Ένα πλούσιο γεύμα που μπορείς να φτιάξεις ανά πάσα στιγμή!
Υλικά για 6 άτομα
6 μπουτάκια (κοπανέλια)
χυμός από 2 πορτοκάλια
χυμός από 2 λεμόνια
2κ.σ. μέλι
2κ.σ. μουστάρδα
1 κιλό πατάτες
1 ματσάκι δενδρολίβανο
1-2 σκελίδες σκόρδο
6κ.σ. ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
1 Πλύνε τα μπουτάκια και τοποθέτησέ τα στο ταψί. Ανακάτεψε το χυμό του πορτοκαλιού, του λεμονιού, το μέλι, τη μουστάρδα και το ελαιόλαδο και περίχυσε το μισό στα μπουτάκια, ανακατεύοντας καλά. Άφησε το υπόλοιπο στην άκρη. Ρίξε αλάτι, πιπέρι και τρίψε λίγο φρέσκο δενδρολίβανο από πάνω. Ψήσε στους 200°C για 20-25 λεπτά.
2 Κόψε τις πατάτες και αλατοπιπέρωσέ τες. Τοποθέτησέ τες σε ένα πυρέξ μαζί με το σκόρδο. Περίχυσε το υπόλοιπο χυμό μαζί με λίγο νερό και το τριμμένο δενδρολίβανο και ανακάτεψέ τες καλά. Ψήσε στους 190°C για 45 λεπτά περίπου. Σέρβιρε μαζί με τα μπουτάκια.
Προσοχή: Μην ψήσεις τις πατάτες με τα μπουτάκια μαζί, γιατί τα τελευταία θέλουν λιγότερη ώρα στο φούρνο απ’ ότι οι πατάτες. Αν θέλεις μπορείς να τα βάλεις στη σχάρα ή στο γκριλ. Θα χρειαστείς μόνο 6-7 λεπτά από κάθε πλευρά.