- Διαφήμιση -

Το τσάι και οι ευεργετικές του ιδιότητες είναι γνωστές. Από μικροί έχουμε μάθει πως ένα φλιτζάνι αχνιστό τσάι βοηθάει στα κρυολογήματα και καταπραΰνει τον ερεθισμένο λαιμό. Όμως το τσάι σε βοηθά και στην απώλεια βάρους. Παρακάτω μπορείς να δεις 5 ποικιλίες, που η καθεμιά καλύπτει και μια ανάγκη. Επίλεξε εκείνη που θα κάνει καλό σε σένα.

Πράσινο τσάι

- Διαφήμιση -

Επίλεξέ το αν θες να δώσεις έξτρα ώθηση στο μεταβολισμό σου, γιατί ξεκλειδώνει τα κύτταρα λίπους. Προτίμησέ το πριν από την άσκηση. Σε μια πρόσφατη έρευνα που διήρκεσε 12 εβδομάδες, οι συμμετέχοντες συνδύασαν 4-5 φλιτζάνια τσάι με 25 λεπτά έντονης αερόβιας άσκησης. Το αποτέλεσμα ήταν πως εκείνοι που είχαν πιει τσάι έχασαν κατά μέσο όρο 1 κιλό, συγκριτικά με αυτούς που δεν έπιναν.

Τσάι Oolong

Μαύρος δράκος είναι η αυθεντική κινέζικη ονομασία του Oolong τσαγιού. Αποτελεί ένα ελαφρύ τσάι με άρωμα λουλουδιών, και όπως το πράσινο, είναι γεμάτο κατεχίνες που βοηθούν στην απώλεια βάρους ενισχύοντας το μεταβολισμό.

Τσάι μέντας

Απόλαυσε μια μεγάλη κούπα με τσάι μέντας και άνοιξε το δρόμο προς το τέλειο σώμα! Ενώ ορισμένες γεύσεις έχουν τη δυνατότητα να σου ανοίξουν την όρεξη, άλλες έχουν την ιδιότητα να καταστέλλουν την όρεξή σου, όπως είναι η μέντα. Έρευνα που δημοσιεύθηκε στο Journal of Neurological and Orthopaedic Medicine, βρήκε πως εκείνοι που εισέπνεαν μέντα κάθε 2 ώρες έχασαν περίπου 2 κιλά το μήνα. Μπορείς επίσης να βάλεις μερικές σταγόνες από λάδι μέντας κάτω από το μαξιλάρι σου ή να ανάψεις ένα κερί μέντας, αυτό θα ενισχύσει το χώρο σου με… αδυνατιστικές μυρωδιές.

wellness-teas

Λευκό τσάι

Το λευκό τσάι κατά την παραγωγή του στεγνώνει φυσικά, συχνά με τη βοήθεια του ήλιου, γεγονός που το κάνει πλούσιο σε αντιοξειδωτικά, περισσότερο από κάθε άλλη ποικιλία. Είναι καλό να το επιλέξεις γιατί αποτρέπει νέα κύτταρα λίπους από το να δημιουργηθούν. Επίσης αποτελεί τον ορισμό για το τσάι δίαιτας.

Τσάι Rooibos

Είναι γνωστό και ως κόκκινο τσάι και παράγεται στη Νότια Αφρική. Αυτό που το κάνει τόσο δημοφιλές είναι πως περιέχει ένα ισχυρό και μοναδικό φλαβονοειδές που είναι ικανό να μειώσει το στρες που προκαλεί πείνα. Επίσης μειώνει τον κίνδυνο καρδιαγγειακών παθήσεων και διαβήτη τύπου 2.

 

Διάβασε επίσης:

5 ροφήματα που καταναλώνεις και καίνε το λίπος

Άναψε πράσινο

- Διαφήμιση -
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ