- Διαφήμιση -

Τα βασικά βήματα ενεργοποίησης του μεταβολισμού είναι λίγο πολύ γνωστά. Το να τρως πάντα ένα καλό πρωινό είναι ο νούμερο ένα κανόνας σε συνδυασμό με την άσκηση. Μάθαμε όμως τι μπορούμε να κάνουμε όταν αυτά τα δύο δεν είναι αρκετά.

Ο αριθμός των θερμίδων

- Διαφήμιση -

Το να γνωρίζεις ακριβώς πόσες θερμίδες χρειάζεται να καταναλώνεις ημερησίως αποτελεί το κλειδί. Ο μεταβολισμός είναι η χημική διεργασία που γίνεται στο σώμα σου και μετατρέπει το φαγητό σε καύσιμο, προκειμένου να βρίσκεται σε λειτουργία ο οργανισμός. Έτσι γνωρίζοντας πόσο φαγητό πρέπει να φας, θα κάνει το μεταβολισμό σου να δουλεύει ρολόι!

Ναι στην αερόβια άσκηση 

Ένταξε στο πρόγραμμά σου την αερόβια άσκηση (ποδήλατο, τρέξιμο). Με αυτόν τον τρόπο ο μεταβολισμός σου λειτουργεί ακόμα περισσότερο. Όσο συχνότερα κάνεις αυτού του είδους την άσκηση, τόσο περισσότερο βοηθάς το μεταβολισμό σου να διατηρείται ενεργοποιημένος ακόμα και μετά την άσκηση.

Σήκωσε βάρη

Έχει αποδειχθεί πως ένα κιλό μυικής μάζας καίει πολύ περισσότερες θερμίδες απ’ ότι ένα κιλό λίπους. Τα βάρη στο γυμναστήριο αποτελούν τη νούμερο ένα άσκηση για την αντίσταση στη φυσική πτώση του μεταβολισμού, ιδιαίτερα στις μεγαλύτερες ηλικίες.

Όχι στις “αναποφάσιστες” δίαιτες

Ένας ακόμα λόγος που επιβραδύνει το μεταβολισμό σου είναι οι δίαιτες που χάνεις γρήγορα κιλά, αλλά μετά από λίγο τα έχεις ξαναπάρει. Αυτό συμβαίνει γιατί χάνοντας κιλά χάνεις μυς και λίπος μαζί. Όταν όμως κερδίζεις βάρος το μεγαλύτερο ποσοστό είναι λίπος.

Φάε ένα σνακ πριν κοιμηθείς 

Και όμως μια νέα έρευνα του Πανεπιστημίου της Φλόριντα έδειξε πως όταν καταναλώνεις ένα μικρό σνακ των 150 θερμίδων πριν κοιμηθείς, είναι σαν να προσθέτεις 150 έξτρα θερμίδες στο ξεκίνημα της επόμενης μέρας. Με αυτόν τον τρόπο δίνεις το προβάδισμα στην ενεργοποίηση του μεταβολισμού σου.

- Διαφήμιση -
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ