- Διαφήμιση -

Αν δεν είσαι, μπορείς να γίνεις αισιόδοξη. Το αμφισβητείς; Κι όμως, ερευνητές, επιστήμονες και ειδικοί δεν μπορούν να κάνουν λάθος. Διάβασε μερικά “κόλπα” που θα σε βοηθήσουν να δεις τη φωτεινή πλευρά της ζωής.

Από την Έλλη Παπαγγελή

- Διαφήμιση -

Δείξε μου τους φίλους σου…

Αν οι φίλες σου στα social media είναι όλες XSmall και εσύ περνάς ώρες αναζητώντας τη σωστή γωνία για να βγάλεις selfie, υπάρχει πρόβλημα. Σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα, όσο περισσότερο εκθέτει μια γυναίκα το σώμα της στο διαδίκτυο τόσο χειρότερα νιώθει σταδιακά για την εμφάνισή της, εξαιτίας της σύγκρισης. Να θυμάσαι ότι ένα σημαντικό προτέρημα του διαδικτύου είναι ότι μπορείς να επιλέγεις εσύ τόσο το τι δημοσιεύεις όσο και τους φίλους σου.

Δες την ομορφιά

Συνήθως, λέει η ψυχολόγος Robyn Silverman, συγγραφέας του βιβλίου Τα καλά κορίτσια δεν παχαίνουν, είμαστε περισσότερο γενναιόδωροι με τους άλλους παρά με τον εαυτό μας. Στον εαυτό σου παρατηρείς κάθε μικροσκοπική ατέλεια, ενώ στους άλλους είσαι έτοιμη να δικαιολογήσεις κάποια φυσικά ελαττώματα. Κάνε focus στα θετικά. “Όσο περισσότερα όμορφα χαρακτηριστικά βλέπεις επάνω σου τόσο περισσότερο ο εγκέφαλός σου εκπαιδεύεται να εντοπίζει τα θετικά”.

Spread the Love

Κάνε το ίδιο και με τους άλλους. Κάνε focus στα προτερήματα των άλλων. Όσο περισσότερες κακίες λες τόσο πιο στρυφνός γίνεσαι με τον εαυτό σου και τους άλλους αποδεικνύοντας πόσο ανασφαλής είσαι. Σύμφωνα με πρόσφατη βρετανική έρευνα, οι άνθρωποι που μιλούν όμορφα για τους άλλους μεταδίδουν αυτοπεποίθηση και αγάπη. Και μάλιστα, λειτουργεί ως μπούμερανγκ. Ό,τι δίνεις λαμβάνεις πίσω κι εσύ.

Μη μιλάς για κιλά

Όσο μιλάς για κιλά τόσο θα σε απασχολούν τα κιλά. Και τα κιλά δεν είναι το ζήτημα. Το ζήτημα είσαι εσύ και η εικόνα που έχεις στο μυαλό σου και όχι στο σώμα. Όταν αυτή η εικόνα διορθωθεί μέσα στο μυαλό σου, μαγικά θα αρχίσει να αλλάζει και το σώμα σου. Οι ειδικοί υποστηρίζουν ότι ακόμα και η φίλη σου, αν καταλάβει ότι μιλάς συνεχώς αρνητικά για το σώμα σου, θα υποθέσει ότι τις ίδιες ατέλειες βρίσκεις και στο δικό της.

Η ψυχολόγος Louise Wasylkiw του Mount Allison University του Καναδά προτείνει, όταν αντιλαμβάνεσαι ότι περνάς τον χρόνο σου γκρινιάζοντας, να αλλάζεις κουβέντα. Μίλα με τις φίλες σου για επιτεύγματα. Οι επιστήμονες επισημαίνουν ότι, αν μιλήσεις στη φίλη σου για όσα έχεις καταφέρει, το ίδιο θα κάνει και εκείνη. Τότε θα νιώσετε και οι δύο υπέροχα. Αυτό δεν θέλεις;

- Διαφήμιση -
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ