Για όλους εμάς που η γυμναστική είναι τρόπος ζωής, η ζεστασιά και η τόνωση σώματος και πνεύματος είναι απαραίτητη! Κι εγώ τα ανακάλυψα σε ένα… φλιτζάνι!
Οφείλω να ομολογήσω ότι μέχρι πριν λίγα χρόνια η λέξη «γυμναστική» δεν υπήρχε καν στο λεξιλόγιό μου μέχρι που οργανισμός μου χτύπησε το πρώτο «καμπανάκι» ότι πρέπει να… κινητοποιηθώ! Ένας πόνος στη μέση που δεν έλεγε να περάσει, οι μειωμένες αντοχές όταν αλλά και η κούραση ήταν αρκετά σημάδια για να πάω… τρέχοντας στο γυμναστήριο! Και έκτοτε η άσκηση όχι απλά έγινε αγαπημένη συνήθεια – και «αποσυμπίεση στο τέλος της ημέρας» – αλλά πραγματικά και τρόπος ζωής!

Αλλάζοντας λοιπόν νοοτροπία και φιλοσοφία έψαχνα παράλληλα τους τρόπους για να ακολουθώ και μια πιο ισορροπημένη και υγιεινή διατροφή, να τονώσω το ανοσοποιητικό μου αλλά και να βρω την ισορροπία στο σώμα και το πνεύμα μου!

Δεν σας κρύβω ότι δοκίμασα αρκετές μεθόδους, άλλες με λιγότερη και άλλες με περισσότερη επιτυχία! Το συμπέρασμα μου; Ο καλύτερος «σύμμαχός» μας είναι η φύση! Και τι εννοώ; Μα φυσικά τα θαυματουργά βότανα που μας χαρίζει απλόχερα και το καθένα από αυτά μας προσφέρει τις… μαγικές του ιδιότητες!

Κι επειδή ότι κάνω θέλω να το κάνω καλά, το τελευταίο διάστημα βρήκα αυτό ακριβώς που χρειαζόμουν για να… «ρίξω» τους ρυθμούς με τον καλύτερο τρόπο μετά την καθημερινή μου προπόνηση επιτυγχάνοντας τη ζεστασιά που αναζητώ επιστρέφοντας στο σπίτι.

Η τελευταία μου ανακάλυψη λοιπόν ήταν το τίλιο! Ναι καλά διαβάσατε, αυτό το… ταπεινό βότανο με τις χαλαρωτικές ιδιότητες, το οποίο επίσης δρα κατά του πονοκέφαλου, του πανικού, της νευρικής ταχυπαλμίας και της υψηλής πίεσης, ενώ την ίδια στιγμή ηρεµεί τα νεύρα και βοηθάει στον έλεγχο του στρες! Μετά από μια γεμάτη και απαιτητική μέρα στη δουλειά αλλά και από 2 ώρες εντατικής άσκησης ένα φλιτζάνι τίλιο είναι αυτό ακριβώς που χρειάζομαι για να ανακτήσω την «ισορροπία» μου!

Έχοντας λοιπόν σταθερή αξία στο «οπλοστάσιό» μου το τίλιο και πηγαίνοντας στο σουπερμάρκετ για τις προμήθειες του μήνα, ανακάλυψα εντελώς τυχαία μια καινούρια πρόταση της Lipton που μου κίνησε αμέσως την περιέργεια να τη δοκιμάσω. Ο λόγος για το καινούριο αφέψημα βοτάνων Lipton Warming Linden & Ginger το οποίο εκτός από το αγαπημένο μου τίλιο περιέχει και τζίντζερ!

Πρέπει να σας ομολογήσω ότι ο συνδυασμός με ιντρίγκαρε αμέσως και έσπευσα να το δοκιμάσω! Το τζίντζερ άλλωστε το ήξερα για τις τονωτικές του ιδιότητες -και όχι μόνο- αφού εκτός του οτι ενισχύει την άμυνα του οργανισμού, βελτιώνει την κυκλοφορία του αίματος αφού είναι πλούσιο σε μαγνήσιο, χρώμιο και ψευδάργυρο, ενώ ταυτόχρονα τονώνει το ανοσοποιητικό.

Και πράγματι αμέσως μόλις έβγαλα αυτό το θαυματουργό φακελάκι από το κουτάκι του, το άρωμά του τίλιου σε συνδυασμό με το τζίντζερ με αιχμαλώτισε! Ένα φλιτζάνι Lipton Warming Linden & Ginger ήταν αρκετό για να μου χαρίσει ζεστασιά και τόνωση, ενώ μετά από την πρώτη εβδομάδα κέρδισε επάξια τη θέση του στην βραδινή μου ιεροτελεστία μετά το γυμναστήριο!