Η Ελένη Χατζίδου δίνει συνέντευξη
- Διαφήμιση -

Συμφωνούμε όλοι, η μητρότητα χάρισε στην Ελένη Χατζίδου μια γλυκύτητα και αναβάθμισε την έτσι κι αλλιώς υπάρχουσα θηλυκότητά της. Ο έρωτας, οι ορμόνες της εγκυμοσύνης και της γέννας, αλλά και η παρουσία της μικρούλας στη ζωή της, κάνουν το πρόσωπό της να λάμπει!

Είναι πανηγύρι να δουλεύεις με την Ελένη. Η χαρά της ζωής προσωποποιημένη, γλεντάει κάθε στιγμή και μαζί με αυτήν και εμείς. Ειλικρινής, αυθόρμητη και ευτυχισμένη μάς μίλησε για όλα.

- Διαφήμιση -

Ζεις μια εντελώς νέα κατάσταση. Άλλαξε η καθημερινότητά σου με το μωρό και πόσο;

Φυσικά και άλλαξε η καθημερινότητά μου! Είναι μια νέα ζωή, με νέα δεδομένα και νέες συνήθειες. Είναι μια ζωή διαφορετική, πολύ πιο όμορφη. Απλά κάθε μέρα είναι μαγική!

Είναι το μωρό η απόλυτη προτεραιότητά σου;

Προφανώς. Ωστόσο προσπαθώ να μην παραμελώ τον άντρα μου! Και καθώς η οικογένειά μου εξελίσσεται, προσπαθώ να μην παραμελήσω και την επαγγελματική μου εξέλιξη, την καριέρα μου. Πιστεύω ότι οικογένεια και καριέρα μπορούν να συνδυαστούν άρτια υπό τις κατάλληλες συνθήκες.

Τι σε έχει δυσκολέψει έως τώρα στη μητρότητα, ειλικρινά…

Η μητρότητα ειδικά στο πρώτο παιδάκι είναι κάτι πρωτόγνωρο και φαίνονται όλα δύσκολα! Αυτό όμως που με δυσκόλεψε περισσότερο και στην αρχή πίστεψα ότι δεν θα τα καταφέρω ήταν ο θηλασμός! Τελικά κατάφερα και το ευχαριστήθηκα! Ωστόσο πιστεύω ότι ο τρόπος με τον οποίο αντιμετωπίζεις την κάθε δυσκολία πηγάζει από την ασφάλεια και από την ηρεμία που υπάρχει στο σπίτι. Κι αυτή προέρχεται από την ουσιαστική αγάπη του ζευγαριού.

Το πρόγραμμα μιας εργαζόμενης μητέρας είναι δύσκολο. Πολλές παραπονιούνται ότι δεν βρίσκουν χρόνο για γυμναστήριο. Εσύ προλαβαίνεις; Πώς τα καταφέρνεις;

Φυσικά και είναι δύσκολο το πρόγραμμα μιας εργαζόμενης μητέρας και σε καμία περίπτωση δεν μπορώ να κρίνω τις μανούλες που δεν προλαβαίνουν να πάνε στο γυμναστήριο. Για εμένα είναι μια σημαντική προτεραιότητα και ευτυχώς βρίσκω λίγο χρόνο κάποιες φορές μέσα στην εβδομάδα. Φυσικά παίζει ρόλο η κατανόηση που υπάρχει ανάμεσα σε μένα και τον Ετεοκλή, καθώς όταν θέλει ο ένας από τους δυο να κάνει κάτι, ο άλλος βοηθάει.

Ανησυχείς πολύ; Ποιος είναι ο μεγαλύτερος φόβος σου;

Είχα και έχω φοβίες και ανησυχίες. Με τα χρόνια έχω μάθει να τις έχω σαν οδηγό για να γίνομαι καλύτερη. Για παράδειγμα, φοβάμαι πολύ μη χάσω τους ανθρώπους που αγαπάω, οπότε προσπαθώ κάθε μέρα που περνάει να τους δείχνω ποσό τους νοιάζομαι όλο και περισσότερο. Με αυτό τον τρόπο κάτι τόσο αρνητικό το μετατρέπω σε κάτι όμορφο.

Μελίτα-Δήμητρα: το δεύτερο όνομα από την πεθερά σου, το πρώτο πώς το διαλέξατε;

Το διαλέξαμε από κοινού, μας άρεσε παρά πολύ.

Είναι πολύ νωρίς, αλλά θα μπορούσες να μας την περιγράψεις;

Είναι πολύ ήρεμο και χαμογελαστό μωράκι και παρατηρώντας το καθημερινά, μπορούμε από τώρα να διακρίνουμε ότι κάθε μέρα που περνάει διαμορφώνει τις δικές του συνήθειες. Το μόνο που φαντάζομαι και εύχομαι για το μέλλον είναι να είναι ευτυχισμένη!

Ελένη Χατζίδου συνέντευξη The Body

Σε ποιον μοιάζει;

Έχει χαρακτηριστικά και από τους δυο μας, αλλά νομίζω ότι περισσότερο μοιάζει στον Ετεοκλή.

Πιστεύεις ότι θα την κακομάθεις;

Σίγουρα θέλω να της παρέχω τα πάντα αλλά διδάσκοντάς την ταυτόχρονα ότι η αξία και η σημασία αυτού που θέλουμε έχουν να κάνουν με την προσπάθεια την οποία καταβάλλουμε για να το αποκτήσουμε.

Έχεις γίνει πιο ευαίσθητη; Κλαις περισσότερο, ευκολότερα;

Μετά τη γέννηση της κόρης μου, η αλήθεια είναι πως όταν βλέπω μανούλες με τα παιδάκια τους συγκινούμαι αρκετά. Ήμουν πάντα ευαίσθητη με τα παιδάκια, αλλά από τη στιγμή που ένιωσα τη μητρότητα, το νιώθω περισσότερο. Είναι σαν όλες οι μανούλες του κόσμου να είμαστε φίλες, ακόμα και αν δεν γνωριζόμαστε.

Έχεις φυλαχτό;

Έχω ένα φυλαχτό που μου έδωσε ο Ετεοκλής. Έχει περάσει από πολλές γενιές και το είχε πάντα δίπλα του στις δύσκολες στιγμές του. Και οι δύο πιστεύουμε πολύ στον Χριστό, οπότε το φυλαχτό είναι άμεσα συνδεδεμένο με τη θρησκεία μας.

Τι έχει ο Ετεοκλής που δεν είχαν οι προηγούμενοι;

Ο Ετεοκλής είναι η προσωποποίηση της έκφρασης «άντρας με τα όλα του!». Έχει τρομερή ευγένεια που σπανίζει στις μέρες μας, έχει ήθος, δυναμισμό, είναι πανέξυπνος! Αν μ’ αφήσεις, μπορώ να μιλάω για τις αρετές του ώρες ολόκληρες… Είναι σοβαρός, έχει απίστευτη ψυχική δύναμη και στάση ζωής, ώστε να είναι το καλύτερο παράδειγμα για το παιδί μας! Ήταν πολύ ξεκάθαρο από τις δυο τρεις φορές που μιλήσαμε ότι θέλω να είναι ο άντρας που θα παντρευτώ και ο άντρας που θέλω να γίνει πατέρας του παιδιού μου!

Είναι καλός μπαμπάς;

Δουλεύει παρά πολλές ώρες, αλλά πραγματικά κάνει ό,τι μπορεί και δεν μπορεί ως πατέρας! Αν μπορούσε να θηλάσει το παιδί, θα το θήλαζε! Μόνο αυτό έχω να σου πω για να καταλάβεις!

Άλλαξε με κάποιον τρόπο η σχέση σας με την παρουσία της μπέμπας;

Φυσικά και άλλαξε… μόνο προς το καλύτερο. Η σχέση μας ολοκληρώθηκε, η ευτυχία μας δεν περιγράφεται με λόγια. Είμαστε ο ένας για τον άλλον και οι δυο μας για την κόρη μας.

Θα μου πεις έναν καθημερινό λόγο που τσακώνεστε, διαφωνείτε;

Δεν υπάρχει καθημερινός λόγος για τον οποίο τσακωνόμαστε, αλήθεια. Φυσικά και υπάρχουν λόγοι για τους οποίους διαφωνούμε κάποιες φορές, αλλά ύστερα από κουβέντα το λύνουμε. Και οι δύο πιστεύουμε ότι, όταν κάτι συζητιέται και λύνεται από την αρχή, δεν φτάνει ποτέ σε τέτοιο σημείο να φέρει καθημερινή ένταση στο σπίτι.

Η Ελένη Χατζίδου για την εγκυμοσύνη της

Στην εγκυμοσύνη αφέθηκες ή ακολούθησες κάποια δίαιτα;

Κοίταξα να απολαύσω την εγκυμοσύνη μου στο έπακρο, από κάθε άποψη. Αφέθηκα όσο έπρεπε και το χάρηκα παρά πολύ, πάντα όμως υπό την καθοδήγηση του γιατρού μου, ώστε να μη βλάψω το παιδάκι μου και τον εαυτό μου. Η διατροφή και η υγεία στην εγκυμοσύνη είναι αλληλένδετες.

Σε έχουν αγχώσει τα επιπλέον κιλά; Πόσα θέλεις να χάσεις ακόμα;

Δεν σκέφτομαι καθόλου τα κιλά. Ούτε με αγχώνουν. Γέννησα πριν 3 μήνες και ξέρω πως για να επανέλθει το σώμα μετά από εγκυμοσύνη χρειάζεται συγκεκριμένος χρόνος, καθώς οι ορμονικές αλλαγές είναι μεγάλες! Το να τρέφομαι σωστά και να αθλούμαι είναι τρόπος ζωής για μένα, οπότε αυτό κάνω. Όλα θα γίνουν στην ώρα τους. Έχω 6 κιλά περισσότερα από τα συνηθισμένα μου.

Ποιο διατροφικό πρόγραμμα ακολουθείς τώρα;

Τρώω ό,τι έτρωγα και πριν την εγκυμοσύνη. Ψητά, σαλάτες, φρούτα εποχής, όσπρια… Έτσι και αλλιώς η διατροφή μου δεν περιέχει τηγανητά και βαριά φαγητά, επειδή δεν μου αρέσουν! Όταν θέλω τηγανητές πατάτες, τις μαγειρεύω στον φούρνο σε λαδόκολλα χωρίς λάδι!

Σε τι δεν μπορείς να αντισταθείς;

Στα γλυκά! Αλλά μπορώ και ελέγχω την όρεξή μου με ένα κομμάτι μαύρη σοκολάτα.

Ποια είναι η εικόνα που έχεις για την απόλυτη ευτυχία;

Η απόλυτη ευτυχία δεν είναι μια εικόνα, είναι συναισθήματα: της αγάπης, της γαλήνης, της υγείας, της ευγνωμοσύνης… είναι όλα αυτά μαζί. Η απόλυτη ευτυχία είναι επιλογή και αποτυπώνεται στον τρόπο με τον οποίο βλέπουμε τα πράγματα καθημερινά.

Ποια είναι η αρετή που θεωρείς απαραίτητη στους ανθρώπους της ζωής σου;

Η δύναμη της συγχώρεσης, αυτή θεωρώ πως είναι η μεγαλύτερη αρετή, η μεγαλύτερη και η πιο καθοριστική στην εξέλιξη του κάθε ανθρώπου.

Ένα ελάττωμα που δεν συγχωρείς;

Το ψέμα!

Συναίσθημα ή λογική; Ποιο έχει μεγαλύτερη αξία για σένα; Τι γίνεται όταν συγκρούονται;

Στα επαγγελματικά μου, η λογική είναι κάτι που πάντα υπερισχύει, στις προσωπικές μου σχέσεις, όμως, θεωρώ πως πρέπει να έχουμε σαν οδηγό την καρδιά μας. Όταν αυτά τα δυο έρχονται σε σύγκρουση, κάτι κερδίζεις και κάτι χάνεις, αναλόγως με το τι μπορείς να αντέξεις αποφασίζεις.

Σε ποιο πράγμα πιστεύεις ότι μπορεί να πρόδωσες τον εαυτό σου και μετανιώνεις γι’ αυτό;

Κάτι για το οποίο είμαι πολύ περήφανη για τον εαυτό μου είναι πως σε ό,τι και αν έχω κάνει στη ζωή μου, σε ό,τι και αν έχω καταφέρει μέχρι σήμερα σε όλους τους τομείς -για άλλους λίγα, για άλλους πολλά- δεν πρόδωσα ποτέ τις αξίες μου, τις αρχές μου και το ήθος μου, δεν αλλοιώθηκα ποτέ σαν άνθρωπος. Δεν πρόδωσα ποτέ την Ελένη, αυτό το τίμημα δεν θα άντεχα να το πληρώσω,για αυτό τον λόγο έμεινα ακέραιη και αληθινή σε ό,τι και αν έπρεπε να αντιμετωπίσω και δεν θα το μετανιώσω ποτέ.

Φοβάσαι τον χρόνο που περνάει;

Από τη στιγμή που αξιοποιώ την κάθε μέρα όσο καλύτερα μπορώ, όχι, δεν φοβάμαι τον χρόνο που περνάει. Είμαι ένας άνθρωπος που το επάγγελμά μου έχει αρκετή έκθεση και είναι λογικό. Επενδύω στην εικόνα μου, όπως και όλοι μας, καθημερινά. Δεν είναι κάτι όμως που με αγχώνει σε καμία περίπτωση. Χαίρομαι αυτό που ζω, όπως επίσης και ευγνωμονώ τον κόσμο για την αγάπη που μου δείχνει καθημερινά.

Πώς περιποιείσαι το δέρμα σου; Αγαπημένα προϊόντα;

Δεν αποχωρίζομαι ποτέ την ενυδατική σώματος και του προσώπου μου, καθώς και την κρέμα ματιών μου.

Ένα μυστικό, επιτυχημένο beauty tip;

Το να πίνουμε νερό νομίζω ότι είναι το σημαντικότερο beauty tip! Προσπαθώ να πίνω όσο περισσότερο γίνεται, γιατί πραγματικά βλέπω μεγάλη διαφορά στο δέρμα μου όταν δεν το κάνω!

Ποιο καλλυντικό υπάρχει πάντα στην τσάντα σου;

Κρέμα χεριών και lip balm.

Ποιο είναι το πιο εξωφρενικό πράγμα που έχεις κάνει;

Δεν ξέρω αν είναι εξωφρενικό ή όχι, αλλά έχω κάνει απρογραμμάτιστα ταξίδια, έφευγα ανά πάσα ώρα και στιγμή!

Η Ελένη Χατζίδου στο The Body

Άκουσα πρόσφατα ένα κομμάτι χορευτικό, δυνατό, με το οποίο πολλοί θα ταυτιστούν…

Το τελευταίο μου single «Αχαριστία», φυσικά! Πρόκειται για remake του τραγουδιού του Δημήτρη Κόκοτα που πρωτοκυκλοφόρησε το 1997! Ένα χορευτικό κομμάτι για πολλές αφιερώσεις!

Έχεις συναντήσει πολλούς αχάριστους στη ζωή σου;

Δεν θα τους χαρακτήριζα αχάριστους, γενικά δεν θέλω να χαρακτηρίζω τους ανθρώπους με τέτοιες λέξεις, εκτός και αν είναι να τους αφιερώσω το καινούριο μου single (γέλια). Ωστόσο θα πω απλώς πως πολλές φορές αυτά που δίνεις δεν είναι απαραίτητο πως και ο άλλος είναι έτοιμος να τα δεχτεί και να τα εκτιμήσει. Τέτοιους ανθρώπους φυσικά και έχω γνωρίσει.

Η επιτυχία ήρθε ανώδυνα, εύκολα;

Η επιτυχία είναι κάτι που έρχεται και φεύγει. Θέλει τεράστιο καθημερινό αγώνα για να κρατηθεί. Η προσωπική επιτυχία όμως είναι κάτι το οποίο δεν μπορεί να σου το πάρει κανείς, έχει να κάνει με το πώς βλέπεις εσύ τον εαυτό σου και είναι και το πιο σημαντικό. Εγώ την Ελένη τη βλέπω επιτυχημένη, γιατί ξέρω τις θυσίες της, ξέρω τον αγώνα της, και ξέρω τι κάνει καθημερινά. Πάντα θα υπάρχουν άνθρωποι που θα μας θεωρούν επιτυχημένους και άλλοι όχι. Εγώ κυνηγάω τα όνειρά μου και τις φιλοδοξίες μου σε όλους τους τομείς χωρίς να παρεκκλίνω των αρχών μου. Αυτό είναι επιτυχία για εμένα. Κάποιες φορές το αποτέλεσμα με δικαιώνει και κάποιες όχι, έτσι είναι η ζωή.

Ποιο είναι το αγαπημένο σου απόφθεγμα;

Η επιτυχία δεν είναι το κλειδί για την ευτυχία. Αν αγαπάς αυτό που κάνεις, θα πετύχεις.

Υπάρχει ένας Έλληνας ή ξένος μουσικός ή τραγουδιστής που θαυμάζεις βαθιά;

Ένας από τους αγαπημένους μου τραγουδιστές είναι ο Πασχάλης Τερζής, και για τη φωνή του αλλά και για το ήθος του!

Διάλεξε πέντε λέξεις που σε περιγράφουν.

Ευγνώμων, ρεαλίστρια, ρομαντική, ειλικρινής, φιλόδοξη.

Είσαι αποφασιστική ή πάντα ρωτάς και τη γνώμη των ανθρώπων σου;

Ρωτάω τη γνώμη των ανθρώπων μου και κυρίως της οικογένειάς μου, όχι όμως από έλλειψη αποφασιστικότητας αλλά γιατί συνήθως οι αποφάσεις που περνούμε επηρεάζουν και τον στενό οικογενειακό μας κύκλο. Θεωρώ πως πρέπει να γνωρίζουν τις αποφάσεις που παίρνω. Με εμπιστεύονται και σε κάθε σωστή ή και λανθασμένη επιλογή είμαστε πάντα ενωμένοι σαν μια γροθιά.

Ποιο τραγούδι σου θυμίζει τον Ετεοκλή;

Το «Μην τον ρωτάς τον ουρανό» που είναι αγαπημένο του και το τραγουδάμε συνέχεια μαζί στο σπίτι.

Υπάρχει κάτι που σου λείπει, Ελένη;

Δεν μου λείπει τίποτα πραγματικά! Είμαι ευγνώμων γι’ αυτά που έχω. Φυσικά, είμαι ένας φιλόδοξος άνθρωπος και δεν σταματάω να κυνηγάω τα όνειρά μου και τους στόχους μου σε όλους τους τομείς.

  • Από την Τάνια Μαρκουτσά
    Φωτογράφος: Μαρία Χατζηιωαννίδου
    Μακιγιάζ: Δημήτρης Σταματίου
    Μαλλιά: Κωνσταντίνος Παπαδόπουλος
    Styling: Ηλίας Wia

Η συνέντευξη της Ελένης Χατζίδου είναι από το τεύχος Ιανουαρίου – Δείτε εδώ το εξώφυλλο

- Διαφήμιση -
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ