- Διαφήμιση -

Μέχρι σήμερα πιστεύαμε πως για την αύξηση του σωματικού βάρους ευθύνεται το φαγητό. Μια νέα ιταλική έρευνα υποστηρίζει πως η θερμοκρασία του σώματός μας αποτελεί ακόμα έναν παράγοντα αύξησης βάρους.

Όταν το σώμα δεν παράγει αρκετή θερμότητα, μπορεί να οδηγήσει σε πρόσληψη έως και 2 κιλών το χρόνο. Η φυσιολογική θερμοκρασία στον άνθρωπο είναι 37 βαθμοί Κελσίου, ανεξάρτητα από τη δραστηριότητα που ασχολείται κάποιος ή τις καιρικές συνθήκες. Έτσι σε μερικούς ανθρώπους η χαμηλή θερμοκρασία μπορεί να μεταφράζεται ως παχυσαρκία.

- Διαφήμιση -

Σύμφωνα με μελέτη που δημοσιεύθηκε στη Daily Mail, ορισμένοι άνθρωποι έχουν μια βιολογική ανικανότητα στο να παράγουν τη σωστή θερμοκρασία στον πυρήνα του σώματός τους. Επιπλέον οι ερευνητές βρήκαν πως η παχυσαρκία έχει άμεση σχέση με τη μείωση της θερμοκρασίας μας κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Όπως αναφέρει ο Francesco Portaluppi, από το περιοδικό Chronobiology International, που δημοσιεύθηκε η έρευνα, τα άτομα με χαμηλή θερμοκρασία αντιμετωπίζουν μια ανικανότητα στο να ξοδεύουν ενέργεια μέσω της θερμότητας, που θα μπορούσε να οδηγήσει σε μακροχρόνια πρόσληψη βάρους.

- Διαφήμιση -
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ