- Διαφήμιση -

Ναι το ξέρουμε η καθημερινότητα μπορεί να είναι ζόρικη, όμως πρέπει να πάντα να βλέπουμε την αισιόδοξη πλευρά των πραγμάτων. Ήρθε λοιπόν η ώρα για αλλαγή και μπορείς να ξεκινήσεις από απλά καθημερινά πράγματα! 

Δες εδώ τα 5 προηγούμενα tips

- Διαφήμιση -

Υιοθέτησε τη μέθοδο 20+

Θέλεις να εντάξεις την άσκηση ακόμα και στο πιο βεβαρημένο σου πρόγραμμα; Εφάρμοσε το 20 σε κάθε ευκαιρία, είτε είναι 20 δευτερόλεπτα έντονης άσκησης την ώρα που ανεβοκατεβαίνεις τις σκάλες, είτε 20 λεπτά εντατικού ποδαρόδρομου κατά τη διάρκεια της μέρας. Από την άλλη, ποτέ μα ποτέ να μην περνάνε πάνω από 20 λεπτά που κάθεσαι ακίνητη στο γραφείο ή ξαπλώνεις στον καναπέ το βράδυ χωρίς να μετακινείσαι καθόλου.

Η καλή Σαμαρείτισσα

Το «κάνε το καλό και ρίξ’ το στο γιαλό» βοηθά πάντα στο να ανέβουμε ψυχολογικά! Δώσε σε κάποιον άγνωστο στο Μετρό το εισιτήριό σου που ακόμα έχει διάρκεια. Βοήθησε την ηλικιωμένη γειτόνισσα να κουβαλήσει τα ψώνια από το σούπερ μάρκετ ή, αν έχεις χρόνο, ψώνισέ τα εσύ για λογαριασμό της. Ανάφερε στον διευθυντή του καταστήματος το πόσο πολύ σε βοήθησε η εξυπηρετική πωλήτρια που σου βρήκε το τελευταίο ζευγάρι ροζ γόβες Νο38.

Η απόλυτη φόρμουλα fitness = 20 +10 Χ 8

Ξεκίνα με 20 δευτερόλεπτα εντατικής άσκησης (προπόνηση σε στατικό ποδήλατο ή τρέξιμο), ξεκουράσου για 10 δευτερόλεπτα και επανάλαβε για 8 φορές. Αν προσθέσεις 5 λεπτά για προθέρμανση και άλλα 5 για αποθεραπεία/χαλάρωση, έχεις ένα εντατικό πρόγραμμα γυμναστικής διάρκειας περίπου 15 λεπτών. Μην μας πεις ότι δεν προλαβαίνεις να το ακολουθήσεις!

Άσε το τσιγάρο και πιάσε το καρότο

Μπορεί να ακούγεται οξύμωρο αλλά σε μια έρευνα 1.000 ατόμων για λογαριασμό ιατρικού περιοδικού, καπνιστές που κατανάλωναν λαχανικά τουλάχιστον τέσσερις φορές ημερησίως είχαν περισσότερες πιθανότητες να κόψουν το κάπνισμα και να μείνουν μακριά από το τσιγάρο για έναν χρόνο παραπάνω σε σχέση με εκείνους που δεν κατανάλωναν λαχανικά. Ήξερες ότι τα ραπανάκια κόβουν την όρεξη για τσιγάρο; Ισχύει!

Τα ευεργετικά οφέλη της σιέστας

Ένας γρήγορος υπνάκος 40 λεπτών θα ανεβάσει την παραγωγικότητά σου κατά 34% σύμφωνα με μια έρευνα της NASA. Αν είσαι στη δουλειά και αυτό είναι όνειρο θερινής νυκτός, έχε μαζί σου ένα μπουκαλάκι αιθέριο έλαιο πορτοκάλι ή λεβάντα που μυρίζοντάς το θα διώχνεις άμεσα από πάνω σου το στρες.

Stay tuned για τα επόμενα tips!

Διάβασε επίσης:

5 μυστικά για να δείχνεις πάντα άψογη και ανανεωμένη! (Μέρος 1ο)

5 μυστικά για να δείχνεις πάντα άψογη και ανανεωμένη! (Μέρος 2ο)

5 μυστικά για να δείχνεις πάντα άψογη και ανανεωμένη! (Μέρος 3ο)

 

 

- Διαφήμιση -
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ