- Διαφήμιση -
Αρχική Υγεία Τί είναι το μεταβολικό σύνδρομο;

Τί είναι το μεταβολικό σύνδρομο;

Το τελευταίο διάστημα αποτελεί έναν πολύ διαδεδομένο ιατρικό όρο, γνωρίζεις όμως τι πραγματικά είναι το μεταβολικό σύνδρομο;

Αποτελεί μια κατάσταση που είναι πολύ πιθανό να βρισκόμαστε όμως δεν το γνωρίζουμε. Ας δούμε όμως αναλυτικότερα αυτό το μυστηριώδες σύνδρομο.

Το μεταβολικό σύνδρομο δεν αποτελεί από μόνο του κάποια αρρώστια, είναι ένας συνδυασμός παθήσεων που το δημιουργούν.

Πιο συγκεκριμένα αν οι παρακάτω μετρήσεις είναι ιδιαίτερα υψηλές, τότε διατρέχεις υψηλότερο κίνδυνο εμφάνισης καρδιακής νόσου, εγκεφαλικού ή εμφάνισης διαβήτη. Είναι η πίεση του αίματος, η χοληστερίνη HDL, τα τριγλυκερίδια και το επίπεδο του σακχάρου, επίσης η συσσώρευση βάρους στην περιοχή της κοιλιάς διατρέχει κινδύνους. Ο συνδυασμός 3 και παραπάνω παραγόντων μπορεί να δημιουργήσει το μεταβολικό σύνδρομο.

Όμως ακόμα και στην περίπτωση που ο συνδυασμός των μετρήσεών σου δεν είναι καλός, μπορείς να αλλάξεις την κατάσταση! Πρέπει άμεσα να υιοθετήσεις έναν υγιεινό τρόπο ζωής με συνδυασμό διατροφής και άσκησης με στόχο την απώλεια κιλών.

Η απώλεια βάρους είναι εκείνη που κάνει τη διαφορά σε αυτές τις περιπτώσεις. Ακόμα και μια μικρή απώλεια και όχι το να φτάσεις στο ιδανικό βάρος, μειώνει την πιθανότητα εμφάνισης διαβήτη και βελτιώνει την αρτηριακή πίεση.

Exit mobile version