Αλίκη Βουγιουκλάκη ρόφημα

Αναμφίβολα το όνομά της είναι συνδεδεμένο με την ομορφιά και την γοητεία. Η μεγαλύτερη Ελληνίδα σταρ, Αλίκη Βουγιουκλάκη, έπινε κάθε πρωί ένα συγκεκριμένο ρόφημα, το οποίο και θεωρούσε πως ήταν το μεγαλύτερο μυστικό ομορφιάς της.

Η ίδια, φρόντιζε ευλαβικά τον εαυτό της και σπάνια παρέκκλινε από το διατροφικό της πρόγραμμα. Δεν ξενυχτούσε, δεν έπινε αλκοόλ και κάθε πρωί, είχε συγκεκριμένη ρουτίνα.

Το μεγαλύτερο της ατού της – εκτός από το δέρμα της – ήταν το λαμπερό πρόσωπο της, είχε αναφέρει στενός της συνεργάτης. Το προστάτευε πολύ. Απέφευγε να χρησιμοποιεί μακιγιάζ στην καθημερινή της ζωή, το καθάριζε πάντα το βράδυ όσο κουρασμένη και αν ήταν, δεν το εξέθετε στον ήλιο, το καλοκαίρι – μια παλιά, «χρυσή» συμβουλή που της είχε δώσει ο πρώτος μακιγιέρ της, ο Σταύρος Κελεσίδης. Άλλο ένα μυστικό της, ήταν το λάδι ελιάς. Το θεωρούσε εξαιρετικό καλλυντικό. Άλειφε το σώμα της μ’αυτό, το χρησιμοποιούσε ως φυσική μάσκα, για τα μαλλιά της. Το είχε εξομολογηθεί σε μια παλιά της συνέντευξη στον «Ταχυδρόμο», όπου είχε αποκαλύψει και άλλα, μυστικά της ομορφιάς της.

«Φροντίζω την εμφάνιση μου και κυρίως την δίαιτα μου. Νομίζω ότι αυτό είναι το μυστικό μου. Δεν τρώω ποτέ κρέας, τρώω πολλά λαχανικά , ψάρια, γαλακτερά, αυγά και πολλά φρούτα . Προσέχω να μην παίρνω πολλά κιλά. Γυμνάζομαι, κολυμπάω, προσέχω. Δεν πίνω. Λυπάμαι που τα τελευταία τρία χρόνια καπνίζω. Προσπαθώ να ξεκουράζομαι όταν έχω καιρό και να κοιμάμαι 8 ώρες την ημέρα. Είμαι συντηρητική σπιτόβια, δεν ξενυχτάω χωρίς λόγο. Εκείνο που με χαρακτηρίζει είναι η αγάπη που έχω για την ίδια τη ζωή»» τόνιζε η Αλίκη.

Το ρόφημα που έπνε κάθε πρωί

Η Ελληνίδα σταρ κάθε μα κάθε πρωί, έπλενε το πρόσωπό της και φορούσε μια απλή κρέμα, αυτή στο κλασικό μπλε στρογγυλό κουτί. «Δεν με νοιάζει τίποτα άλλο, μόνο το στόμα μου να μη ρυτιδώσει» έλεγε η Αλίκη και για αυτό δεν κάπνισε ποτέ. Όσο για το ρόφημα που αγαπούσε το πρωί; Μια ταπεινή πορτοκαλάδα από 3 πορτοκάλια! Το πορτοκάλι έχει γλυκιά ή γλυκόξινη γεύση και είναι λιγότερο ή περισσότερο αρωματικό ανάλογα με την ποικιλία και την ποιότητα. Κάποια ελαφριά πικρή γεύση που παρατηρείται μερικές φορές οφείλεται σε ποσότητα αιθέριου ελαίου που έχει εισχωρήσει στη σάρκα. Το πορτοκάλι είναι πλούσιο σε βιταμίνη C. Περιέχει επίσης σάκχαρα, κάλιο, ασβέστιο, φώσφορο και βιταμίνη Α.

Είναι ωφέλιμο για τη διατροφή του ανθρώπου και η θρεπτική του αξία είναι μεγάλη. Καταναλώνεται νωπό ως φρούτο ή χρησιμοποιείται στην παραγωγή χυμών, φρέσκων ή συσκευασμένων. Oι καρποί που συλλέγονται όταν είναι άγουροι, μικροί και πράσινοι χρησιμοποιούνται στη ζαχαροπλαστική.

Το αιθέριο έλαιο της φλούδας, των ανθών και των φύλλων χρησιμοποιείται στην αρωματοποιία αλλά και στη ζαχαροπλαστική. Από τη φλούδα επίσης παρασκευάζεται γλυκό κουταλιού.

Διαβάστε και αυτό: Η αισθητικός της Μενεγάκη και της Σκορδά αποκαλύπτει 10 μυστικά τους