- Διαφήμιση -
Αρχική Lifestyle Μεγάλη προσοχή: Τι ισχύει με το θερινό ωράριο στο ρεύμα

Μεγάλη προσοχή: Τι ισχύει με το θερινό ωράριο στο ρεύμα

Δώστε μεγάλη προσοχή γιατί μόλις βγήκε ανακοίνωση σχετικά με το τι ισχύει με το θερινό ωράριο στο ρεύμα! Εξάλλου τα περισσότερα νοικοκυριά, κάνουν χρήση χειμώνα – καλοκαίρι!

Πιο συγκεκριμένα, την έναρξη του νυχτερινού οικιακού τιμολογίου θερινής περιόδου από την 1η Μαΐου 2020 ανακοίνωσε ο ΔΕΔΔΗΕ.

Σημειώνεται ότι η ισχύς της θερινής περιόδου διαρκεί από 1 Μαΐου 2020 έως 31 Οκτωβρίου 2020 και με συνεχές ωράριο από 23:00 έως 07:00. Καταναλωτές που επιθυμούν περαιτέρω ενημέρωση για το θέμα αυτό, μπορούν να λάβουν πληροφορίες από τον προμηθευτή τους.

Εκτός από το θερινό ωράριο στο ρεύμα δες πώς αλλιώς μπορείς να κάνεις οικονομία

Ο σχεδιασμός γλιτώνει από μπελάδες

Οι γυναίκες ζουν περισσότερο από τους άντρες και άρα πληρώνουν περισσότερα για την περίθαλψή τους. Για να μπορούν να ζουν με αξιοπρέπεια και να καλύπτουν τις ανάγκες τους ενώ μεγαλώνουν θα πρέπει τα προηγούμενα χρόνια να έχουν κάνει έναν σωστό προγραμματισμό και να έχουν αποταμιεύσει κάποια χρήματα. Σε αυτή την περίπτωση ισχύει το ρητό ότι δεν χρειάζεται να είσαι πλούσιος για να αποταμιεύσεις αλλά το να αποταμιεύεις σε κάνει πλούσιο.

Οι γυναίκες πληρώνονται με χαμηλότερους μισθούς από τους άντρες. Θα έπρεπε να δουλεύουν 60 μέρες παραπάνω ετησίως για να παίρνουν τα ίδια χρήματα.

Δώσε αξία στα χρήματά σου

Βάλε στόχους για να αναγνωριστεί η σημασία του να έχεις χρήματα. Αν δεν έχεις συγκεκριμένες ανάγκες, σκέψου πώς φαντάζεσαι τη ζωή σου σε μερικά χρόνια και τι ανάγκες θα έχεις. Ποια είναι τα επαγγελματικά και προσωπικά σου σχέδια, για παράδειγμα, αν σκέφτεσαι να βρεις δεύτερη δουλειά ή θέλεις να μετακομίσεις σε δικό σου σπίτι. Για κάθε σχέδιο υπάρχει και το αντίστοιχο budget, οπότε βρες το δικό σου για να αντιληφθείς τη σημασία των χρημάτων.

Οι σύντροφοι που αποταμιεύουν μένουν μαζί

Η διαφορά στα χρήματα που κερδίζει ένα ζευγάρι μηνιαίως, δημιουργεί συχνά προστριβές. Όταν όμως υπάρχει ένα κοινό πλάνο από την αρχή στο πώς θα πληρώνονται οι υποχρεώσεις, και οι σύντροφοι είναι ενωμένοι, τα πράγματα είναι καλύτερα. Τα τυχόν εμπόδια που θα εμφανιστούν θα λυθούν με συζήτηση και κατανόηση.

  • 81% των ζευγαριών έχουν κοινό οικονομικό προγραμματισμό
  • 45% των ζευγαριών παίρνουν μαζί όλες τις οικονομικές αποφάσεις

Ζήτα καθοδήγηση

Φυσικά και δεν είσαι ο μάγος των Οικονομικών, θα ψωνίσεις λίγο παραπάνω από όσο αντέχει η τσέπη σου και θα κάνεις ένα ακριβό λουράκι δώρο στο σκύλο σου. Μην απογοητεύεσαι και μην κατηγορείς τον εαυτό σου εφόσον έχεις αποφασίσει να αλλάξεις τον τρόπο που σκέφτεσαι. Ζήτα βοήθεια από έναν οικονομικό σύμβουλο ή ρίξε μια ματιά στο διαδίκτυο για χρήσιμα άρθρα διαχείρισης χρημάτων από οικονομολόγους.

Δες και αυτό: Τα tips της παλιάς νοικοκυράς για το σπίτι – Πώς θα κάνεις τα ρούχα τέλεια

Exit mobile version