Για κάθε είδος τηγανίσματος υπάρχει και το σωστό τηγάνι. Μάθε πως θα επιλέξεις εκείνο που ταιριάζει στη δική σου κουζίνα!
Μαντέμι
Είναι καταπληκτικός αγωγός θερμότητας, που πυρώνει στην κυριολεξία. Είναι όμως και αρκετά βαρύ και αντέχει πολύ. Ιδανικό για σοτάρισμα, καθώς δεν κολλάνε τα υλικά στον πάτο, καθώς και για το μαγείρεμα πιάτων που τα υλικά τους απαιτούν πρώτα πέρασμα από το τηγάνι και μετά φούρνο. Επίσης, αν θέλεις να κάνεις υγιεινή διατροφή, είναι τέλειο, αφού δεν χρειάζεται να προσθέσεις καθόλου λάδι ή βούτυρο.
Ανοξείδωτο ατσάλι
Εμαγιέ
Είναι κολλητικά και αρκετά βαριά, όπως τα μαντεμένια, και διατηρούν τη θερμοκρασία. Είναι ιδανικό για σούπες και μαγειρευτά με σάλτσα. Αν θέλεις να σοτάρεις κάτι, το εμαγιέ δεν είναι αυτό ακριβώς που ψάχνεις.
Αντικολλητικό αλουμίνιο
Είναι ο αφανής “ήρωας” της μαγειρικής. Καίει πολύ και γενικά πρέπει να αποφεύγεις τη χρήση μεταλλικών εργαλείων για να μη γδέρνεται η αντικολλητική επένδυση. Για ομελέτες, κρέπες και φιλέτα ψαριού χωρίς λάδι, είναι ιδανικό.
Μπακίρι
Ανοξείδωτο αλουμίνιο
Χρησιμοποίησέ το όπως το αντικολλητικό τηγάνι, απλώς έχε υπόψη σου ότι η αντικολλητική του επιφάνεια δεν χαράζεται. Ιδανικό για λεπτά φαγητά, όπως ψιλοκομμένα λαχανικά, φιλετάκια, ομελέτες.
Wok
Παρά τις υψηλές θερμοκρασίες, τα τρόφιμα διατηρούν τα θρεπτικά τους συστατικά, αφού το μαγείρεμα σε wok χρειάζεται λίγη ώρα. Απαιτείται ελάχιστη ποσότητα λιπαρών ουσιών, επομένως είναι πιο υγιεινό και μειώνει την ώρα μαγειρέματος (συχνά, ακόμα και στο μισό χρόνο) σε σχέση με τα άλλα σκεύη.