Μια ανάλαφρη σαλάτα με όλα τα θρεπτικά συστατικά που χρειάζεσαι μέσα στην ημέρα, έτοιμη σε 20 λεπτά! Μπορείς να φας άφθονη, αφού έχει μόνο 1 πόντο TBS!

Υλικά για 6 μερίδες

½ φλ. καρότα κομμένα σε ροδέλες

1/4 κιλού αρακάς κατεψυγμένος

2 φλ. ασπρομανίταρα αγαρικά, κομμένα σε λεπτές φέτες

2 κρεμμύδια πράσινα, σε κομμάτια μήκους 1,5 εκ.

1 κ.σ. βούτυρο αγελαδινό ανάλατο

1 κ.σ. βασιλικός φρέσκος, ψιλοκομμένος

1/4 κ.γ. αλάτι

Πιπέρι μαύρο, φρεσκοτριμμένο

Για το ντρέσινγκ

2 κ.σ. βασιλικός φρέσκος, ψιλοκομμένος

1 κ.σ. ξύσμα ακέρωτου λεμονιού

2 κ.γ. σκόρδο πολτοποιημένο

Εκτέλεση

1. Ρίξε σε μια μεσαία κατσαρόλα 2 φλιτζάνια του τσαγιού νερό, αλάτισε και βάλε τη σε μέτρια φωτιά να πάρει βράση. Πρόσθεσε τα καρότα κομμένα σε ροδέλες και βράσε για 3΄ με κλειστό το καπάκι του σκεύους. Ρίξε κατόπιν και τον αρακά, συμπλήρωσε, αν χρειάζεται, με λίγο νερό ακόμα και βράσε σε χαμηλή φωτιά για ακόμα 5΄, ή μέχρι να μαλακώσουν ελαφρώς τα καρότα και ο αρακάς αλλά να «κρατάνε» ακόμα. Απόσυρε από τη φωτιά, σούρωσε τα λαχανικά και άφησέ τα στην άκρη.

2. Βάλε την ίδια κατσαρόλα με το βούτυρο σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά και σόταρε τα μανιτάρια κομμένα σε λεπτές φέτες και τα φρέσκα κρεμμύδια σε κομμάτια μήκους 1,5 εκ. μέχρι να μαλακώσουν, ανακατεύοντας με ξύλινη κουτάλα. Πρόσθεσε τον ψιλοκομμένο βασιλικό, το αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι, τα καρότα και τον αρακά και άφησε για 1΄-2΄ να ζεσταθούν, ανακατεύοντας με την κουτάλα. Απόσυρε από τη φωτιά και μοίρασε τη σαλάτα σε πιάτα.

3. Ανάμειξε σε ένα μπολ με ένα κουτάλι τον ψιλοκομμένο βασιλικό, το ξύσμα του λεμονιού και το πολτοποιημένο σκόρδο. Πασπάλισε το μείγμα πάνω από τη σαλάτα και σέρβιρέ τη ζεστή.

Tip: Περίχυσε τη σαλάτα με λίγο ωμό ελαιόλαδο, πριν σερβίρεις για πιο πλούσια γεύση.

Διάβασε επίσης:

Σουφλέ με τόνο και λαχανικά

Το ιδανικό smoothie για μετά την άσκηση

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ