- Διαφήμιση -
Αρχική Διατροφή Τι άλλαξε μετά την απώλεια κιλών

Τι άλλαξε μετά την απώλεια κιλών

Έχεις χάσει αρκετό βάρος πρόσφατα; Το ξέρουμε δείχνεις και αισθάνεσαι υπέροχα, όμως θα έχεις παρατηρήσει κάποιες αλλαγές που έγιναν στο σώμα σου που δεν τις είχες υπολογίσει.

Κρυώνεις συνεχώς

Έχεις παρατηρήσει πως κρυώνεις αρκετά, περισσότερο απ’ ότι πριν αδυνατίσεις. Αυτό συμβαίνει γιατί το λίπος λειτουργεί ως φυσικό προστατευτικό από το κρύο, έτσι τώρα έχεις γίνει πιο ευαίσθητη στις αλλαγές τις θερμοκρασίας. Το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να το συνηθίσεις και να έχεις πάντα μαζί σου μια ζακέτα!

Το μέγεθος των δαχτυλιδιών

Με την απώλεια πολλών κιλών αδυνατίζουν και τα δάχτυλά μας, τόσο στα πόδια όσο και τα χέρια. Είναι φυσιολογικό λοιπόν να σου είναι μεγάλα τα δαχτυλίδια που πριν σου ήταν φυσιολογικά.

Χάνεις την όρεξη για γλυκά

Κι όμως μπορεί να συμβεί και αυτό! Μετά την απώλεια βάρους ο οργανισμός παύει να έχει μεγάλη ανάγκη λίπους και ζάχαρης. Έτσι στην προσπάθειά σου να χάσεις τα κιλά, σίγουρα περιόρισες τα γλυκά και το junk food, ο οργανισμός σου συνήθισε σε μια κατάσταση και τώρα δεν υπάρχει κάποιος λόγος να επανέλθει.

Χρειάζεσαι νέα παπούτσια

Όταν χάνεις βάρος, χάνεις συνολικά από όλο το σώμα. Όπως και στην περίπτωση του μεγέθους του δαχτυλιδιού, έτσι και το πέλμα σου αδυνατίζει. Το αποτέλεσμα είναι πως πολλές φορές μπορεί να χρειαστεί να αλλάξεις νούμερο παπουτσιού.

Μπορεί να μην το προσέξουν

Υπάρχουν περιπτώσεις ανθρώπων που ενώ βρίσκονται σε δίαιτα και χάνουν σταθερά κιλά, οι απέναντι το παρατηρούν λίγο πριν φτάσουν στο στόχο τους. Αυτό συμβαίνει γιατί τα κιλά χάνονται σταδιακά και όχι απότομα και πολλές φορές αλλάζουμε την γκαρνταρόμπα μας στα τελευταία στάδια της προσπάθειάς μας.

Exit mobile version