- Διαφήμιση -

Με αυτές τις κινήσεις εντός οικίας, η ζυγαριά θα αρχίσει επιτέλους να δείχνει υπέρ σου, χωρίς κόπο.

Χαµήλωσε φώτα καιβάλε µουσική

- Διαφήμιση -

Μια καλή ιδέα είναι να βάλεις dimmer στην κουζίνα και ένα CD της Adele να παίζει στο βάθος. Όσοι έτρωγαν δείπνο µε απαλό φωτισµό και χαλαρωτική µουσική κατανάλωναν 133 θερµίδες λιγότερες από όσους έτρωγαν σε φωτεινό και θορυβώδες περιβάλλον, όπως αποκάλυψε µια µελέτη του Πανεπιστηµίου Cornell. Η ήρεµη ατµόσφαιρα σε παρακινεί να τρως πιο αργά, οπότε ο εγκέφαλός σου έχει χρόνο να καταγράψει ότι έχεις χορτάσει πριν φτάσεις σε σηµείο… σκασµού.

Καθάρισε

Η σαβούρα αυξάνει την αίσθηση απογοήτευσης και µειώνει τις δυνατότητες χαλάρωσης. Γι’ αυτό δεν είναι περίεργο που οι γυναίκες οι οποίες περιέγραφαν το σπίτι τους ως ακατάστατο και γεµάτο από πράγµατα είχαν υψηλότερα επίπεδα κορτιζόλης, της ορµόνης του στρες, σύµφωνα µε έρευνα από το Πανεπιστήµιο της Καλιφόρνιας. Μια λιγότερο προφανής συνέπεια είναι ότι, επειδή το κοιλιακό λίπος περιέχει περισσότερους υποδοχείς κορτιζόλης, το σώµα σου αντιδρά στο χρόνιο στρες αποθηκεύοντας λίπος στην περιοχή της µέσης. Δεν χρειάζεται να είναι όλο το σπίτι άψογο για να χαλαρώσεις. Καθάρισε ένα δωµάτιο σήµερα και θα νιώσεις πιο ήρεµη µε το µικρό σου επίτευγµα.

Σήκω όρθια

Η µέση γυναίκα παίρνει περίπου µισό κιλό το χρόνο µετά την ηλικία των 25. Αντιστάσου στο χρόνο περνώντας συνολικά µία επιπλέον ώρα όρθια κάθε µέρα, καίγοντας έτσι 40 περισσότερες θερµίδες την ώρα απ’ ό,τι αν ήσουν καθιστή. Με το να στέκεσαι όρθια όχι µόνο καις περισσότερες θερµίδες αλλά διατηρείς και ενεργό το µεταβολισµό σου. Τι µπορείς να κάνεις; Σιδέρωσε, µίλα στο τηλέφωνο όρθια.

Σέρβιρε σωστά

Μελέτη από το Ινστιτούτο Τεχνολογίας της Τζόρτζια στην Ατλάντα έδειξε ότι το σερβίρισµα άσπρου φαγητού (ρύζι, µακαρόνια, πουρές) σε άσπρο πιάτο έκανε τους συµµετέχοντες να τρώνε 30% περισσότερο. Επένδυσε σε χρωµατιστά πιάτα και κράτα τα άσπρα πιάτα για το κέικ σοκολάτας!

Διάβασε επίσης:

Πήρα βάρος λόγω θεραπείας με κορτιζόνη. Τι πρέπει να προσέξω;

Ισχύει ότι για την παχυσαρκία ευθύνεται κάποιος ανθρώπινος ιός;

- Διαφήμιση -
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ