- Διαφήμιση -

Αποτελεί για πολλούς την Αχίλλειο πτέρνα, όσων αφορά τις διατροφικές συνήθειες. Η σοκολάτα είναι το πρώτο πράγμα που σου έρχεται στο μυαλό όταν θες να φας κάτι γλυκό. Φυσικά και θα συνεχίσεις να την προτιμάς, ειδικά όταν έχεις και την υποστήριξη των ειδικών που αποδίδουν την καλή διάθεση και την σωστή λειτουργία του μυαλού στη σοκολάτα.

Συγχρόνως όμως είναι υπεύθυνη για αυξημένα λιπαρά και μεγάλη ποσότητα ζάχαρης που καταστρέφουν τη δίαιτά σου.

- Διαφήμιση -

Με τα παρακάτω έξυπνα tips θα μάθεις να ελέγχεις την όρεξή σου:

– Νέα έρευνα του Πανεπιστημίου του Ίνσμπρουκ στην Αυστρία, βρήκε πως ένας περίπατος 15 λεπτών είναι ικανός να σε κάνει να ξεχάσεις την επιθυμία σου για σοκολάτα.

– Κάποιες φορές για να διαχειριστείς τις λιγούρες σου χρειάζεται να φας, αλλά με έναν ελεγχόμενο θερμιδικά τρόπο. Δοκίμασε να πιεις ένα καπουτσίνο με κακάο. Μερικές φράουλες βουτηγμένες στη σοκολάτα ή οποιοδήποτε άλλο φρούτο. Επίσης οι ξηροί καρποί με κομματάκια μαύρης σοκολάτας θα σε εκπλήξουν ευχάριστα. Προσοχή όμως στην ποσότητα!

– Υπάρχουν όμως και οι περιπτώσεις όπου το να υποκύψεις στη λιγούρα για σοκολάτα μοιάζει αδικαιολόγητη. Σε αυτές τις περιπτώσεις κάνε κάτι που θα σου αποσπάσει την προσοχή. Πάρε τηλέφωνο ένα φίλο σου, σήκω από τη θέση σου ή κάνε κάποια μικροδουλειά.

- Διαφήμιση -
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ