Αδύνατον να περάσει απαρατήρητος. Ούτε θα µπορούσε να κάνει οποιαδήποτε άλλη δουλειά. Το µόντελινγκ ήταν µονόδροµος. Όχι γιατί η εµφάνισή του είναι το µόνο του προσόν, αλλά γιατί ποιος θα µπορούσε να δουλέψει δίπλα του; Ειλικρινά, πες µου, θα ήταν δυνατόν να συγκεντρωθείς µε ένα τέτοιο αγόρι στο διπλανό γραφείο;

Μόλις 24 ετών, µε ύψος 1,93 και διαστάσεις που είναι αµαρτία ακόµα και να τις ξεστοµίσεις, ο Πέτρος θα µπορούσε να περπατήσει προκαλώντας βλέµµατα θαυµασµού στις πιο διάσηµες πασαρέλες. Ένα µόνο θα σου πω: Οι φωτογραφίες τον αδικούν!

Το µόντελινγκ µπήκε στη ζωή του εντελώς φυσικά καθώς πάντα φίλοι και γνωστοί του έλεγαν ότι πρέπει να ασχοληθεί. Ο Πέτρος έχει τελειώσει τεχνικός τεχνολογίας Internet αλλά δεν εξάσκησε ποτέ το επάγγελµα. «Μου αρέσει πολύ το µόντελινγκ γιατί είναι δηµιουργική δουλειά µε χειροπιαστό αποτέλεσµα. Είναι αλήθεια ότι µου αρέσει που βλέπω τον εαυτό µου σε διάφορα concepts, κάθε φορά αλλαγµένο, διαφορετικό».

_MG_4734s

Νους υγιής εν σώµατι υγιεί
«Όταν ήµουν παιδί δεν ήξερα πώς να χειριστώ το θέµα της εµφάνισης. Συχνά ο κόσµος έχει την τάση να αναζητά ψεγάδια, τρόπο να σε µειώσει. Μεγαλώνοντας, όµως, τα έχω βρει µε τον εαυτό µου», λέει για το πώς αντιµετώπιζε την ξεχωριστή του εµφάνιση τότε και τώρα. Άλλωστε, επιµένει ότι δεν είναι δυνατόν να φροντίζεις µόνο το σώµα σου και όχι και το πνεύµα σου. «Κάθε µέρα που περνάει διαπιστώνω ότι η φιλοσοφία και η ψυχολογία µε ενδιαφέρουν όλο και περισσότερο. Διαβάζω πολύ και βλέπω πόσο µε βοηθάει στην προσωπική αλλά και την επαγγελµατική µου ζωή. Αυτή τη στιγµή διαβάζω ένα βιβλίο αυτογνωσίας, το “Νίτσε: 99 µαθήµατα καθηµερινής φιλοσοφίας”». Του λέω ότι δεν είναι πολλά τα αγόρια που ενδιαφέρονται για αυτογνωσία και ψυχολογία και µου απαντά συµφωνώντας: «Τα αγόρια δεν µαθαίνουµε να εκφράζουµε τα αισθήµατά µας. Αλλά εγώ δεν φοβάµαι να ψαχτώ. Με διεγείρει το να µαθαίνω συνεχώς περισσότερα για τη φύση του ανθρώπου. Η αλήθεια είναι ότι η εποχή µας είναι αρκετά επιφανειακή, το βλέµµα µας µένει στην επιφάνεια και ασχολούµαστε µε τις αντιδράσεις χωρίς να αναρωτιόµαστε για τις αιτίες».

_MG_4738s

Τα φώτα της δηµοσιότητας
Όσο για το µέλλον, ο Πέτρος σπουδάζει υποκριτική και φαντάζεται τη ζωή του ανάµεσα στις πασαρέλες, τον κινηµατογράφο και το θέατρο: «Μου έκαναν κάποιες προτάσεις για να παίξω αλλά δεν ήθελα να το αντιµετωπίσω επιπόλαια. Πιστεύω πως ό,τι κάνεις πρέπει να το κάνεις καλά. Γι’ αυτό αποφάσισα να σπουδάσω υποκριτική». Τον ρωτάω τι πιστεύει ότι θα φέρει η δηµοσιότητα. «Νοµίζω ότι ταράζει λίγο τις ισορροπίες. Κάποιοι ίσως από αντιζηλία να αποµακρύνονται και κάποιο άλλοι που γοητεύονται να σε πλησιάζουν. Και τα δύο θέλουν προσοχή και καλό είναι να τα αναγνωρίζεις. Το σηµαντικό είναι να µην εστιάζεις στην επιτυχία αλλά στην ευτυχία την προσωπική, τη δική σου, στο τι σε γεµίζει». Κι αυτή σίγουρα δεν είναι µια ατάκα που ακούς εύκολα από ένα ανερχόµενο αστέρι του θεάµατος. «Κατά την άποψή µου η επιτυχία δεν συνδέεται µε την ευτυχία. Τα διαχωρίζω εντελώς. Πολλές φορές πρέπει να θυσιάσεις κάποια πράγµατα για να πετύχεις και αυτό είναι πολύ δύσκολο. Νοµίζω ότι το µυστικό κρύβεται στο να κρατάς κάποιες στιγµές πάντα για σένα, να τις µοιράζεσαι µε κάποιους δικούς σου ανθρώπους».
Διεθνής καριέρα
«Φυσικά και το σκέφτοµαι» απαντά όταν η συζήτηση βγαίνει εκτός… συνόρων. «Έχω κάποιες προτάσεις από το Μιλάνο, από την Κωνσταντινούπολη. Με έχουν καλέσει και στο Λος Άντζελες να δοκιµάσω. Αλλά προς το παρόν δεν το έχω αποφασίσει. Με κρατάει εδώ η οικογένεια. Αλλά τίποτα δεν αποκλείεται».

_MG_4751s

Six packs!
Για τα γαλάζια µάτια, τα ξανθά µαλλιά, το 1,93 ύψος ίσως «ευθύνεται» το γονίδιο αλλά τα six packs δεν γίνονται µόνα τους. «Είχα ερεθίσµατα από τον πατέρα µου. Παρότι έκανε χειρωνακτική εργασία, πήγαινε πολύ συχνά γυµναστήριο και µου έχει περάσει τόση πολλή δύναµη και κίνητρα που ήταν αδύνατον να µην ασχοληθώ µε τον αθλητισµό. Από πολύ µικρός κάνω στίβο, ποδηλασία, κολύµβηση και µπάσκετ. Τώρα έχω φτιάξει ένα δικό µου ασκησιολόγιο που το έχω προσαρµόσει στο σώµα µου και προπονούµαι καθηµερινά».

Ο Πέτρος και οι γυναίκες
«Η αλήθεια είναι ότι υπάρχουν γυναίκες που έχουν προκαταλήψεις και όταν ακούνε “επάγγελµα µοντέλο” βγάζουν βιαστικά συµπεράσµατα. Νοµίζουν ότι είσαι πολυγαµικός ή ότι δεν απολαµβάνεις τη ζωή επειδή κάνεις διατροφή και άσκηση. Άλλες σε θεωρούν χαζό και κάποιες χαρακτηρίζουν την οµορφιά σου… πιστοποιηµένη» λέει για το πώς τον αντιµετωπίζουν οι γυναίκες ενώ παραδέχεται ότι «έχει φάει χυλόπιτα»! Η γυναίκα που θα κερδίσει το ενδιαφέρον του πρέπει να µην έχει χάσει την παιδικότητά της, να είναι αυθόρµητη και επικοινωνιακή. «Θα απέρριπτα αµέσως µια γυναίκα που προσποιείται. Κι αυτό νοµίζω ότι µπορώ να το καταλάβω αµέσως»…
Κι επειδή ίσως θέλεις να ξέρεις, ανήκει στο ζώδιό του Ζυγού.

_MG_4739s

Διάβασε επίσης:

Μετράω καθημερινά θερμίδες. Κάνω καλά;

Έλλη Παπαγγελή: «Προτιμώ τους άντρες γυμνασμένους στο μυαλό!»