Η αναζήτηση του ιερού δισκοπότηρου της νεότητας δεν σταματά ποτέ. Ποιος δεν θέλει να μείνει νέος και ωραίος για πάντα; Ίσως αυτή μας η φαντασίωση να μην είναι εφικτή, είναι όμως δυνατόν να μειώσουμε τα σημάδια της γήρανσης. Όσο νωρίτερα μάλιστα, τόσο καλύτερα…
Για πολλούς σημαντική δεν είναι μόνο η βελτίωση ενός «γηρασμένου» δέρματος, αλλά και η διατήρηση ενός υγιούς δέρματος που δεν έχει εμφανίσει ακόμα σημάδια γήρανσης ή και η επιβράδυνση της εμφάνισής τους. Η δερματολόγος Σοφία Συμεωνίδου (www.skinclinic4you.gr) μας συμβουλεύει:

1. Να φοράς αντιοξειδωτικό ορό και αντηλιακό κάθε μέρα, καθώς οι ακτίνες του ήλιου μπορεί να επιταχύνουν τα σημάδια της γήρανσης. Χρησιμοποίησε ένα αντηλιακό με SPF τουλάχιστον 30. Βεβαιώσου ότι έχεις εφαρμόσει το αντηλιακό σε όλη την επιφάνεια του δέρματος που δεν καλύπτεται από τα ρούχα.

2. Απόφυγε τον ήλιο και το solarium, καθώς αυτά σε εκθέτουν στις βλαβερές ακτίνες UV, που μπορούν να επιταχύνουν τη γήρανση, να προκαλέσουν ρυτίδες και κηλίδες ή ακόμα και καρκίνο του δέρματος.

3. Ενυδάτωσε το δέρμα σου, καθώς αυτό θα βελτιώσει τις λεπτές γραμμές και θα κάνει την επιδερμίδα σου να φαίνεται πιο λαμπερή και νεανική.

4. Χρησιμοποίησε τα προϊόντα περιποίησης σύμφωνα με τις οδηγίες. Η λάθος χρήση τους μπορεί να κάνει περισσότερο κακό παρά καλό, καθώς μπορεί να προκαλέσει ανεπιθύμητα αποτελέσματα (φραγμένους πόρους, υπερμελαχρώσεις κ.ά.).

5. Αν κάποιο προϊόν τσούζει ή καίει, σταμάτησε τη χρήση του.

6. Περιόρισε τον αριθμό των προϊόντων που χρησιμοποιείς για το δέρμα σου, ειδικά αν πρόκειται για περισσότερα από ένα προϊόντα αντιγήρανσης, καθώς αυτό θα ερεθίσει το δέρμα και θα κάνει τα σημάδια της γήρανσης πιο αισθητά.

7. Οι άνθρωποι συχνά πιστεύουν ότι το πιο ακριβό προϊόν είναι και το πιο αποτελεσματικό. Αυτό δεν ισχύει πάντα, καθώς κυκλοφορούν μερικά πολύ αποτελεσματικά και οικονομικά προϊόντα στην αγορά.

8. Δώσε χρόνο στα προϊόντα να δράσουν. Τα περισσότερα προϊόντα χρειάζονται από 6 εβδομάδες έως και 3 μήνες για να φανεί αποτέλεσμα.