- Διαφήμιση -

«Δεν έχει σηµασία πόσες φορές θα πέσεις, αλλά πόσες φορές θα σηκωθείς», λέει ο θυµόσοφος λαός και δεν έχει άδικο. Μάθε πώς θα «σηκωθείς» γρηγορότερα και θα συνεχίσεις ώσπου να πετύχεις!

Εσύ πώς ένιωσες όταν δεν πέρασες την πρώτη φορά στις Πανελλαδικές; Κι όταν ο διευθυντής σου απέρριψε το project που του πρότεινες; Σε κανέναν δεν αρέσει η αποτυχία. Όλοι θέλουµε να αποσπούµε µόνο επαίνους κι επιβραβεύσεις. Αλλά αυτό συµβαίνει µόνο στη σφαίρα της φαντασίας µας. Ο καθένας µας έχει διαφορετικό τρόπο να ξεπερνά µια αποτυχία και να συνεχίζει. Εσύ ξέρεις σε ποια κατηγορία ανήκεις;

- Διαφήμιση -

Κάνε το quiz, ανακάλυψε ποιος είναι ο δικός σου τρόπος και µάθε πώς θα επανακάµπτεις πιο γρήγορα και πιο επιτυχηµένα… ώστε να µη σε σταµατάει τίποτα! Διάλεξε την πράσινη ή την µπλε απάντηση.

Είσαι διακοπές και αρχίζει να βρέχει…
Διαβάζεις ένα βιβλίο
Κολυµπάς στη βροχή

Οι φίλοι σου ανέβασαν στο Ιnstagram φωτογραφίες που δεν σε κολακεύουν…
Τις αγνοείς
Γράφεις χιουµοριστικά σχόλια κάτω από τις φωτογραφίες

Ο προϊστάµενος δεν σου έκανε την πολυπόθητη αύξηση που ζήτησες…
Αναζητάς καινούρια δουλειά
Στέλνεις βιογραφικό στην ανταγωνιστική εταιρεία

Δεν τα καταφέρνεις στο µάθηµα kick boxing…
Ξεκινάς διαλογισµό
Επιµένεις στο kick boxing ώσπου να γίνεις εξπέρ

Τα εισιτήρια για τη συναυλία της Beyoncé µόλις εξαντλήθηκαν…
Κλείνεις εισιτήρια για τους Scorpions
Ψάχνεις στο Internet για νέες εκδηλώσεις και συναυλίες

Στο µάθηµα yoga η αίθουσα είναι γεµάτη…
Πας για τρέξιµο στο πάρκο
Στριµώχνεσαι σε µια άκρη της αίθουσας

Μόλις χώρισες…
Κάνεις clubbing µε τις φίλες σου
Σχεδιάζεις πώς θα τον κατακτήσεις ξανά

Αν οι περισσότερες απαντήσεις σου είναι:
Μπλε: Δεν φοβάσαι την αποτυχία. Είσαι διατεθειµένη να προσπαθήσεις ξανά και ξανά ώσπου να πετύχεις. Δε διστάζεις ακόµη και να αλλάξεις τον αρχικό σου στόχο, αν δεις ότι δεν τα καταφέρνεις.
«Όταν η ζωή σού δίνει λεµόνια φτιάχνεις λεµονάδα», σίγουρα αυτό είναι το motto σου. Βέβαια, αρκετές φορές η βιασύνη σου αλλά και η τάση σου να δοκιµάζεις συνεχώς καινούρια πράγµατα δεν φέρνουν πάντα το επιθυµητό αποτέλεσµα. Μια καλή ιδέα είναι να φτιάχνεις µια λίστα και να σηµειώνεις ποιες πτυχές της όλης κατάστασης µπορείς να ορίσεις, ποιες να αλλάξεις και ποιες όχι. Βλέποντας πού έχεις τη δυνατότητα να επέµβεις, καταλήγεις να κάνεις την πιο σωστή επιλογή, αφού νιώθεις ότι ελέγχεις την κατάσταση!

Πράσινες: Δεν δέχεσαι σε καµία περίπτωση τη λέξη «όχι» ως απάντηση! Θέλεις να αποδεικνύεις σε όλους ότι µπορείς να καταφέρεις οτιδήποτε βάλεις στο µυαλό σου και δεν δέχεσαι την αποτυχία. Σου αρέσουν οι δοκιµασίες και θέλεις να έχεις πάντα κάποιον αντίπαλο για να τον νικήσεις, αλλιώς χάνεις το ενδιαφέρον σου. Θα ήταν καλό να αντιληφθείς ότι και η αποτυχία είναι αναµενόµενη. Τι µπορείς να κάνεις αν δεν καταφέρεις έναν στόχο; Αξιολόγησε ξανά τις ενέργειες που έκανες και βρες τι δεν πήγε όπως υπολόγιζες. Επίσης, σταµάτα να επιρρίπτεις ευθύνες στους άλλους κι αποδέξου ότι ουδείς αλάνθαστος. Η αποδοχή θα σε βοηθήσει να επανακάµψεις και να «συγχωρήσεις» τον εαυτό σου που αυτή τη φορά δεν τα κατάφερε.

Αλκίντα Ντολέτσι

- Διαφήμιση -
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ