- Διαφήμιση -

Νιώθεις ένοχη για τα ένα- δύο ποτηράκια που πίνεις καθημερινά; Μην το σκέφτεσαι, το κρασί έχει ευεργετικές ιδιότητες και το αποδεικνύουν οι παρακάτω έρευνες.

Σε κάνει να δείχνεις πιο ελκυστική

- Διαφήμιση -

Έρευνες που δημοσιεύτηκαν στο περιοδικό Alcohol & Alcoholism έδειξαν πως ένα ποτήρι κρασί σε κάνει να δείχνεις πιο ελκυστική στους απέναντι. Σου δίνει μια υγιή λάμψη και ένα φυσικό χαμόγελο.

Κάνει καλό στην καρδιά σου

Είναι γνωστές οι ευεργετικές ιδιότητες του κρασιού στην καρδιά. Ένα ποτήρι κρασί με το γεύμα μας, μας ωφελεί και μειώνει τον κίνδυνο καρδιακών παθήσεων.

Μπορεί να συμβάλλει στη διατήρηση των μυών

Ερευνητές από τη Γαλλία, προσπάθησαν να αποδείξουν αν η ρεσβερατρόλη, μια ουσία που περιέχει το κρασί, μπορεί να βοηθήσει στη διατήρηση της μυικής μάζας. Η έρευνα διεξάχθει σε αστροναύτες, που αντιμετωπίζουν πολλά προβλήματα με τους μυς τους, λόγω της έλλειψης κίνησης. Τα αποτελέσματα ήταν εντυπωσιακά, καθώς το ποσοστό εκείνο που πήρε την ουσία, είδε μεγάλη διαφορά στο μυικό του σύστημα.

Μειώνει το άγχος

Αν και αυτό αποτελεί μια δικαιολογία που λέμε όταν πίνουμε, έχει αποδειχθεί πως οι ουσίες του κρασιού και γενικότερα το αλκοόλ, ενεργοποιεί το τα επίπεδα ηρεμίας του οργανισμού.

Προλαμβάνει την απώλεια μνήμης

Σύμφωνα με μια έρευνα που δημοσιεύθηκε στο Journal of Neuroscience, υπέρβαροι ενήλικες που πήραν συμπληρώματα ρεσβερατρόλης, ουσίας που περιέχει το κρασί, είδαν σε διάστημα έξι μηνών την βραχυπρόθεσμη μνήμη τους να βελτιώνεται.

Μπορεί να κάψει το λίπος

Ένα χημικό συστατικό που βρέθηκε στο μοσχοστάφυλο, αποδείχτηκε πως μπορεί να επιβραδίνει την αύξηση του λίπους και μπορεί να βελτιώσει τη λειτουργία του ήπατος σε υπέρβαρα άτομα, σύμφωνα με μια έρευνα που διεξάχθει στο Πανεπιστήμιο του Όρεγκον. Βέβαια τα θετικά αποτελέσματα της συγκεκριμένης ποικιλίας θα τα δούμε καταναλώνοντας μικρές ποσότητες κρασιού.

- Διαφήμιση -
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ