- Διαφήμιση -

Οι γυναικείες τσάντες περιέχουν τα …πάντα και είναι ασήκωτες. Για να μην πιαστείτε και να μην προκαλέσετε κάποιο σοβαρό πρόβλημα στον ώμο ή στη σπονδυλική σας στήλη, πρέπει να γνωρίζετε πως το βάρος της τσάντας δεν πρέπει να ξεπερνά το 10-15% του βάρους του σώµατός σας.
Οπως εξηγεί ο Δημήτριος Τσούκας, ορθοπεδικός χειρουργός και διευθυντής της Ορθοπεδικής Κλινικής Αθλητικών Κακώσεων στο Mediterraneo Hospital, άσχετα αν µεταφέρεις την τσάντα σου στον ώµο ή στον αγκώνα, το βάρος που περιέχει µπορεί να δηµιουργήσει σοβαρά προβλήµατα: πίεση νεύρων στον ώµο, αυχεναλγία, πόνο στη σπονδυλική στήλη ή ακόµα και πονοκεφάλους. Πιο έντονες είναι οι παθήσεις στον αγκώνα, αφού η συγκεκριµένη άρθρωση δεν είναι φτιαγµένη να αντέχει βαρύ φορτίο για πολλή ώρα: τενοντίτιδα δικεφάλου, πίεση νεύρων, καταπόνηση ώµου και σπονδυλικής στήλης.
Σύμφωνα με τον κ. Τσούκα, καλό είναι να τοποθετείτε στον πάτο της τσάντας τα βαρύτερα αντικείµενα και µε καλή ισορροπία. Οι δύο λωρίδες είναι προτιµητέες και αν αυτό δεν είναι εφικτό, να εναλλάσσετε χέρια. Τέλος, να έχετε την τσάντα κοντά στο σώµα σας γιατί έτσι µεταφέρεται λιγότερο φορτίο στη σπονδυλική στήλη.

 

- Διαφήμιση -

Στείλτε κι εσείς τις δικές σας απορίες στο thebody@dousiscom.gr και οι επιστημονικοί συνεργάτες θα σας απαντήσουν.

- Διαφήμιση -
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ