Με 6,5 TBS πόντους, αυτή η συνταγή είναι ιδανική για ένα γρήγορο γεύμα για όλη την παρέα.
Υλικά για 6 άτομα
350 γρ. κοφτό μακαρονάκι ή πένες
1 κ.σ. βούτυρο λιωμένο
2 φλ. κεφαλοτύρι τριμμένο
1 φλ. ανθότυρο σε τρίμματα
2 μεγάλα αυγά
1 κεσεδάκι γιαούρτι
1/2 φλ. φρέσκο γάλα
1 σκελίδα σκόρδο πολτοποιημένo
1 κ.γ. πάπρικα γλυκιά
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
2 φέτες ψωμί του τοστ
125 γρ. μοτσαρέλα
Εκτέλεση
1 Βουτύρωσε 1 πυρίμαχο ταψί. Βράσε τα ζυμαρικά για 5΄-6΄ και στράγγιξέ τα καλά.
2 Σε ένα μεγάλο μπολ χτύπησε τα αυγά, το γιαούρτι, το γάλα, το 1½ φλ. κεφαλοτύρι, το ανθότυρο, τη μοτσαρέλα και το σκόρδο. Πρόσθεσε ½ κ.γ. αλάτι, τρίψε πιπέρι και πασπάλισε την πάπρικα. Ρίξε και τα ζυμαρικά και ανακάτεψε.
3 Στο μπλέντερ χτύπησε το ψωμί ώστε να αλεστεί καλά σε τρίμματα. Πρόσθεσε το λιωμένο βούτυρο και ξαναχτύπα.
4 Μοίρασε το μείγμα στο πυρίμαχο, πασπάλισε με το υπόλοιπο τυρί και, τέλος, μοίρασε τα ψίχουλα.
5 Ψήσε σε μπεν μαρί φούρνου στους 180oC για περίπου 20΄, μέχρι να λιώσουν τα τυριά και να σταθεροποιηθεί το μείγμα. Άφησε να σταθεί λίγο και σερβίρισε.