Φυσικά και δεν χρειάζεσαι κάποιον ιδιαίτερο λόγο για να κάνεις σεξ. Όμως σου έχουμε 5 επιπλέον λόγους που αποδεικνύουν το γιατί είναι τόσο σημαντικό για την υγεία σου.

Θεραπεύει τον πονοκέφαλο

Αν ανήκεις στις γυναίκες που βάζουν ως δικαιολογία τον πονοκέφαλο για να μην κάνουν σεξ, θα πρέπει να σταματήσεις! Μια μελέτη που δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα Cephalalgia, βρήκε πως σε πολλές περιπτώσεις ασθενών με ημικρανίες και έντονους πονοκεφάλους, το σεξ λειτούργησε θετικά, με αποτέλεσμα να περάσει ο πόνος.

Σε κάνει πιο έξυπνο

Ερευνητές του Πανεπιστημίου του Μέριλαντ, ανακάλυψαν σε εργαστηριακό επίπεδο, πως η σεξουαλική δραστηριότητα βελτιώνει την πνευματική απόδοση και συσχετίζεται με τη λειτουργία του εγκεφάλου που έχει να κάνει με τη γνώση και τη μνήμη.

Δυναμώνει το γάμο

Σύμφωνα με μια έρευνα του Πανεπιστημίου του Τενεσί, διαπίστωσαν πως εκείνοι που διαθέτουν νευρωτική προσωπικότητα (νευριάζεις εύκολα, αλλάζεις συχνά διάθεση), το να κάνουν συχνά σεξ με τον σύντροφό τους, τους προσφέρει μια ηρεμία και λειτουργεί ως ένα φυσικό χαλαρωτικό.

Πολεμά την κατάθλιψη

Και όμως το σπέρμα μπορεί να λειτουργήσει σαν αντικαταθλιπτικό! Σύμφωνα με μελέτη, το αντρικό σπέρμα περιέχει ουσίες που ενισχύουν τη διάθεση, όπως είναι η οξυτοκίνη, η μελατονίνη, η προλακτίνη και η σεροτονίνη.

Προλαμβάνει το κρυολόγημα

Εκείνοι που κάνουν σεξ τουλάχιστον μία με δύο φορές την εβδομάδα έχουν υψηλότερα επίπεδα του αντισώματος Α- ανοσφαιρίνη, σε σύγκριση με άτομα που κάνουν πιο αραιά, αποδεικνύει έρευνα του Πανεπιστημίου της Πενσιλβανία.