- Διαφήμιση -
Μετά το εορταστικό φαγοπότι, θα μείνουν στο ντουλάπι και το ψυγείο αρκετά περισσεύματα από τσουρέκι και άλλα. Μην τα πετάξεις. Αξιοποίησέ τα έξυπνα με μια συνταγή.
Το τσουρέκι που ξεράθηκε µπορεί να χρησιµοποιηθεί σε αυτά τα γρήγορα και οικονοµικά τρουφάκια. Καλή επιτυχία αν και σίγουρα δεν θα μείνει τίποτα!
- Διαφήμιση -
Τρουφάκια µε τσουρέκι της Λαµπρής
- ΜΕΡΙΔΕΣ: 30-40 τεµ.
- ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ: 40΄
- ΧΡΟΝΟΣ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΟΣ: 10΄
ΥΛΙΚΑ
- 500 γρ. τσουρέκι
- 250 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
- (55% περιεκτικότητα σε κακάο)
- 120ml κρέµα γάλακτος (35% λιπαρά)
- 15ml ελαιόλαδο
- 10 γρ. κακάο σε σκόνη
- 30 γρ. µέλι
- Τρούφα µαύρη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Γεµίστε µια µεσαία κατσαρόλα µε νερό µέχρι τη µέση. Εφαρµόστε στο χείλος της ένα µεταλλικό µπολ ίδιου µεγέθους (διαδικασία µπεν µαρί). Βάλτε την κατσαρόλα σε µέτρια φωτιά και ρίξτε στο µπολ την κουβερτούρα και την κρέµα γάλακτος. Αφήστε µέχρι να λιώσει καλά η σοκολάτα, ανακατεύοντας µε σπάτουλα σιλικόνης για να µην καεί.
- Αποσύρετε το σκεύος από τη φωτιά και προσθέστε στο µπολ το ελαιόλαδο, το µέλι και το κακάο, ανακατέψτε καλά και αφήστε να κρυώσει ελαφρώς.
- Μαδήστε το τσουρέκι και προσθέστε το στο µείγµα της σοκολάτας. Ανακατέψτε καλά και πλάστε µε τα χέρια σας µικρά στρογγυλά µπαλάκια.
- Βάλτε σε ένα πιάτο την τρούφα και ρολάρετε τα µπαλάκια µέχρι να κολλήσει παντού.
- Βάλτε τα 30΄ στο ψυγείο και σερβίρετε.
Έξυπνη ιδέα – Μπορείτε να ρολάρετε τα τρουφάκια σε πολύχρωµη τρούφα, σε τρίµα καρύδας, σε σπασµένους ξηρούς καρπούς (φιστίκι Αιγίνης, αµύγδαλο κ.λπ.) ή ακόµα και σε δηµητριακά.
Συµβουλή – Μην υπερβάλλετε στην κρέµα γάλακτος και τη σοκολάτα, γιατί δεν θα σφίξουν τα τρουφάκια.
Δες και αυτό: Πασχαλινό τσουρέκι light με συνταγή διαιτολόγου
- Διαφήμιση -