Τα αγαπημένα cupcakes σε έναν υπέροχο συνδυασμό γεύσεων και αρωμάτων. Απόλαυσέ τα μόνο με 4,75 πόντους TBS.
Από τη Μυρσίνη Λαμπράκη
Υλικά για 8 µερίδες
Για τα cupcakes
120 ml γάλα πλήρες αγελαδινό
2,5 ml εκχύλισµα βανίλιας
3 φακελάκια τσάι earl grey
120 γρ. βούτυρο ανάλατο αγελαδινό
225 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
2 αυγά µεσαίου µεγέθους (100 γρ.)
100 γρ. αλεύρι µαλακό
75 γρ. πούδρα αµυγδάλου
5 γρ. µπέικιν πάουντερ
Για την επικάλυψη
50 γρ. ζάχαρη άχνη
50 γρ. αµύγδαλα φιλέ, καβουρδισµένα
Εκτέλεση
1. Προθέρµανε το φούρνο στους 165°C, στον αέρα. Τοποθέτησε 8 φλιτζάνια τσαγιού ή πυρίµαχα µπολάκια σε ένα µεγάλο ταψί.
2. Φτιάξε τα cupcakes. Άδειασε σε ένα κατσαρολάκι το γάλα, το εκχύλισµα βανίλιας και τα φακελάκια τσαγιού και βάλε σε µέτρια φωτιά µέχρι να αρχίσει να βράζει. Αποµάκρυνε από τη φωτιά και άφησέ το στην άκρη να κρυώσει. Κατόπιν αφαίρεσε τα σακουλάκια τσαγιού από το γάλα που έχεις αφήσει να κρυώσει. Ρίξε στον κάδο του µίξερ το βούτυρο και τη ζάχαρη και χτύπησε µε το φτερό (εξάρτηµα του µίξερ) µέχρι το µείγµα να ασπρίσει και να γίνει αφράτο. Πρόσθεσε τα αυγά ένα ένα, χτυπώντας µετά από κάθε προσθήκη µέχρι να οµογενοποιηθούν. Σε ένα καθαρό µπολ κοσκίνισε το αλεύρι, την πούδρα αµυγδάλου και το µπέικιν πάουντερ και ανακάτεψε µέχρι να οµογενοποιηθούν. Ρίξε τη µισή ποσότητα από το µείγµα µε το αλεύρι σε ένα άλλο µπολ και πρόσθεσε το µείγµα βουτύρου. Χτύπησε µε µίξερ χειρός να ενοποιηθούν και κατόπιν ενσωµάτωσε και το µισό µείγµα γάλακτος, συνεχίζοντας το χτύπηµα. Ενσωµάτωσε και τα υπόλοιπα κάθε µείγµατος, χτυπώντας µε το µίξερ µέχρι να οµογενοποιηθούν. Μοίρασε το µείγµα στα φλιτζάνια ή στα µπολάκια, γεµίζοντας το καθένα µέχρι τα 2/3 του ύψους του.
3. Ψήσε τα cupcakes για 22΄-25΄, µέχρι να πάρουν ένα χρυσαφί χρώµα. Απόσυρε, χωρίς να κλείσεις το φούρνο, και άφησέ τα στην άκρη να κρυώσουν.
4. Καβούρδισε τα αµύγδαλα φιλέ. Όσο τα κέικ σου κρυώνουν, ρίξε αµύγδαλα φιλέ σε ένα µικρό ταψί και βάλε τα στο φούρνο για 8΄-10΄ µέχρι να ροδίσουν, ανακατεύοντας ανά διαστήµατα µε ένα κουτάλι. Απόσυρε από το φούρνο και άφησέ τα να κρυώσουν για περίπου 1 ώρα. Όταν τα cupcakes είναι εντελώς κρύα, πασπάλισέ τα µε ζάχαρη άχνη και τα αµύγδαλα φιλέ και σέρβιρε.
Tip: Πούδρα αµυγδάλου θα βρεις σε όλα τα σούπερ µάρκετ. Εναλλακτικά µπορείς να χρησιµοποιήσεις αµύγδαλα λευκά και να τα τρίψεις στο µούλτι µέχρι να γίνουν σκόνη, στην ίδια ποσότητα.
Διάβασε επίσης:
Δροσερό γλύκισµα µε µους και µανταρίνι