Τελικά κατά πόσο ο κορονοϊος κολλάει από τα κλιματιστικά; Ο Σωτήρης Τσιόδρας απαντά στο ερώτημα και ξεκαθαρίζει μια για πάντα!
Απαντώντας σε σχετική ερώτηση ζήτησε να μην χρησιμοπούνται τα κλιματικστικά για την ανακύκλωση του αέρα και τόνισε ότι ο ίδιος προτιμά το ανοικτό παράθυρο για τον καλό εξαερισμό του δωματίου.
«Προτιμούμε τα ανοιχτά παράθυρα για να ανανεώνεται ο αέρας, από τα κλιματιστικά, ειδικά όταν υπάρχει ασθενής στο σπίτι». Οπως είπε, «παρακολουθούμε τις εξελίξεις και ναι μπορεί να σημαίνει ότι όσο λιγότερο χρησιμοποιείται τόσο το καλύτερο», ειδικά εάν στον χώρο υπήρξε θετικό κρούσμα κορωνοϊού.
Ο κ. Τσιόδρας γνωστοποίησε ότι επιστημονικές ομάδες στην Ελλάδα μελετούν τη σχέση κορωνοϊού-κλιματιστικού και έχουν βρει, όπως δήλωσε, ότι σε κάποια κλιματιστικά βρέθηκαν ίχνη, όταν υπήρξε θετικό κρούσμα.
Γιατί χτυπά τους άντρες
Η Δρ Aditi Shastri, ογκολόγος στο Ιατρικό Κέντρο Montefiore στο Μπρονξ και η μητέρα της, η Δρ Jayanthi Shastri, μικροβιολόγος στο Νοσοκομείο Kasturba για μολυσματικές ασθένειες στη Βομβάη, δήλωσε ότι ο ιός προσκολλάται σε μια πρωτεΐνη που εμφανίζεται σε υψηλά επίπεδα στους όρχεις.
Αυτή η πρωτεΐνη, γνωστή ως ένζυμο μετατροπής αγγειοτενσίνης 2, ή ACE2, υπάρχει στους πνεύμονες, το γαστρεντερικό σύστημα και την καρδιά εκτός από μεγάλες ποσότητες στους όρχεις.
Δείτε και αυτό: Σωτήρης Τσιόδρας: Αυτές τις τροφές προτείνει για την καραντίνα – Ο κατάλογος