- Διαφήμιση -

Μπορείς να αλλάξεις τη διατροφή σου, τον τρόπο που ασκήσαι, όμως είναι αδύνατο να αλλάξεις την ομάδα αίματός σου.

Οι ουσίες που περιέχονται σε κάθε ομάδα αίματος αλληλεπιδρούν με το ανοσοποιητικό σου σύστημα με τέτοιο τρόπο που εντείνουν τον κίνδυνο για διάφορες ασθένειες. Έτσι ανάλογα σε ποια ομάδα ανήκεις (Α, Β, ΑΒ, 0), μπορεί να είναι περισσότερο ή λιγότερο πιθανό να νοσήσεις από ασθένειες της καρδιάς, καρκίνο κ.α. Παρακάτω μπορείς να δεις τι σημαίνει η ομάδα αίματός σου για σένα:

- Διαφήμιση -

Προβλήματα μνήμης

Η ομάδα ΑΒ, μπορεί να μεγαλώνει τον κίνδυνο για γνωστική εξασθένηση. Ιδιαίτερα τα άτομα μεγαλύτερης ηλικίας, που ανήκουν στη συγκεκριμένη ομάδα, είναι πιθανό να αντιμετωπίζουν προβλήματα μνήμης και δυσκολία στην λήψη νέας γνώσης.

Καρκίνος στομάχου

Ακόμα ένα κακό νέο για την ομάδα ΑΒ. Ο κίνδυνος για καρκίνο στομάχου είναι αυξημένος κατά 26%, σε σύγκριση με την ομάδα Β ή 0, όπως αναφέρει έρευνα που δημοσιεύτηκε στο American Journal of Epidemiology. Αν ανήκεις στην ομάδα Α, έχεις 20% περισσότερες πιθανότητες απ’ ότι στην ομάδα Β ή 0. Στη συγκεκριμένη περίπτωση, μπορεί να ευθύνεται το ελικοβακτήριο του πυλωρού. Ένα βακτήριο που μπορεί να έχουμε οι περισσότεροι, όμως στις ομάδες ΑΒ και Α, μπορεί να ενισχύσει τον κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου.

Έλκος

Το ίδιο βακτήριο που μπορεί να δημιουργήσει καρκίνο, στην ομάδα 0, μπορεί να δημιουργήσει έλκος στομάχου. Αυτή η ομάδα με κάποιον τρόπο, που παραμένει μέχρι στιγμής άγνωστος, τροποποιεί την ανοσολογική απόκριση του οργανισμού στα βακτήρια. Γι’ αυτό το λόγο μπορεί να ευθύνεται το ανοσοποιητικό σου σύστημα.

Καρδιακές παθήσεις

Η ομάδα 0, σε αυτή την περίπτωση είναι η πιο ευνοημένη. Ο τύπος αίματός σου μπορεί να μειώνει τον κίνδυνο για καρδιακές παθήσεις έως και 23%, σε σύγκριση με άλλες ομάδες. Έτσι σύμφωνα με έρευνα του Πανεπιστημίου του Χάρβαρντ, εκείνοι που έχουν ΑΒ ή Β διατρέχουν μεγαλύτερο κίνδυνο.

Καρκίνος στο πάγκρεας

Και σε αυτή την περίπτωση φαίνεται πως η ομάδα 0 είναι η πιο ευνοημένη. Έχεις 37& λιγότερες πιθανότητες να νοσήσεις. Σύμφωνα με έρευνες, για ακόμα μια φορά, υπεύθυνο φαίνεται να είναι το ελικοβακτήριο του πυλωρού. Τα άτομα από με ομάδα αίματος 0 φαίνεται να έχουν τα λιγότερα κρούσματα.

Συμπέρασμα

Αν και η ομάδα αίματος δείχνει πως παίζει ρόλο στην εμφάνιση ασθενειών, παρ’ όλα αυτά δε γνωρίσουμε πόσο σημαντικός είναι αυτός ο ρόλος. Έτσι η καλύτερη συμβουλή που έχουμε είναι να ακολουθείς πάντα ένα υγιεινό μοτίβο ζωής!

- Διαφήμιση -
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ