- Διαφήμιση -

Σε μερικές μέρες θα βάψουμε τα αυγά μας για το Πάσχα, όμως το συχνά αναρωτιόμαστε αν οι βαφές του εμπορίου είναι ασφαλείς. Παρακάτω μπορείς να δεις εναλλακτικούς τρόπους βαφής με φυσικά προιόντα. Το αποτέλεσμα θα σε εκπλήξει ευχάριστα!

Βαφή από λαχανικά

- Διαφήμιση -

Τα λαχανικά μπορούν να δώσουν χρώμα στα αυγά σου. Ανάλογα με εκείνο που θα επιλέξεις, θα έχεις και το αντίστοιχο αποτέλεσμα.

Κόκκινο: παντζάρια και μπλε-μωβ: κόκκινο λάχανο

Η διαδικασία που ακολουθείς είναι απλή. Βάζεις σε μια κατσαρόλα 1 φλιτζάνι του καφέ ξίδι και ένα λίτρο νερό, το λαχανικό που έχεις επιλέξει, αφού το έχεις κόψει σε μικρότερα κομμάτια και τα αφήνεις να βράσουν. Στη συνέχεια προσθέτεις τα αυγά και νερό μέχρι να σκεπαστούν και τα αφήνεις να βράσουν όλα μαζί για 15 λεπτά. Αποσύρεις από τη φωτιά, αλλά μπορείς να αφήσεις τα αυγά μέσα στην κατσαρόλα, μέχρι να πάρουν το επιθυμητό χρώμα.

Καφέ-πορτοκαλί: φλούδες από κρεμμύδια

Η διαδικασία για τις φλούδες των κρεμμυδιών είναι ελαφρώς διαφορετική, αφού σε μια κατσαρόλα βράζεις μαζί ένα φλιτζάνι του καφέ ξίδι, 3-4 φλιτζάνια του τσαγιού νερό και τα κρεμμυδότσουφλα και τα αφήνεις να βράσουν για 15 λεπτά, όσο περισσότερο, τόσο εντονότερο θα είναι το χρώμα. Έπειτα τοποθετείς τα αυγά και νερό μέχρι να σκεπαστούν και τα αφήνεις να βράσουν για άλλα 15 λεπτά.

Χρώματα ζαχαροπλαστικής

Μια τεχνική με έντονο αποτέλεσμα που θα σε ενθουσιάσει! Διάλεξε τα αγαπημένα σου χρώματα που θα βρεις σε είδη ζαχαροπλαστικής, βράσε τα αυγά κανονικά και στη συνέχεια διάλυσε τα ειδικά χρώματα σε ένα ποτήρι με νερό και πρόσθεσε 2-3 κουταλιές της σούπας ξίδι. Βύθισε τα αυγά και άφησέ τα για περίπου 10 λεπτά, μέχρι να πάρουν το χρώμα που επιθυμείς.

Χρήσιμα tips:

  • Βάλε τα παιδιά σου να διακοσμήσουν τα αυγά, δίνοντάς τους ένα πινέλο και χρώματα ζαχαροπλαστικής.

  • Κόλλησε στρογγυλά αυτοκόλλητα στα αυγά πριν τα βάψεις και όταν είναι έτοιμα αφαίρεσά τα. Το αποτέλεσμα θα είναι πουά!

  • Τύλιξε τα αυγά ένα ένα σε τούλι πριν τα βάψεις και τοποθέτησε μέσα φύλλα από φυτά, τα οποία θα αφήσουν το αποτύπωμά τους.

- Διαφήμιση -
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ