- Διαφήμιση -

Στο τεύχος Δεκεμβρίου του περιοδικού The BODY ποζάρει η Ελένη Βαΐτσου, η αγαπημένη “Μελίνα” της σειράς του ΑΝΤ1 “Μπρούσκο” και αποκαλύπτει ότι ο µόνος λόγος για τον οποίο έχει κάνει δίαιτα είναι για να… παχύνει.

Το κορίτσι που καθηλώνει καθηµερινά στις τηλεοπτικές οθόνες χιλιάδες τηλεθεατές, λέει χωρίς φόβο και πάθος στην Τάνια Μαρκουτσά ότι συμβιβάζεται με ένα όχι και τόσο τέλειο σώµα προκειµένου να απολαύσει και το γλυκάκι της. Αν και ήταν ανέκαθεν αδύνατη και οµολογεί ότι παραµένει στα ίδια κιλά από 17 ετών, υποκύπτει στις γλυκές και αλµυρές διατροφικές… αµαρτίες, αλλά µένει πιστή σε έναν βασικό κανόνα: όλα µε µέτρο!

- Διαφήμιση -

Πόσο σηµαντικό είναι για σένα το σώµα σου;

Το σώµα µου είναι το σπίτι µου, το µέσο µου, το εργαλείο µου.

Η συµφιλίωση µε το σώµα µας πιστεύεις ότι είναι εύκολη υπόθεση;

Πιστεύω πως θα έπρεπε να είναι, αλλά δεν ισχύει τελικά. Συνήθως έχουµε πολλές απαιτήσεις από τον εαυτό µας, ή θέλουµε να γίνουµε κάτι που δεν είµαστε, ίσως επειδή επηρεαζόµαστε από ωραιοποιηµένες εικόνες άλλων, ή γιατί η σηµερινή κοινωνία µάς αποδέχεται πιο εύκολα αν είµαστε… κάπως. Αλλά πιστεύω ότι, αν αποδεχθούµε εµείς οι ίδιοι τον εαυτό µας, όλοι οι υπόλοιποι θα ακολουθήσουν.

Πόσο σε βοήθησε η εµφάνισή σου στην επαγγελµατική σου ανέλιξη;

Το σώµα για έναν ηθοποιό είναι εργαλείο δουλειάς, όπως και η φωνή του. Πολλά βασίζονται στην κίνηση και την καλή του φυσική κατάσταση. Είναι σηµαντικό να βρισκόµαστε πάντα σε φόρµα, για να µπορούµε να αντεπεξέλθουµε σε οτιδήποτε µας ζητηθεί. Δεν θεωρώ το βάρος τόσο δεσµευτικό όσο τη δυνατότητα να χρησιµοποιείς και να ελέγχεις απολύτως το κορµί σου. Δεν ξέρω αν βοηθάει στην ανέλιξη, αλλά σίγουρα απαιτείται ο ηθοποιός να έχει καλή σχέση και να βρίσκεται σε αρµονία µε το σώµα του.

Ποιο θεωρείς ότι είναι το πιο σηµαντικό όπλο για να πετύχει κάποιος τους στόχους του;

Η θέληση και µόνο.

Σε ενοχλούν τα αρνητικά σχόλια;

Όχι. Τα δέχοµαι το ίδιο όπως τα θετικά. Μπορεί να µη µε ευχαριστούν το ίδιο αλλά θα µε κάνουν να σκεφτώ ή ακόµη και να βελτιώσω κάτι που ίσως δεν είχα προσέξει. Εκτός αν µιλάµε για κακεντρεχή σχόλια που σκοπό έχουν µόνο να προσβάλουν. Σε αυτά δεν δίνω καµία σηµασία.

_MG_3602s

Φωτογτράφος: Κώστας Καπαρελιώτης, Επιμέλεια: Μαρία Τρουμπούκη, Μακιγιάζ-μαλλιά: Θάνος Μόλος

Βοηθός Φωτογράφου: Χρήστος Τριανταφύλλου

ΤΟ ΣΩΜΑ

Έχεις ασχοληθεί στο παρελθόν ή ασχολείσαι τώρα µε κάποιο άθληµα;

Παρόλο που από µικρή ηλικία είχα πολύ καλή σχέση µε τη γυµναστική και τον αθλητισµό, τα τελευταία χρόνια δεν γυµναζόµουν. Όχι από επιλογή, αλλά λόγω προγράµµατος. Δεν είµαι άνθρωπος του γυµναστηρίου. Προτιµώ πιο οµαδική και δυναµική προπόνηση και θέλω ταυτόχρονα να µε διασκεδάζει. Το τελευταίο διάστηµα προσπαθώ να «στριµώχνω» το πρόγραµµά µου και να αθλούµαι δύο φόρες την εβδοµάδα, κάνοντας TRX ή aerial yoga, που δοκίµασα πρόσφατα και µου άρεσε. Όταν είµαι στην Κύπρο, µου αρέσει να τρέχω στο πάρκο.

Φροντίζεις πολύ το σώµα σου και το πρόσωπό σου; Τι δεν ξεχνάς ποτέ;

Δεν ασχολούµαι πολλή ώρα µε το σώµα και το πρόσωπό µου, αλλά κάνω καθηµερινά δύο πράγµατα πολύ σηµαντικά: πολύ καλό καθαρισµό και ενυδάτωση. Κυρίως το πρόσωπό µου φροντίζω να το ξεβάφω και να το πλένω πολύ καλά, επειδή έχω όλη µέρα βαρύ µακιγιάζ. Όταν ήµουν µικρότερη, ξεχνούσα να ξεβαφτώ µερικές φορές, αλλά τώρα το θεωρώ αδιανόητο. Δεν βάζω κρέµες παρά µόνο µατιών και αµυγδαλέλαιο στις βλεφαρίδες. Επίσης, ψεκάζω το πρόσωπό µου µε ροδόνερο µετά τον καθαρισµό ή όταν το νιώθω αφυδατωµένο. Φροντίζω να ενυδατώνω το πρόσωπό µου αλλά και το σώµα µου όσο περισσότερο µπορώ. Τον τελευταίο χρόνο, βάζω µαγειρικό λάδι καρύδας και οµολογώ πως είναι ό,τι καλύτερο και φυσικό έχω δοκιµάσει. Πότε πότε κάνω απολέπιση. Κυρίως τους καλοκαιρινούς µήνες. Προτιµώ να κάνω µε ένα µείγµα ζάχαρης µε µέλι. Επιλέγω πάντα τους πιο φυσικούς τρόπους, και γιατί πιστεύω στη δύναµη της φύσης αλλά και για να εξοικονοµώ χρήµατα. Πέρα όµως από τη φροντίδα του δέρµατος, προσπαθώ πλέον να γυµνάζοµαι λίγο περισσότερο. Αν φροντίζω όµως κάτι ιδιαίτερα, αυτό είναι τα µαλλιά µου. Τα τελευταία χρόνια είχα πάντα µακριά µαλλιά, αλλά δεν έκανα κάτι παραπάνω από το τριµηνιαίο κούρεµα της ψαλίδας. Τώρα, όµως, λόγω της καθηµερινής φθοράς από το πιστολάκι και το ψαλίδι µαλλιών, πρέπει να τα ενυδατώνω κι αυτά πολύ. Κάνω µάσκα µαλλιών κάθε εβδοµάδα και περνάω τις άκρες τους µε λάδι καρύδας ή λάδι αργκάν. Τα αφήνω όσο περισσότερο µπορώ πριν τα ξεπλύνω. Αµέσως βρίσκουν τη λάµψη τους και φαίνονται υγιή.

_MG_3569s

Θέλει θυσίες το ωραίο κορµί; Και τι είδους θυσίες;

Δεν µου αρέσει ο όρος «θυσίες». Πιστεύω στο µέτρο, στην ισορροπία. Σίγουρα, για να αποκτήσεις το τέλειο κορµί χρειάζεται να στερηθείς αρκετά πράγµατα και αυτό εξαρτάται από τον άνθρωπο – τι θέλει να πετύχει και πόσο δυνατός είναι. Εγώ προσωπικά συµβιβάζοµαι µε ένα όχι και τόσο τέλειο σώµα προκειµένου να απολαύσω και το γλυκάκι µου.

Ποιο πιστεύεις ότι είναι το µυστικό για να µην έχουµε σκαµπανεβάσµατα στη ζυγαριά µας; Και ποιο είναι το λάθος που κάνουν οι περισσότερες γυναίκες;

Θα πω το ίδιο: το µέτρο. Παρόλο που υπάρχουν πολλοί παράγοντες που µπορεί να επηρεάζουν το βάρος µας, καλό είναι να κρατάµε µια ισορροπία και στις διατροφικές µας συνήθειες και στον τρόπο ζωής µας γενικότερα. Το λάθος που πιστεύω πως κάνουν πολλές γυναίκες είναι πως ανεβαίνουν στη ζυγαριά πιο συχνά απ’ όσο χρειάζεται.

Έχει τύχει να πάρεις πολλά κιλά; Έχεις κάνει ποτέ δίαιτα;

Δεν έχω πάρει ποτέ πολλά κιλά. Το πρόβληµά µου ήταν ακριβώς το αντίθετο. Όταν ήµουν µικρή, είχα πάει σε διατροφολόγο γιατί δεν έπαιρνα εύκολα κιλά. Ήµουν κάτω του ορίου βάρους για την ηλικία µου. Οπότε έπρεπε να ακολουθήσω µια δίαιτα για να βάλω µερικά κιλά. Από τα 17 µου είµαι ακριβώς στα ίδια κιλά.

Ανασφάλεια έχεις νιώσει ποτέ;

Ναι, έχω νιώσει ανασφάλεια στο παρελθόν, για διάφορα πράγµατα, αλλά δεν κράτησε πολύ.

Πιστεύεις ότι η ανασφάλεια έχει κάποια αντικειµενική βάση ή οφείλεται σε άλλες αιτίες;

Η ανασφάλεια πιστεύω ότι έχει να κάνει µε το πόσο πλήρεις νιώθουµε και µε το τι ανθρώπους συναναστρεφόµαστε. Όταν νιώθουµε γεµάτοι, δηµιουργικοί και δοτικοί, δεν υπάρχει χώρος για ανασφάλεια. Αντιθέτως, όταν είµαστε µίζεροι ή περιτριγυρισµένοι από «τοξικούς» ανθρώπους, αυτό µπορεί να µας γεµίσει µε ανασφάλειες και κόµπλεξ και να µας κάνει να νιώθουµε κατωτερότητα.

Παλιότερα οι γυναίκες πάλευαν να είναι λεπτεπίλεπτες, «κρινάκια»! Τώρα, αν δεν έχεις κοιλιακούς «σταυρόλεξο», δεν είσαι σέξι. Θέλω την άποψή σου.

Άσχετα µε το τι υπαγορεύει η µόδα, καθένας µας βρίσκει σέξι κάτι διαφορετικό. Σέξι µπορεί να είναι µια συµπεριφορά ή ένα βλέµµα. Μια ελιά στο µάγουλο ή ο τρόπος που περπατάς. Δεν πιστεύω σε καλούπια και δεν µου αρέσει να βάζω ταµπέλες. Πάντα θα υπάρχουν τάσεις και µόδες, αλλά, όσο ελκυστικό κι αν είναι το «περιτύλιγµα», η σεξουαλικότητα πηγάζει από µέσα µας.

_MG_3623s

Θα µας αποκαλύψεις τα κιλά και τα σωµατοµετρικά σου στοιχεία;

Είµαι 48 κιλά και… δυστυχώς δεν έχω µεζούρα για τα υπόλοιπα.

Θα ήθελες να αλλάξεις κάτι πάνω στο σώµα σου;

Ναι, Θα ήθελα να έχω λίγο πιο δεµένο κορµί και νοµίζω ότι θα τα καταφέρω µε γυµναστική.

Είσαι υπέρ των αισθητικών επεµβάσεων;

Είµαι υπέρ της καλής ψυχολογίας.

Στην προσωπική σου ζωή πώς ντύνεσαι;

Προτιµώ τα άνετα και χαλαρά ρούχα. Περισσότερο κυκλοφορώ µε φόρµες, αθλητικά, τζιν, µε ριχτά µπλουζάκια και πουκαµίσες.

Η ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Τι περιλαµβάνει η καθηµερινή σου διατροφή; Δώσε µας το πρόγραµµά σου.

Το πρωί δυστυχώς δεν τρώω ολοκληρωµένο πρωινό. Θα πάρω κάτι έτοιµο πηγαίνοντας στη δουλειά, µε εξαίρεση τα Σαββατοκύριακα, που έχω άνεση χρόνου και θα φάω καλύτερα. Το επόµενο γεύµα µου είναι το µεσηµεριανό, που είναι κυρίως γεύµα και ίσως λίγη σαλάτα. Μπορεί να είναι οτιδήποτε, όσπρια, κρέας, ζυµαρικά. Μέσα στη µέρα τσιµπολογάω κάτι: ξηρούς καρπούς συνήθως, ή κάποιο φρούτο. Το βράδυ θα φάω κάτι πρόχειρο.

Μαγειρεύεις;

Δεν έχω πολύ καλή σχέση µε την κουζίνα. Φτιάχνω τα πολύ απλά: ζυµαρικά, οµελέτες, κοτόπουλο µε πατάτες…

Τι δεν βάζεις ποτέ στο στόµα σου;

Τσιγάρο!

Ποια είναι η διατροφική σου γουρουνιά;

Η πίτσα…

_MG_3475s
Τρως junk food;

Δυστυχώς είναι κάτι που απολαµβάνω πολύ – και δεν µπορώ και να το αποφύγω, γιατί συχνά είναι η µόνη µου επιλογή την ώρα που επιστρέφω από τη δουλειά.

Στη λίστα σου για το σούπερ µάρκετ τι υπάρχει; Ποια τρόφιµα δεν λείπουν από το σπίτι σου;

Έχω πάντα µακαρόνια, που είναι από τα αγαπηµένα µου φαγητά. Και θα βρεις πάντα φέτα. Συνοδεύω σχεδόν τα πάντα µε φέτα. Η µερέντα δεν λείπει από τα ντουλάπια µου, καθώς και κάποιο γλυκό του κουταλιού – αυτό επειδή πάντα φτιάχνει η µαµά µου…

Τη φοβάσαι την κυτταρίτιδα; Τι κάνεις για να την αποτρέψεις;

Προσπαθώ να πίνω πολύ νερό και να βάζω ελάχιστο αλάτι στα φαγητά.

Φοβάσαι την ηλικία;

Όχι, αρκεί να ζω την κάθε ηλικία όπως της αρµόζει.

ΟΙ ΑΝΤΡΕΣ

Η ωραία εµφάνιση στους άντρες πόσο µετράει για σένα;

Όχι περισσότερο από την παιδεία.

Ποιο είναι το πρώτο πράγµα που κοιτάς σε έναν άντρα; Τι σε ενθουσιάζει;

Το πρώτο πράγµα που κοιτάζω είναι οι τρόποι του. Μπορεί να µε ενθουσιάσει οτιδήποτε. Δεν υπάρχει συγκεκριµένο στυλ άντρα που προτιµώ. Θέλω απλώς να µε γοητεύσει για κάποιο λόγο.

Ποια χαρακτηριστικά είναι αποτρεπτικά για να προχωρήσεις µε κάποιον;

Η αγένεια, η έπαρση και η βροµιά.

Body 10_2euro lowsite

 

Διάβασε επίσης:

Σπάσε τους παλιούς κανόνες!

40 κόλπα για να αποκτήσεις τέλεια επιδερμίδα!

- Διαφήμιση -
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ