Πρίν απο περίπου 466 χρόνια η σοκολάτα ήρθε στην Ευρώπη και όλοι ευχαριστούμε τους Ισπανούς για αυτό το τόσο γλυκό «δώρο». Από καρπός ενός εξωτικού δέντρου, του κακαόδεντρου, εξελίχθηκε σε ρόφημα και τροφή των αρχαίων φυλών της Λατινικής Αμερικής και τελικά στην σύχρονη εποχή σε απαραίτητο συσταικό στην γαστρονομία, την ομορφιά και την υγεία! Σε κάθε της μορφή η σοκολάτα λατρεύεται και γιορτάζεται παγκοσμίως με φεστιβάλ, γιορτές και ημέρες αφιερωμένες σε αυτήν! Γιόρτασε την σημερινή Παγκόσμα Ημέρα σοκολάτας και φτιάξε ένα ξεροψημένο και τραγανό από έξω, γεμάτο με υγρή, σοκολάτα στο εσωτερικό του σουφλέ!
Υλικά
150γρ. κουβερτούρα
60γρ. βούτυρο
100γρ. καστανή ζάχαρη
4 κουταλάκια του γλυκού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
4 αυγά
Εκτέλεση
1. Λιώνετε το βούτυρο και την κουβερτούρα σε μπεν μαρί και τα αποσύρετε από τη φωτιά για να κρυώσουν λίγο.
2. Χτυπάτε τα αυγά με τη ζάχαρη και το αλεύρι.
3. Ρίχνετε το μείγμα αυγών-ζάχαρης μέσα στο μείγμα σοκολάτας-βουτύρου και ανακατεύετε απαλά με ένα κουτάλι.
4. Βάζετε το μείγμα σε ένα ταψί (ή σε φορμάκια) και το ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 220 βαθμούς για 10 λεπτά, τόσο ώστε το κέικ να ψηθεί απ’ έξω και να παραμείνει υγρό μέσα.