- Διαφήμιση -
Αρχική Διατροφή Το σωστό τηγάνι στη σωστή δουλειά

Το σωστό τηγάνι στη σωστή δουλειά

Για κάθε είδος τηγανίσματος υπάρχει και το σωστό τηγάνι. Μάθε πως θα επιλέξεις εκείνο που ταιριάζει στη δική σου κουζίνα!

Μαντέμι

Είναι καταπληκτικός αγωγός θερμότητας, που πυρώνει στην κυριολεξία. Είναι όμως και αρκετά βαρύ και αντέχει πολύ. Ιδανικό για σοτάρισμα, καθώς δεν κολλάνε τα υλικά στον πάτο, καθώς και για το μαγείρεμα πιάτων που τα υλικά τους απαιτούν πρώτα πέρασμα από το τηγάνι και μετά φούρνο. Επίσης, αν θέλεις να κάνεις υγιεινή διατροφή, είναι τέλειο, αφού δεν χρειάζεται να προσθέσεις καθόλου λάδι ή βούτυρο.

Ανοξείδωτο ατσάλι

atsali anoxeidotoΤα τηγάνια αυτού του είδους είναι κατάλληλα για όλα τα είδη μαγειρέματος, καθώς το μέταλλό τους δεν επηρεάζει ούτε το φαγητό ούτε τη γεύση του. Θεωρείται ιδανικό για τις συνταγές που απαιτούν να αποκτήσουν “χρυσό” χρώμα. Δεν είναι ο καλύτερος αγωγός θερμότητας.

Εμαγιέ

Είναι κολλητικά και αρκετά βαριά, όπως τα μαντεμένια, και διατηρούν τη θερμοκρασία. Είναι ιδανικό για σούπες και μαγειρευτά με σάλτσα. Αν θέλεις να σοτάρεις κάτι, το εμαγιέ δεν είναι αυτό ακριβώς που ψάχνεις.

Αντικολλητικό αλουμίνιο

Είναι ο αφανής “ήρωας” της μαγειρικής. Καίει πολύ και γενικά πρέπει να αποφεύγεις τη χρήση μεταλλικών εργαλείων για να μη γδέρνεται η αντικολλητική επένδυση. Για ομελέτες, κρέπες και φιλέτα ψαριού χωρίς λάδι, είναι ιδανικό.

Μπακίρι

Ο βασιλιάς των καλών αγωγών θερμότητας αντέχει πάρα πολύ στο χρόνο, γι’ αυτό και είναι αρκετά ακριβό. Είναι καλυμμένο με ανοξείδωτη επένδυση εσωτερικά, γιατί το μέταλλο επηρεάζει τη γεύση του φαγητού. Οι σεφ το προτιμούν επειδή ζεσταίνεται γρήγορα και κρυώνει πολύ γρήγορα, σημαντικό για να μαγειρευτούν κάποιες σάλτσες. Για τους κοινούς θνητούς, δεν διαθέτει κάποιο τρομερό πλεονέκτημα έναντι του ανοξείδωτου τηγανιού ή του τηγανιού με τεφλόν.

Ανοξείδωτο αλουμίνιο

Χρησιμοποίησέ το όπως το αντικολλητικό τηγάνι, απλώς έχε υπόψη σου ότι η αντικολλητική του επιφάνεια δεν χαράζεται. Ιδανικό για λεπτά φαγητά, όπως ψιλοκομμένα λαχανικά, φιλετάκια, ομελέτες.

Wok

Παρά τις υψηλές θερμοκρασίες, τα τρόφιμα διατηρούν τα θρεπτικά τους συστατικά, αφού το μαγείρεμα σε wok χρειάζεται λίγη ώρα. Απαιτείται ελάχιστη ποσότητα λιπαρών ουσιών, επομένως είναι πιο υγιεινό και μειώνει την ώρα μαγειρέματος (συχνά, ακόμα και στο μισό χρόνο) σε σχέση με τα άλλα σκεύη.

Exit mobile version