- Διαφήμιση -

Σε κανέναν δεν αρέσει το συνάχι ή τα ερεθισμένα μάτια όταν οι αλλεργίες βρίσκονται σε πλήρη έξαρση. Ο στόχος σου είναι να ελαχιστοποιήσεις τα συμπτώματα όσο γίνεται περισσότερο. Όμως υπάρχουν πράγματα γύρω σου, σε καθημερινή βάση που μοιάζουν αθώα, όμως δεν είναι.

Τρόφιμα

- Διαφήμιση -

Αν έχεις έντονα αλλεργικά συμπτώματα, μπορεί να έχεις πρόβλημα τρώγοντας ορισμένα φρούτα και λαχανικά. Ονομάζεται σύνδρομο στοματικής αλλεργίας και εμφανίζεται αρκετά συχνά σε εκείνους που έχουν αλλεργία στη γύρη. Η αιτία φαίνεται να είναι η πρωτεΐνη που βρίσκεται στην επιφάνεια ορισμένων φρούτων και λαχανικών, όπως είναι τα μήλα, η τομάτα ή το πεπόνι.

Φακοί επαφής

Όταν τα επίπεδα γύρης αυξάνονται είναι προτιμότερο να φοράς γυαλιά μυωπίας και όχι φακούς επαφής. Στην περίπτωση που παγιδευτεί γύρη στο φακό σου και μείνει εκεί τα προβλήματα θα είναι πού μεγαλύτερα. Οι νέας τεχνολογίας μαλακοί φακοί, μπορεί να είναι ιδιαίτερα ξεκούραστοι και εύχρηστοι όμως επιτρέπουν στον αέρα να περνάει φέρνοντας μαζί του γύρη και σκόνη. Σε αυτή την περίπτωση θα μπορούσες να επιλέξεις ημερήσιους φακούς.

Άγχος

Το έντονο στρες μπορεί να σε φέρει στα άκρα και να σε κάνει πιο επιρρεπή στο συνάχι. Και όμως, σύμφωνα με μια πρόσφατη έρευνα του Πανεπιστημίου του Οχάιο, το 64% των συμμετεχόντων που είχαν αλλεργική ρινίτιδα παρουσίασαν υψηλά επίπεδα στρες. Τα καλά νέα είναι πως ελέγχοντας το στρες, καταφέρνεις να περιορίσεις τα συμπτώματα αλλεργίας.

Αλκοόλ

Το αλκοόλ και ιδιαίτερα το κόκκινο κρασί μπορεί να δυναμώσει την αλλεργία σου. Σύμφωνα με Δανούς ερευνητές οι γυναίκες που κατανάλωναν 14 ποτά την εβδομάδα είχαν 78% περισσότερες πιθανότητες να εκδηλώσουν συνάχι, σε σύγκριση με εκείνες που δεν κατανάλωναν.

Λάθος φάρμακο

Στο εμπόριο θα βρεις πολλά φάρμακα, πώς όμως επιλέγεις εκείνο που ταιριάζει σε σένα; Ο γιατρός σου είναι εκείνος που θα επιλέξει για σένα. Σε αντίθετη περίπτωση κινδυνεύεις να επιδεινώσεις τα συμπτώματα.

Αρώματα

Οτιδήποτε περιέχει άρωμα μπορεί να σε ενοχλεί τις περιόδους που έχεις αλλεργίες και να χειροτερέψει τα συμπτώματά σου. Αν και δεν μπορείς να απαλλαγείς πλήρως από τις μυρωδιές που σε ενοχλούν, μπορείς να τις περιορίσεις σημαντικά στο σπίτι σου, καταγράφοντας όσα σε ενοχλούν και αντικαθιστώντας τα προϊόντα με άοσμα.

Τα ρούχα σου

Τα ρούχα, ιδιαίτερα εκείνα που είναι φτιαγμένα από χοντρά υφάσματα, όπως είναι το μαλλί, μαγνητίζουν τη σκόνη και τη γύρη με αποτέλεσμα να αποτελούν πηγή αλλεργίας. Αυτό που μπορείς να κάνεις είναι συχνό πλύσιμο σε υψηλή θερμοκρασία και να προτιμάς υφάσματα που καθαρίζονται εύκολα.

- Διαφήμιση -
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ