- Διαφήμιση -

Για την ώρα ξέχασε το motto που λέει πως τα μάτια είναι ο καθρέφτης της ψυχής και εστίασε την προσοχή σου στην εικόνα των ματιών σου και πως αυτή συνδέεται με την υγεία σου. Ναι, από τα μάτια μπορείς να καταλάβεις πολλά για τον οργανισμό σου, ακόμα και να προλάβεις ασθένειες.

Είσαι σε μεγάλο βαθμό αγχωμένη

- Διαφήμιση -

Παρατηρείς την όρασή σου να θολώνει κάθε φορά που δουλεύεις μέχρι πολύ αργά; Το στρες είναι συνδεδεμένο με τη συσσώρευση υγρού κάτω από τον αμφιβληστροειδή (το στρώμα του ιστού στο πίσω μέρος του οφθαλμού που φιλτράρει τις εικόνες και τις στέλνει στον εγκέφαλο), με αποτέλεσμα να δημιουργεί προβλήματα στην όρασή σου.

Υψηλή αρτηριακή πίεση

Η υπέρταση είναι γνωστή και σαν τον “αθόρυβο δολοφόνο”, που μπορεί να να οδηγήσει σε έμφραγμα ή εγκεφαλικό. Δυστυχώς δεν υπάρχουν προειδοποιητικά σημάδια, παρά μόνο τα μάτια μας. Η υψηλή αρτηριακή πίεση μπορεί να προκαλέσει αλλαγές στο αίμα του αμφιβληστροειδούς και να δημιουργήσει κηλίδες, που μπορεί να υποδηλώνει προβλήματα στην καρδιά, τον εγκέφαλο και τα νεφρά. Έτσι αν ο ειδικός που θα εξετάσει το μάτι σου, το παρατηρήσει, τότε πρέπει άμεσα να απευθυνθείς σε καρδιολόγο.

Πρέπει να τρως περισσότερα καρότα

Αν αντιμετωπίζεις πρόβλημα με την όρασή σου κατά τις βραδινές ώρες τότε πρέπει να επενδύσεις σε πορτοκαλί λαχανικά και πρωτεΐνη. Η μειωμένη βραδινή όραση είναι κοινό στοιχείο σε ανθρώπους που κάνουν δίαιτες φτωχές σε βιταμίνη Α, που βρίσκεται σε τρόφιμα όπως τα καρότα, τη γλυκοπατάτα, το μοσχάρι και το σπανάκι.

Πάσχεις από φλεγμονές

Αν ξυπνάς με κόκκινα μάτια που τσούζουν επί μία εβδομάδα, παρόλο που κοιμάσαι καθημερινά οχτώ ώρες και αποφεύγεις το αλκοόλ, τότε είναι πολύ πιθανό να έχεις κάποια φλεγμονή που σε ταλαιπωρεί. Καλό είναι να απευθυνθείς στο γιατρό σου για να εξετάσεις τις πιθανότητες.

Έχεις αλλεργίες

Από τα πιο συχνά συμπτώματα των ματιών είναι εκείνα της αλλεργίας. Αν τα μάτια σου είναι μονίμως υγρά, έχεις φαγούρα και είναι ερεθισμένα, τότε η αλλεργική ρινίτιδα έχει κάνει την εμφάνισή της.

Έχεις διαβήτη

Το ποσοστό των ανθρώπων που πάσχουν από διαβήτη συνεχώς ανεβαίνει, ενώ ακόμα μεγαλύτερο είναι εκείνων που πάσχουν, αλλά δεν το γνωρίζουν. Μια εξέταση στο μάτι θα δώσει την απάντηση και αυτό γιατί τα υψηλά επίπεδα σακχάρου στο αίμα μπορεί να εκδηλωθούν σε διάφορα σημεία του ματιού, όπως είναι η αποδυνάμωση των αιμοφόρων αγγείων στον αμφιβληστροειδή. Όσο πιο έγκαιρη είναι η διάγνωση τόσο ταχύτερη η αντιμετώπιση.

- Διαφήμιση -
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ