Μέχρι σήμερα πιστεύαμε πως για την αύξηση του σωματικού βάρους ευθύνεται το φαγητό. Μια νέα ιταλική έρευνα υποστηρίζει πως η θερμοκρασία του σώματός μας αποτελεί ακόμα έναν παράγοντα αύξησης βάρους.

Όταν το σώμα δεν παράγει αρκετή θερμότητα, μπορεί να οδηγήσει σε πρόσληψη έως και 2 κιλών το χρόνο. Η φυσιολογική θερμοκρασία στον άνθρωπο είναι 37 βαθμοί Κελσίου, ανεξάρτητα από τη δραστηριότητα που ασχολείται κάποιος ή τις καιρικές συνθήκες. Έτσι σε μερικούς ανθρώπους η χαμηλή θερμοκρασία μπορεί να μεταφράζεται ως παχυσαρκία.

Σύμφωνα με μελέτη που δημοσιεύθηκε στη Daily Mail, ορισμένοι άνθρωποι έχουν μια βιολογική ανικανότητα στο να παράγουν τη σωστή θερμοκρασία στον πυρήνα του σώματός τους. Επιπλέον οι ερευνητές βρήκαν πως η παχυσαρκία έχει άμεση σχέση με τη μείωση της θερμοκρασίας μας κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Όπως αναφέρει ο Francesco Portaluppi, από το περιοδικό Chronobiology International, που δημοσιεύθηκε η έρευνα, τα άτομα με χαμηλή θερμοκρασία αντιμετωπίζουν μια ανικανότητα στο να ξοδεύουν ενέργεια μέσω της θερμότητας, που θα μπορούσε να οδηγήσει σε μακροχρόνια πρόσληψη βάρους.