Γλυκό ψυγείου με λεμόνι

Αυτή η συνταγή σου εξασφαλίζει το πιο τέλειο γλυκό ψυγείου με λεμόνι. Το φτιάχνει η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου και είναι απλά το πιο γευστικό τσιζκέικ που δοκίμασες ποτέ. Είναι εύκολο, μυρωδάτο και σερβίρεται ιδανικά με με κομμάτια από λεμόνι γλυκό του κουταλιού.

Τη συνταγή τη βρήκαμε στο argiro.gr και έχει ως εξής:

H συνταγή για τέλειο γλυκό ψυγείου

Υλικά

  • 250 γραμ. μπισκότα digestive ολικής άλεσης (αλεσμένα)
  • 125 γραμ. βούτυρο λιωμένο
  • 2 λεμόνια ακέρωτα (το ξύσμα)
  • 750 γραμ. ανθότυρο κρέμα
  • 3 αυγά
  • 1 φλ. ζάχαρη
  • 4 κ.σ. χυμό λεμονιού
  • 500 ml κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά (χτυπημένη σε παχύρευστη μορφή)

Για το γαρνίρισμα

  • γλυκό του κουταλιού λεμόνι

Εκτέλεση

  • Για να φτιάξουμε τη βάση για το τσιζκέικ με ανθότυρο, ανακατεύουμε σε μπολ τα αλεσμένα μπισκότα, το ξύσμα και το λιωμένο βούτυρο. Τα απλώνουμε σε φόρμα δαχτυλίδι 22 εκατοστών, φροντίζοντας να καλύψουμε και τα τοιχώματα της φόρμας, σαν βάση τάρτας.
  • Βάζουμε το ανθότυρο, προσθέτουμε τη ζάχαρη και με μίξερ χειρός το χτυπάμε για λίγο, για να αφρατέψει. Προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά, ώστε να τα απορροφάει το μείγμα. Τέλος, προσθέτουμε το ξύσμα και το χυμό λεμόνι. Χτυπάμε τα υλικά μέχρι να κρεμώσει καλά το μείγμα. Στρώνουμε την κρέμα πάνω στη βάση του τσιζκέικ.
  • Ψήνουμε το γλυκό στους 160 βαθμούς C, για περίπου 50΄-55΄. Αφήνουμε να κρυώσει στο φούρνο με την πόρτα μισάνοιχτη.
  • Το παγώνουμε στο ψυγείο για μία νύχτα. Απλώνουμε τη χτυπημένη κρέμα γάλακτος και διακοσμούμε με κομμάτια από γλυκό λεμόνι.

Αυθεντική συνταγή για πολίτικο γλυκό ψυγείου

Σου βρήκαμε μία υπέροχη συνταγή για το αυθεντικό πολίτικο γλυκό ψυγείου με καταγωγή από τη Θεσσαλονίκη, το οποίο είναι σίγουρο πως μόλις το δοκιμάσεις θα μπει στη λίστα με τις αγαπημένες σου συνταγές! Το μυστικό είναι στην κανέλα, μυρωδάτη και πολύ γευστική!

Αυτή είναι η συνταγή για το πολίτικο γλυκό ψυγείου από τη Θεσσαλονίκη

Για την βάση

  • 2 1/2 φλ. τσαγιού σιμιγδάλι χοντρό
  • 1 1/2 φλ. τσαγιού ζάχαρη
  • 250ml φρέσκο γάλα
  • 1/2 κ.σ μπέικιν
  • 1 κ.γ μαγειρική σόδα
  • 1/2 κ.γ μαστίχα κοπανισμένη

Για το σιρόπι

  • 2 1/2 φλ/ τσαγιού ζάχαρη
  • 2 φλ/ τσαγιού νερό
  • Για την κρέμα
  • 1 φακελάκι κρέμα στιγμής ζαχαροπλαστικής για μιλφέιγ
  • 600ml γάλα

Εκτέλεση

  • Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε το σιμιγδάλι, την ζάχαρη, την μαστίχα, το μπέικ και το γάλα με την σόδα αφού τα ανακατέψουμε πρώτα μαζί
  • Ανακατεύουμε καλά και αδειάζουμε το μείγμα σε ένα βουτυρωμένο ταψάκι περίπου 32εκ ή 25χ33 εκ.
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα, στους 180 βαθμούς, για 30 λεπτά περίπου, βγάζουμε από τον φούρνο και το αφήνουμε να κρυώσει
  • Βράζουμε τα υλικά για το σιρόπι 8 λεπτά και έτσι καυτό όπως θα είναι σιροπιάζουμε με ένα κουτάλι λίγο λίγο όλη την επιφάνεια του γλυκού. Το αφήνουμε να κρυώσει καλά
  • Χτυπάμε στο μίξερ για 5 λεπτά το περιεχόμενο του φακέλου με τα 600ml γάλα και με την βοήθεια μιας σπάτουλας την απλώνουμε πάνω απο ρεβανί
  • Πασπαλίζουμε με κανέλα και τοποθετούμε στο ψυγείο για 1 ώρα πριν σερβίρουμε.

Διαβάστε επίσης:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ