- Διαφήμιση -

Καλά τα νέα για όσους έχουν γεννηθεί μετά το 2000, αφού είναι πιθανό να ζήσουν μέχρι τα 100, σύμφωνα με μια έρευνα από τη Δανία. Σύμφωνα με την έρευνα το προσδόκιμο ζωής κατά τα επόμενα χρόνια μπορεί να αυξηθεί έως και 20 χρόνια από το σημερινό. Ο Walter Bortz II, MD, καθηγητής ιατρικής στο Πανεπιστήμιο του Στάνφορντ, εξηγεί πως αυτή η δήλωση δεν είναι ανέφικτη, αφού εκείνο πους μας κρατάει από τη μακροζωία είναι οι κακές συνήθειες.

Φυσικά οι κακές συνήθειες δεν είναι ο μόνος παράγοντας. Σημαντικό ρόλο παίζουν τα γονίδιά μας και η τύχη, αφού μερικά πράγματα δεν είναι στο χέρι μας. Για να αυξήσεις όμως τις πιθανότητες να ζήσεις μέχρι τα 100, εστίασε σε αυτά που μπορείς να κάνεις, κράτα μια ισορροπημένη διατροφή πλούσια σε φρούτα και λαχανικά και περιόρισε το στρες. Παρακάτω μπορείς να δεις ποιες είναι εκείνες οι δραστηριότητες που θα σου δώσουν επιπλέον χρόνια:

- Διαφήμιση -

Βρες ένα χόμπι

Η ενασχόληση με μια δραστηριότητα που σε ευχαριστεί και σε χαλαρώνει μπορεί να σου χαρίσει έως και 2 χρόνια ζωής.

Στοματική υγιεινή

Το να προσέχεις την υγεία των δοντιών σου, μειώνει τον κίνδυνο εγκεφαλικού και καρδιακών νοσημάτων και μπορεί να σου χαρίσει 6,4 χρόνια.

Μίνι διακοπές

Το να μην έχεις καθόλου ελεύθερο χρόνο μπορεί να προκαλέσει καρδιακά προβλήματα. Πήγαινε με τον αγαπημένο σου ένα τριήμερο, όσο συχνότερα είναι δυνατό. Το αποτέλεσμα είναι 1 με 2 χρόνια ζωής παραπάνω.

Ύπνος

Ο σωστός βραδινός ύπνος χαρίζει έως και 2 χρόνια ζωής. Προσπάθησε να κοιμάσαι καθημερινά 7 με 8 ώρες.

Κάνε σεξ

Η σεξουαλική δραστηριότητα σε βοηθά να αποβάλλεις το έντονο στρες, σε συνδυασμό με την έκκριση ορμονών που προσφέρουν χαρά. Επιπλέον είναι ικανό να σου χαρίσει 3 με 5 χρόνια ζωής.

- Διαφήμιση -
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ