- Διαφήμιση -
Αρχική Διατροφή Χοιρινό φιλέτο σε µπαγκέτα

Χοιρινό φιλέτο σε µπαγκέτα

Μια πρωτότυπη συνταγή με μόνο 9 TBS πόντους.

Υλικά για 4 µερίδες

2 χοιρινά φιλέτα, 350-400 γρ. το καθένα

4 κ.σ. ελαιόλαδο

2 κ.σ. µουστάρδα τύπου Dijon

1 µεγάλη µπαγκέτα

2 κ.σ. πέστο βασιλικού έτοιµο

Για το µείγµα µυρωδικών

2 κ.σ. δεντρολίβανο ψιλοκοµµένο

2 κ.σ. φασκόµηλο ψιλοκοµµένο

½ κ.γ. µαραθόσποροι

2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκοµµένες

Ξύσµα από 1 λεµόνι ακέρωτο

1/4 κ.γ. µπούκοβο

½ κ.γ. αλάτι θαλασσινό

½ κ.γ. πιπέρι µαύρο φρεσκοτριµµένο

Εκτέλεση

1. Προθέρµανε το φούρνο στους 180 °C στον αέρα.

2. Αφαίρεσε τυχόν ίνες από τα φιλέτα και καρύκευσε καλά µε αλάτι και πιπέρι.

3. Ζέστανε 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο σε ένα µεσαίο τηγάνι και σόταρε το κρέας για περίπου 4΄, µέχρι να πάρει χρώµα από όλες τις πλευρές. Απόσυρε από τη φωτιά και άφησε το χοιρινό να κρυώσει για 10΄.

4. Βάλε όλα τα υλικά για το µείγµα µυρωδικών σε µια επιφάνεια κοπής και µε ένα µεγάλο µαχαίρι ψιλόκοψέ τα και οµογενοποίησέ τα.

5. Στέγνωσε τα χοιρινά φιλέτα µε απορροφητικό χαρτί κουζίνας και άλειψέ τα παντού µε τη µουστάρδα. Κύλησέ τα στη συνέχεια στο µείγµα µυρωδικών ώστε να καλυφθούν καλά.

6. Κόψε την µπαγκέτα στη µέση οριζόντια και αφαίρεσε τα ψίχουλα από το εσωτερικό κάθε κοµµατιού.

7. Ανάµειξε σε ένα µπολ το πέστο βασιλικού µε το υπόλοιπο ελαιόλαδο και κράτησε στην άκρη 1 κουταλιά της σούπας από το µείγµα. Άπλωσε το υπόλοιπο στα κοµµάτια της µπαγκέτας εσωτερικά. Τοποθέτησε τα φιλέτα στο κάτω κοµµάτι της µπαγκέτας διπλώνοντας τη λεπτή πλευρά του καθενός, ώστε να έχουν οµοιόµορφο πάχος. Κάλυψε µε το επάνω κοµµάτι της µπαγκέτας και κόψ’ τη στα δύο ανάµεσα στα φιλέτα.

8. Δέσε τις µπαγκέτες µε σπάγκο µαγειρικής ανά 3 εκ., τύλιξε κάθε κοµµάτι µε αλουµινόχαρτο και τοποθέτησέ τα σε µια λαµαρίνα φούρνου.

9. Ψήσε τις µπαγκέτες στη µεσαία σχάρα του φούρνου για 20΄. Κατόπιν απόσυρε και αφαίρεσε το αλουµινόχαρτο. Άλειψέ τες εξωτερικά µε το µείγµα πέστο που κράτησες νωρίτερα και ψήσ’ τες για ακόµα 5΄, µέχρι να πάρουν χρώµα και να γίνουν τραγανές.

10. Απόσυρε από το φούρνο και άφησε τις µπαγκέτες να κρυώσουν για 5΄. Κατόπιν κόψε σε φαρδιές φέτες και σέρβιρε.

Διάβασε επίσης:

Συνταγή: Σπιτική λεμονάδα

Στρούντελ Κοτόπουλο: Μια απρόσμενα νόστιμη συνταγή!

 

Exit mobile version