- Διαφήμιση -

Το να τσακώνεσαι δεν σου χαλάει απλά τη διάθεση, μπορεί να αλλοιώσει ακόμα και την ικανότητά σου να κάνεις καθημερινά πράγματα, όπως το να οδηγείς, με τέτοιο τρόπο που να φέρει άσχημα αποτελέσματα, ακόμα και να σε βάλει σε κίνδυνο. Οι ειδικοί σε ενημερώνουν για το τι δεν πρέπει να κάνεις υπό την επήρεια του θυμού.

Δεν πρέπει να κοιμάσαι θυμωμένη

- Διαφήμιση -

Πηγαίνοντας για ύπνο πριν ξεκαθαρίσεις μια κατάσταση, μπορεί να ενισχύσει ή να διατηρήσει τα άσχημα συναισθήματα και να φέρει τον οργανισμό σε τέτοια κατάσταση που αν και θα κοιμηθείς το σώμα σου θα αντιδράσει σαν να ήσουν ξύπνια όλο το βράδυ.

Δεν πρέπει να οδηγείς

Το να χειρίζεσαι οποιαδήποτε μηχανή κατά τη διάρκεια του θυμού μπορεί να βάλει σε κίνδυνο τη ζωή τη δική, αλλά και των γύρω σου. Έρευνα δείχνει πως το ποσοστό των ατυχημάτων λόγω θυμού είναι αυξημένο.

Μην εκδηλώνεις την οργή σου

Σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα Cyberpsychology, Behavior and Social Networking, το να εκδηλώνεις το θυμό σου μπορεί να κάνει τα πράγματα χειρότερα. Μάλιστα η ίδια έρευνα έδειξε πως εκείνοι που έφερναν στο μυαλό τους ξανά και ξανά τον λόγο που τους έφερε σε αυτή την κατάσταση, θύμωναν ακόμα περισσότερο ερχόμενοι σε αδιέξοδο.

Όχι στο φαγητό

Το να καταπραΰνεις το θυμό σου ρίχνοντάς το στο φαγητό μπορεί να δημιουργήσει μεγαλύτερα προβλήματα στον οργανισμό σου απ’ ότι φαντάζεσαι. Αυτό συμβαίνει επειδή όταν δεν είμαστε καλά επιλέγουμε φαγητά πλούσια σε ζάχαρη και λίπος. Με αυτόν τον τρόπο, στις μεγάλες ποσότητες, το σώμα παίρνει το μήνυμα ότι κινδυνεύει. Το αποτέλεσμα ορισμένες φορές μπορεί να είναι η διάρροια ή η δυσκοιλιότητα.

- Διαφήμιση -
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ