Μια ξεχωριστή συνταγή για το εορταστικό τραπέζι. Απόλαυσέ τη με τους καλεσμένους σου με μόνο 3,25 TBS πόντους.

Υλικά για 8 µερίδες

1 κ.σ. κουκουναρόσπορος

½ κιλό φύλλο σφολιάτας

2-3 κ.σ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις, για πασπάλισµα

1 αυγό, ελαφρώς χτυπηµένο

1 φλ. φέτα

Πιπέρι µαύρο φρεσκοτριµµένο

1 ρόδι, καθαρισµένα τα σποράκια από το φλοιό και στραγγισµένα από τα υγρά

1 µατσάκι φρέσκια µέντα, ψιλοκοµµένη

Εκτέλεση

1. Φτιάξε τα βολοβάν. Προθέρµανε το φούρνο στους 200°C στον αέρα. Άφησε ένα µικρό τηγάνι σε δυνατή φωτιά. Καβούρντισε τον κουκουναρόσπορο γυρνώντας κατά διαστήµατα µε µια ξύλινη κουτάλα, ώστε να πάρει χρώµα παντού. Απόσυρε από τη φωτιά και άφησε στην άκρη να κρυώσει.

2. Αλεύρωσε την επιφάνεια εργασίας σου και µετάφερε πάνω εκεί το φύλλο σφολιάτας. Κόψε µε ένα κάτερ διαµέτρου 8 εκ. 8 δισκάκια και µετάφερέ τα σε µια λαµαρίνα φούρνου που έχεις στρώσει µε αντικολλητικό χαρτί ψησίµατος. Κόψε τα δισκάκια αυτά µε ένα κάτερ διαµέτρου 5,5 εκ., για να τους δώσεις σχήµα δαχτυλιδιού. Χρησιµοποίησε τα µικρά δισκάκια για τις βάσεις των βολοβάν και τα µεγάλα δαχτυλίδια για να φτιάξεις τα τοιχώµατά τους. Χτύπησε ελαφρά το αυγό µε ένα πιρούνι να αφρατέψει και µε ένα πινέλο άλειψε περιµετρικά το κάθε δισκάκι.

3. Κόλλησε από πάνω τους τα δαχτυλίδια και µετά άλειψε και αυτά µε το αυγό.

4. Φύλαξε στο ψυγείο τα βολοβάν για 30΄ ή µέχρι να σφίξουν.

5. Απόσυρε τα βολοβάν από το ψυγείο και ψήσε τα στον αέρα για 15΄-20΄ ή µέχρι να γίνει τραγανό το φύλλο, να φουσκώσει και να πάρει ένα χρυσοκαστανό χρώµα.

6. Απόσυρε από το φούρνο και άφησε να κρυώσουν.

7. Φτιάξε τη γέµιση. Σε ένα µεσαίο µπολ θρυµµάτισε καλά τη φέτα πιέζοντας µε ένα πιρούνι, πρόσθεσε τον κουκουναρόσπορο και φρεσκοτριµµένο πιπέρι και ανακάτεψε καλά να ενωθούν µεταξύ τους. Μόλις κρυώσουν τα βολοβάν, πάρε µε ένα κουταλάκι από το µείγµα της γέµισης και γέµισέ τα. Τέλος, πασπάλισέ τα µε το ρόδι αφού πρώτα το καθαρίσεις από τη φλούδα και το εσωτερικό του περίβληµα και το στραγγίσεις καλά. Πασπάλισε µε τη µέντα και σέρβιρε.

Διάβασε επίσης:

Τα γλυκά των γιορτών!

Σοκολατένια µελοµακάρονα µπουκίτσες

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ