- Διαφήμιση -

Aληθινός εφιάλτης για τις περισσότερες γυναίκες, η ανάγκη για την καταπολέµησή της γίνεται ακόµα πιο επιτακτική όσο πλησιάζει το καλοκαίρι.

Με τη γνωστή όψη φλούδας πορτοκαλιού στην επιφάνεια του δέρµατος, η κυτταρίτιδα δεν κάνει διακρίσεις: «λατρεύει» τη γυναικεία σιλουέτα ανεξάρτητα από την ηλικία ή το βάρος της. Είναι αποτέλεσµα της κακής οξυγόνωσης του λιπώδους ιστού, εξαιτίας της αύξησης του όγκου των λιποκυττάρων του (στα οποία αποθηκεύεται το πλεονάζον λίπος από τον οργανισµό) αλλά και της πίεσης που αυτά ασκούν στα τριχοειδή αιµοφόρα αγγεία, εµποδίζοντας την καλή κυκλοφορία του αίµατος στον λιπώδη ιστό, γεγονός που ευνοεί τη συσσώρευση τοξινών στους ιστούς. Η κυτταρίτιδα οφείλεται σε παράγοντες κληρονοµικούς, ορµονικούς, τρόπου διατροφής, διαβίωσης, αλλά και κάποιες φορές παθολογικούς (πολυκυστικές ωοθήκες, υπερθυρεοειδισµός, ασθένειες του ήπατος κ.λπ.). Στόχος κάθε θεραπείας για την αντιµετώπισή της θα πρέπει να είναι αφ’ ενός η µείωση του αποθηκευµένου λίπους στους ιστούς και αφ’ ετέρου η τοπική δραστηριοποίησης της κυκλοφορίας του αίµατος προκειµένου να αποµακρυνθούν οι «παγιδευµένες» τοξίνες, χωρίς όµως αυτό να σηµαίνει απαραίτητα και απώλεια βάρους. Φυσικά, µια τέτοια προσπάθεια θα πρέπει να είναι διαρκής, ακόµα κι αν βελτιωθεί σηµαντικά η εµφάνιση της επιδερµίδας στις «προβληµατικές» περιοχές, δεδοµένου ότι η προδιάθεση του οργανισµού για τη δηµιουργία κυτταρίτιδας θα εξακολουθεί να υφίσταται.

- Διαφήμιση -

Βήµα 1ο

H διατροφή

Απαραίτητη προϋπόθεση για να διευκολυνθεί η µείωση του λίπους στους ιστούς είναι να αναγκαστεί ο οργανισµός να καταναλώσει το αποθηκευµένο αυτό λίπος. Διαδικασία για την οποία απαιτείται η κατανάλωση τροφών µε χαµηλά λιπαρά και, ταυτόχρονα, η άφθονη πρόσληψη νερού και διουρητικών, ώστε να ευνοηθεί η αποβολή των επίσης συσσωρευµένων τοξινών. Σηµαντικό είναι να περιοριστούν εκτός από τις τροφές µε λιπαρά και οι τροφές που αυτόµατα µετατρέπονται σε λίπος, ευνοούν την κατακράτηση υγρών ή ενισχύουν τη συγκέντρωση τοξινών στους ιστούς, όπως:

• η άσπρη ζάχαρη

• τα επεξεργασµένα άµυλα (άσπρο ψωµί και ζυµαρικά)

• το αλάτι και οι αλµυρές τροφές

• οι τηγανισµένες τροφές

• το αλκοόλ, µε εξαίρεση 1-2 ποτήρια κρασί ή άλλο ποτό µε λίγο αλκοόλ

• τα τυποποιηµένα προϊόντα µε συντηρητικά

Βήµα 2ο

Η άσκηση

Ο κυριότερος λόγος που η καθηµερινή άσκηση παίζει σηµαντικό ρόλο στην αντιµετώπιση της κυτταρίτιδας είναι γιατί συµβάλλει

στην ενεργοποίηση του µεταβολισµού, καθώς αυξάνει τις καύσεις του οργανισµού, µε αποτέλεσµα αυτός να καταναλώνει περισσότερο λίπος. Καθώς µια διατροφή χαµηλών λιπαρών δεν καλύπτει τις ανάγκες του, αναγκάζεται να το αναζητήσει από αυτό που ήδη έχει αποθηκεύσει, συµπεριλαµβανοµένων και των περιοχών όπου παρουσιάζεται το φαινόµενο της κυτταρίτιδας. Και βέβαια, χάρη στην άσκηση τονώνεται και ο µυϊκός ιστός του σώµατος, µε συνέπεια µια πιο αρµονική και καλλίγραµµη σιλουέτα. Ιδανικοί τρόποι άσκησης είναι όσοι δεν καταπονούν το σώµα αλλά δηµιουργούν ευχάριστη διάθεση· ανάµεσά τους το γρήγορο περπάτηµα, το ποδήλατο, η σουηδική γυµναστική, το κολύµπι, ο χορός, η αεροβική γυµναστική και, χωρίς αµφιβολία, τα σπορ. Μελέτες έχουν δείξει ότι µισή ώρα περπάτηµα την ηµέρα είναι αρκετή για να µειωθεί η κυτταρίτιδα κατά 30% µέσα σε λίγες εβδοµάδες.

Oι πιο αποτελεσµατικές µέθοδοι κατά της κυτταρίτιδας:

1. Captivation RF

Απο τις πιο πρόσφατες και αποτελεσµατικές θεραπείες, πραγµατοποιείται αναίµακτα, χωρίς νυστέρι, στοχεύοντας στην άµεση αποδόµηση των λιποκυττάρων, γεγονός που διαπιστώνεται µε απώλεια πόντων από την πρώτη κιόλας συνεδρία.Δρα τοπικά στα αποθέµατα λίπους και εφαρµόζεται ακόµη και σε περιπτώσεις επίµονης κυτταρίτιδας.

Κόστος: Από €80–€210 η συνεδρία, ανάλογα µε το εύρος της περιοχής.

2. Μεσοθεραπεία

Επαναστατική µέθοδος πρόληψης και αντιµετώπισης, εφαρµόζεται µε τη χρήση πολύ λεπτών βελόνων µέσω των οποίων διοχετεύεται στα προβληµατικά σηµεία ένα ειδικό ενέσιµο υλικό µε λιποδιαλυτικά συστατικά, λεκιθίνη, καφεΐνη και υαλουρονικό οξύ.Το ενέσιµο υλικό διεισδύει στα βαθύτερα στρώµατα του δέρµατος, δρα άµεσα και βελτιώνει αισθητά την όψη φλοιού πορτοκαλιού. Κόστος: Από €120 η συνεδρία.

 

- Διαφήμιση -
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ