαρη. Μόνταρε το δεντράκι όπως φαίνεται στο σχέδιο.

Tip: Αν και απαιτείται ιδιαίτερη τεχνική για να δηµιουργηθεί, θα στολίσει µε µοναδικό στυλ το τραπέζι σου.

Διάβασε επίσης:

Παραδοσιακοί κουραμπιέδες

Συνταγή: Οι δίπλες των Χριστουγέννων

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ