- Διαφήμιση -

 

Νιώθεις πως το άγχος σε κυριεύει καθημερινά; Μην το αφήσεις να πάρει ανεξέλεγκτες διαστάσεις. Ακολούθησε τα παρακάτω βήματα που θα σε βοηθήσουν να περιορίσεις και να ελέγξεις το άγχος σου.

- Διαφήμιση -

– Κάθε φορά που µια αγχωτική σκέψη σε… επισκέπτεται, φρόντισε να την καταγράφεις σε ένα σηµειωµατάριο. Έχει παρατηρηθεί πως µεγάλο ποσοστό όσων ακολούθησαν αυτή την τακτική εκλογίκευσαν νωρίτερα και αποτελεσµατικότερα το άγχος τους.

– Δηµιούργησε µέσα στην ηµέρα ένα δεκάλεπτο «αφιερωµένο» στο άγχος, κατά τη διάρκεια του οποίου θα είσαι ελεύθερος να µη λογοκρίνεις τον εαυτό σου και να σκέφτεσαι όσο αρνητικά θέλεις, χωρίς να προσπαθείς να διορθώσεις αυτές σου τις σκέψεις. Αν µέσα στην ηµέρα έχεις την επιθυµία να σκεφτείς ανάλογα, µετάθεσέ τη για αυτό το δεκάλεπτο «επιτρεπόµενου άγχους».

– Αποδέξου σταδιακά πως η αµφιβολία είναι κοµµάτι της ανθρώπινης πορείας των πραγµάτων και συµφιλιώσου µε την ιδέα πως η ανησυχία για όλα όσα µπορεί να πάνε στραβά δεν αυξάνει, ούτως ή άλλως, την πιθανότητα να πάνε στραβά.

– Υιοθέτησε έναν υγιεινότερο τρόπο ζωής ως προς τη διατροφή, βάλε την άσκηση στη ζωή σου και προσπάθησε να απαλλαγείς από επιβλαβείς συνήθειες, όπως το κάπνισµα ή το αλκοόλ.

– Σηµαντικό είναι επίσης να ξεκουράζεσαι αρκετά, καθώς ο ποιοτικός ύπνος ξεκουράζει το πνεύµα και το αναζωογονεί, συµβάλλοντας σε νηφάλιες και υγιείς σκέψεις.

* Αν διαπιστώσεις πως καµιά από τις παραπάνω προσεγγίσεις δεν λειτουργεί ικανοποιητικά για εσένα, τότε είναι ωφέλιµο να αναζητήσεις βοήθεια από κάποιον ειδικό ψυχικής υγείας.

Διάβασε επίσης:

Τα 4 ροφήματα που πολεμούν το άγχος

Μήπως ήρθε η ώρα να «ξεκολλήσεις» με τα κιλά σου;

- Διαφήμιση -
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ