- Διαφήμιση -

Aπό τα πιο δηµοφιλή συστατικά οµορφιάς τα τελευταία χρόνια σε θεραπείες, προϊόντα περιποίησης αλλά και συµπληρώµατα διατροφής, το υαλουρονικό οξύ έχει πολλά να προσφέρει στην επιδερµίδα σου… και όχι µόνο!

Το υαλουρονικό οξύ µπήκε… έτσι ξαφνικά στη ζωή µας πριν από 15 χρόνια, ως ένα εγγυηµένα ασφαλές συστατικό µε το οποίο δερµατολόγοι και πλαστικοί χειρουργοί «γέµιζαν» τις πτυχώσεις των γραµµών και των ρυτίδων στο πρόσωπο. Τα θεαµατικά αποτελέσµατά του στη λείανση των ενοχλητικών ρυτίδων σε σηµεία όπως το µεσόφρυο, η ρινοπαρειακή περιοχή, το µέτωπο και η εξωτερική γωνία των µατιών ενθουσίαζαν τις γυναίκες αλλά και τους άντρες που το δοκίµαζαν. Το πρόσωπό τους, µε τη βοήθεια αυτών των ενέσιµων εµφυτευµάτων υαλουρονικού οξέος, έδειχνε αισθητά πιο φρέσκο, πιο ξεκούραστο και, κατά συνέπεια, πιο νεανικό. Όχι για πάντα, αλλά τουλάχιστον για ένα διάστηµα 6-12 µηνών. Τα εντυπωσιακά του αποτελέσµατα συνέβαλαν στη φήµη του, ενώ ακολούθησε µια σειρά από νέες αισθητικές θεραπείες και χρήσεις, καθιστώντας το από τα πιο δηµοφιλή συστατικά οµορφιάς. Ας δούµε, όµως, περί τίνος πρόκειται και πώς µπορείς να το αξιοποιήσεις µε τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

- Διαφήμιση -

Who is who

Το υαλουρονικό οξύ αποτελεί φυσικό συστατικό του οργανισµού µας – και πιο συγκεκριµένα της θεµέλιας ουσίας του δέρµατος. Πρόκειται για έναν εξαιρετικά υδρόφιλο δοµικό πολυσακχαρίτη, τη γλυκοζαµινογλυκάνη, ο οποίος βρίσκεται ως επί το πλείστον στο δέρµα, αλλά και σε άλλους ιστούς του σώµατος. Το υαλουρονικό οξύ το οποίο διατίθεται στην αγορά είναι συνθετικά παραγόµενο προϊόν βιοτεχνολογίας και έχει αποδειχθεί ιδιαίτερα ασφαλές. Η χρήση του δεν περιορίζεται µόνο στη µορφή ενέσιµων εµφυτευµάτων για το «γέµισµα» των ρυτίδων, την αύξηση του όγκου των χειλιών ή των ζυγωµατικών, τη µεσοθεραπεία για τη βελτίωση του δέρµατος, την ενυδάτωση της επιδερµίδας, αλλά το βρίσκουµε και υπό µορφή κρέµας, ζελέ, spray ή συµπλήρωµατος διατροφής. Η βασική του ιδιότητα είναι να συγκρατεί νερό· έχει υπολογιστεί ότι µπορεί να συγκρατήσει ποσότητα νερού µέχρι και 1.000 φορές µεγαλύτερη από το βάρος του. Ταυτόχρονα, η παρουσία του βελτιώνει την ελαστικότητα του δέρµατος, επιβραδύνει τη µετακίνηση του νερού από το χόριο προς την επιδερµίδα, συµβάλλει στην παραγωγή του κολλαγόνου, ενισχύει την άµυνα του δέρµατος στις εξωτερικές επιθέσεις, ενώ αυξάνει και την επουλωτική και αναπλαστική του ικανότητα. Άφθονο σε κάθε νεαρό οργανισµό, µε τα χρόνια αναπόφευκτα µειώνεται η παραγωγή του, γεγονός που κάνει το δέρµα να συγκρατεί σταδιακά λιγότερο νερό, να αφυδατώνεται και, κατά συνέπεια, να γίνεται πιο λεπτό και πιο εύθραυστο.

download-beauty-face-t

Που χρησιµοποιείται

Ως ενέσιµο εµφύτευµα για την ενίσχυση του όγκου τοπικά στο πρόσωπο, το λαιµό αλλά και γύρω από τα µάτια:

» Όταν θέλουµε να «γεµίσουµε» ουλές, σηµάδια, γραµµές και ρυτίδες (στο µεσόφρυο, το µέτωπο, την εξωτερική γωνία των µατιών, γύρω από τα χείλη, στη ρινοπαρειακή περιοχή, ή όπου αλλού στο πρόσωπο υπάρχει ανάγκη).

» Όταν θέλουµε να ενισχύσουµε τον όγκο σε µεµονωµένα σηµεία, όπως τα χείλη ή τα ζυγωµατικά.

» Όταν θέλουµε να διορθώσουµε το σχήµα της µύτης, του πιγουνιού ή του περιγράµµατος της κάτω γνάθου.

» Όταν θέλουµε να βελτιώσουµε σε βάθος και από το εσωτερικό της την ενυδάτωση της επιδερµίδας, ώστε να δείχνει πιο φρέσκια, πιο σφριγηλή και πιο τονωµένη.

Πού θα το κάνεις: Δρ. Aπόστολος Γαϊτάνης, τηλ. 210 7222070 (www.agaitanis.gr)

Κόστος: Από €250 ανά σύριγγα.

Ως ενέσιµο υλικό µεσοθεραπείας για ενυδάτωση, σύσφιξη και ανάπλαση του δέρµατος, µε στόχο να δείχνει ξεκούραστο και νεανικό, µόνο του ή σε συνδυασµό µε άλλα συστατικά, όπως βιταµίνες, αντιοξειδωτικά κ.λπ., στο πρόσωπο, γύρω από τα µάτια και το λαιµό.

Πού θα το κάνεις: Δρ. Πηνελόπη Τυµπανίδου, τηλ. 210 6435455 (www.dermaperfect.co.uk)

Kόστος: Από €150 για το πρόσωπο.

Ως συµπλήρωµα διατροφής για:

» την ενίσχυση του κολλαγόνου στην επιδερµίδα και τις αρθρώσεις

» τη βελτίωση της εµφάνισης του δέρµατος και των µαλλιών

» την αντιµετώπιση της γήρανσης του δέρµατος

Σε ενυδατικά και αντιρυτιδικά προϊόντα περιποίησης, όπου όµως, για να διαπεράσει την κεράτινη στιβάδα του δέρµατος και να έχει αποτέλεσµα, θα πρέπει να είναι πολύ χαµηλού µοριακού βάρους, κάτω των 50 kDa, διαφορετικά δεν έχει καµιά ωφελιµότητα στην ενυδάτωση.

Ενέσιµα εµφυτεύµατα: τι πρέπει να γνωρίζεις

Διαθέτοντας διαφορετικά χαρακτηριστικά ελαστικότητας, ρευστότητας και διάρκειας, τα διάφορα είδη ενέσιµου υαλουρονικού οξέος έχουν και διάρκεια που ποικίλλει, από 6 έως 15 µήνες. Ως προς το διάστηµα που θα διαρκέσει στο δέρµα παίζει επίσης ρόλο η ηλικία, το φύλο, η κινητικότητα των µυών στην περιοχή όπου εφαρµόζεται, ο βαθµός εκφραστικότητας του προσώπου, ο τρόπος ζωής, καθώς επίσης και το προϊόν που επιλέγεται για τη θεραπεία.

- Διαφήμιση -
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ