- Διαφήμιση -
Αρχική Υγιεινή διατροφή Δεν παχαίνουν, χορταίνουν!

Δεν παχαίνουν, χορταίνουν!

Αντί να… εξορίσεις για πάντα από τη δίαιτά σου αυτές τις τροφές, πάρ τες με το μέρος σου και αδυνάτισε.

Από τον Μάνο Σιγανό

1 Ψωμί

Photoxpress_94049

Το αποφεύγεις επειδή πιστεύεις ότι παχαίνει ή ότι η γλουτένη που περιέχει συμβάλλει στην παχυσαρκία.

Πώς σε βοηθάει: Οι υδατάνθρακες που σου παρέχει συμβάλλουν στην παραγωγή σεροτονίνης, μια ουσία που σε βοηθάει να νιώθεις ικανοποίηση από το φαγητό – έτσι τρως λιγότερο.

Επίλεξε: Ψωμί ολικής άλεσης. Έχει περισσότερες φυτικές ίνες.

2 Μακαρόνια

Τα αποφεύγεις επειδή τα θεωρείς παχυντικά, καθώς συνοδεύονται από τριμμένο τυρί ή και κιμά, που αυξάνει τις θερμίδες.

Πώς σε βοηθούν: Περιέχουν μαγγάνιο, που σε βοηθά να μεταβολίσεις τους υδατάνθρακες και συμβάλλει στη ρύθμιση του σακχάρου στο αίμα σου. Αυτό είναι σημαντική προϋπόθεση για την απώλεια βάρους – διατηρούν τον κορεσμό για περισσότερη ώρα.

Επίλεξε: Τα ολικής άλεσης, για περισσότερες φυτικές ίνες.

3 Πατάτες

Τις αποφεύγεις επειδή περιέχουν πολλούς υδατάνθρακες.

Πώς σε βοηθούν: Οι βραστές πατάτες περιέχουν άμυλο, ένα μέρος του οποίου μετατρέπεται σε ανθεκτικό άμυλο, το οποίο απορροφάται από το παχύ έντερο, παράγοντας ωφέλιμα λιπαρά οξέα. Αυτά εμποδίζουν τον οργανισμό σου να κάψει τους υδατάνθρακες και έτσι καίει λίπος.

Επίλεξε: Βραστές ή ψητές πατάτες.

4 Γαλακτοκομικά

Τα αποφεύγεις επειδή περιέχουν πολλά λιπαρά.

Πώς σε βοηθάει: Υπάρχουν επιστημονικά στοιχεία που δείχνουν ότι η ανεπάρκεια ασβεστίου, που είναι συχνή στις γυναίκες, ευθύνεται για την επιβράδυνση του μεταβολισμού, ενώ οι έρευνες δείχνουν ότι η πρόσληψη ασβεστίου από χαμηλών λιπαρών γαλακτοκομικά προϊόντα βοηθά στη μείωση της απορρόφησης του λίπους των υπολοίπων τροφίμων από τον οργανισμό.

Επίλεξε: Γαλακτοκομικά με 2% λιπαρά.

5 Μαύρη σοκολάτα

Την αποφεύγεις επειδή περιέχει ζάχαρη.

Πώς σε βοηθάει: Τρώγοντας 1 κομματάκι 20 λεπτά πριν από το φαγητό και ένα μετά, περιορίζεις την όρεξή σου κατά 50% λένε οι ειδικοί.

Επίλεξε: Πικρή σοκολάτα με περιεκτικότητα σε κακάο 60%-70% – έχει περισσότερα αντιοξειδωτικά.

Exit mobile version