- Διαφήμιση -

Με έναυσµα ένα πρόβληµα υγείας, ο Γιάννης και η Νανά πήραν από κοινού την απόφαση να δράσουν και να αλλάξουν ριζικά τη ζωή τους, χάνοντας τα παραπανίσια κιλά. Γιατί η απώλεια κιλών είναι οικογενειακή υπόθεση!

Το προφίλ τους:

- Διαφήμιση -

Νανά

Ηλικία: 52 ετών

Αρχικό βάρος: 83 κιλά

Τελικό βάρος: 70 κιλά

Απώλεια: 13 κιλά

Χρόνος απώλειας: 9 µήνες

Γιάννης

Ηλικία: 60 ετών

Αρχικό βάρος: 128 κιλά

Τελικό βάρος: 105 κιλά

Απώλεια: 23 κιλά

Χρόνος απώλειας: 9 µήνες

Πριν:

img565site

Μετά:

_MG_8004site

Φωτογραφίες: Κώστας Καπαρελιώτης, Μαλλιά-μακιγιάζ: Θάνος Μόλος, Styling: Μαρία Τρουµπούκη

Όταν συναντάς τον Γιάννη και τη Νανά, βλέπεις ένα ζευγάρι γεµάτο ζωντάνια και ενέργεια, που χαίρεται τη ζωή. Κανείς δεν θα µπορούσε να φανταστεί πως, µόλις πριν ένα χρόνο, τα πρόσωπά τους δεν ήταν το ίδιο λαµπερά, λόγω των παραπανίσιων κιλών που δυσκόλευαν την καθηµερινότητά τους. Όµως, η κοινή τους απόφαση να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους και να πετάξουν από πάνω τους όσα τους βάραιναν τους κάνει να κοιτούν σήµερα τη ζωή µε άλλα µάτια!

Ένα µόνιµο πρόβληµα

«Από την παιδική µας ηλικία και οι δύο ήµασταν παχουλοί. Στην εφηβεία προσπαθήσαµε και οι δύο να χάσουµε αυτά τα κιλά, όµως οι προσπάθειές µας έπεφταν στο κενό. Αργότερα, στην κοινή µας ζωή πλέον, η διατροφή µας ως επί το πλείστον ήταν άστατη και απρόσεκτη. Τα γλυκά αποτελούσαν τον νούµερο ένα πειρασµό µας και οι καθηµερινές έξοδοι δεν µας άφηναν να διατηρήσουµε ένα πρόγραµµα στο διαιτολόγιό µας. Φυσικά, σήµερα καταλαβαίνουµε πως αυτά δεν αποτελούν τίποτα παραπάνω από δικαιολογίες».


_MG_7902site

Η ανάγκη για δράση

Γιάννης: «Τον περασµένο Οκτώβριο πήρα την απόφαση να επισκεφτώ το γιατρό, λόγω της πίεσής µου, που ήταν αυξηµένη. Ο γιατρός µου ήταν κάθετος στον τρόπο αντιµετώπισης – η ανάγκη για απώλεια βάρους ήταν πλέον επιτακτική. Έπρεπε να υιοθετήσω αµέσως έναν υγιεινό τρόπο ζωής, µε σωστή διατροφή και άσκηση. Έτσι πήρα την απόφαση να δράσω! Στράφηκα στη διατροφολόγο Σοφία Ελευθερίου, γνωρίζοντας πως χρειάζοµαι τη βοήθεια ειδικού, αφού µόνος µου δεν θα τα κατάφερνα. Δεν ήταν η πρώτη φορά που έµπαινα στη διαδικασία της δίαιτας. Είχα επανειληµµένως προσπαθήσει να χάσω κιλά, όµως τα αποτελέσµατα δεν ήταν καλά. Πρέπει ο χαρακτήρας σου να είναι πολύ ισχυρός. Το πιθανότερο είναι να κάνεις µία εβδοµάδα δίαιτα και την 8η µέρα να τα χαλάσεις όλα, τρώγοντας αυτά που δεν πρέπει. Ενώ µε το έναυσµα ότι σε παρακολουθεί κάποιος, κρατάς τους κανόνες σωστά».

Κοινός στόχος

Νανά: «Με την απόφαση του Γιάννη να επισκεφτεί διατροφολόγο, βρήκα µια πολύ καλή ευκαιρία να πάω κι εγώ µαζί του. Τα παραπανίσια κιλά που πάντα είχα σαφώς δυσκόλευαν τη ζωή µου στους περισσότερους τοµείς, όµως η απόφαση για οριστική απώλεια βάρους ήταν πολύ δύσκολο να παρθεί. Ωστόσο, αυτή τη φορά µπορούσαµε να κάνουµε µια νέα, κοινή αρχή, όπου ο ένας θα βοηθούσε και θα επηρέαζε θετικά τον άλλο».

_MG_7941site

Αλλαγή πλεύσης

«Επισκεφτήκαµε, λοιπόν, µαζί τη Σοφία και ξεκινήσαµε, στην αρχή διστακτικά, τις συνεδρίες. Η παρουσία της Σοφίας ήταν εκείνη που άλλαξε την άποψή µας για αυτή τη νέα προσπάθεια. Ο ρόλος της ήταν ο σηµαντικότερος, αφού οι υπηρεσίες που µας προσέφερε ξεπερνούσαν τα όρια της σχέσης διατροφολόγου-πελάτη. Το πρώτο πράγµα που µας ρώτησε ήταν αν αγαπάµε τον εαυτό µας και συνέχισε πως, αν τον αγαπάµε, δεν θέλουµε να τον βλέπουµε στην κατάσταση που είναι τώρα. Αυτό, λοιπόν, αποτέλεσε το µότο µας για να µπορέσουµε να αλλάξουµε σκεπτικό».

Ο επιµένων νικά

«Φυσικά, η αλλαγή αυτή δεν έγινε από τη µια στιγµή στην άλλη. Χρειάστηκε µεγάλη εµψύχωση και πίστη σε εµάς από τη µεριά της Σοφίας, ώστε να πιστέψουµε συνειδητά κι εµείς οι ίδιοι σε αυτή την αλλαγή. Για τον Γιάννη, η απώλεια των κιλών ξεκίνησε αµέσως, για εµένα όµως τα πράγµατα ήταν λίγο πιο δύσκολα, αφού η ζυγαριά άρχισε την… πτωτική της πορεία ύστερα από σχεδόν τέσσερις µήνες. Σε αυτό το χρονικό διάστηµα, η ψυχολογία µου δεν ήταν καλή, όµως χάρη στη συνεχή βοήθεια της διατροφολόγου µας συνέχισα µε τον ίδιο ενθουσιασµό την προσπάθειά µου. Μέχρι που, τελικά, άρχισα να βλέπω αποτελέσµατα».

Όχι στη στέρηση

«Μάθαµε να ακολουθούµε µια σωστή διατροφή, να µην τρώµε λιπαρά, να µην τρώµε τα γλυκά που τρώγαµε καθηµερινά. Στην περίπτωση που θέλουµε γλυκό έχουµε υποκατάστατα, όπως ζελέ ή γιαούρτι, που µας κόβουν την επιθυµία για γλυκό. Το βασικότερο είναι πως δεν στερούµαστε. Το διατροφολόγιό µας είναι πλήρες και δεν νιώθουµε την ανάγκη για τσιµπολόγηµα. Επίσης, αν βρεθούµε κάπου καλεσµένοι και µας φέρουν το γλυκό στο πιάτο, µπορούµε µε ένα κουταλάκι να φάµε µια µπουκιά – δεν είναι δα και τόσο τραγικό. Ένα από τα µυστικά είναι πως, αν µια µέρα κάνεις µια ατασθαλία, την επόµενη µπορείς µέσα από τη διατροφή σου να το διορθώσεις».

Ορίζω το σώµα µου!

Γιάννης: «Η προσπάθειά µου διήρκεσε γύρω στους 8-9 µήνες, µε απώλεια 23 κιλών. Κάθε εβδοµάδα δεν ήταν ίδια, τη µια µπορεί να έχανα 500 γρ., την άλλη ένα κιλό, κάποια άλλη 300 γρ., αλλά σιγά σιγά και µε επιµονή έφτασα στο επιθυµητό βάρος. Σήµερα χαίροµαι τον εαυτό µου πρώτα απ’ όλα! Συναντώ παλιούς φίλους που αµέσως µου λένε πόσο έχω αλλάξει. Η άλλη µεγάλη χαρά είναι τα ρούχα που µπορείς να βάλεις. Πριν οι επιλογές ήταν περιορισµένες και πολύ συγκεκριµένες, τώρα µπορώ να επιλέξω ό,τι θέλω. Εγώ ορίζω πλέον το σώµα µου. Αυτό για εµένα έχει ακόµα µεγαλύτερη σηµασία, γιατί είναι κάτι που το έχω στερηθεί».

_MG_7991site

Στόχος επετεύχθη

Νανά: «Σήµερα, µετά την απώλεια των κιλών και βλέποντας πως έχουµε φτάσει στο στόχο, έχουµε και οι δύο φοβερή αυτοπεποίθηση. Μας αρέσει να βγαίνουµε έξω και να διασκεδάζουµε. Η εµφάνισή µας έχει αλλάξει, τα ρούχα πλέον φαίνονται πολύ καλύτερα πάνω µας. Έχουµε χαρά για τη ζωή, χαιρόµαστε το καθετί που κάνουµε. Βλέποντας παλιές µας φωτογραφίες, θα παρατηρήσεις πως, ακόµα κι αν είµαστε σε διακοπές, δεν γελάµε. Ενώ σήµερα οι φωτογραφίες µας είναι τόσο ξέγνοιαστες και θέλουµε να δείχνουµε τα σώµατά µας. Το πάχος σου δηµιουργεί κόµπλεξ, συστολή, δεν θέλεις να βγαίνεις έξω. Και όταν παίρνεις την απόφαση να βγεις, δοκιµάζεις ό,τι έχεις, όµως τίποτα δεν σου αρέσει».

Η χαρά της ζωής

«Το µήνυµά που θέλουµε να δώσουµε είναι “κι εσύ µπορείς!”. Μόλις το αποφασίσεις, ξεκινήσεις και φτάσεις στο στόχο σου, θα θαυµάζεις κάθε µέρα τον εαυτό σου. Θέλουµε να ευχαριστήσουµε τη Σοφία που µε την τόσο καλή δουλειά που κάνει και την εµψύχωση που µας προσέφερε µας έκανε να αλλάξουµε ριζικά τρόπο σκέψης και στάση απέναντι στη ζωή!».

Τα 5 tips της Νανάς & του Γιάννη:

1. Το καλό πρωινό είναι απαραίτητο για να ξεκινά η µέρα σου καλά, να έχεις ενέργεια και να µην πεινάς.

2. Το νερό είναι απαραίτητο, ειδικά τους ζεστούς µήνες.

3. Μην παραλείπεις το δεκατιανό, µία µπάρα δηµητριακών είναι αρκετή.

4. Ένα ποτήρι ανθρακούχο νερό µε λεµόνι πριν από το γεύµα σού κόβει την όρεξη και τρως µόνο τη σωστή ποσότητα φαγητού.

5. Η ελαφριά άσκηση είναι απαραίτητη· ακόµα και οι δουλειές του σπιτιού σε βοηθούν να κινηθείς και να ενεργοποιηθεί ο µεταβολισµός σου. Είµαστε υπέρ της άσκησης µε φυσικό τρόπο, όπως το περπάτηµα ή το κολύµπι.

_MG_7873site

τι λεει η διαιτολόγος

«Η Νανά και ο Γιάννης αποτελούν ένα ζευγάρι πολύ δεµένο, που φαίνεται ότι στηρίζει σηµαντικά ο ένας τον άλλο στις επιλογές του. Ξεκίνησαν σχεδόν παράλληλα την προσπάθεια και πέτυχαν το στόχο για την απώλεια των περιττών κιλών µε µεγάλη επιτυχία. Στο παρελθόν είχαν κάνει, ξεχωριστά ο καθένας τους, αρκετές προσπάθειες απώλειας βάρους, αλλά συνήθως εγκατέλειπαν την προσπάθεια ή δεν ολοκλήρωναν τη συντήρηση. Αυτή τη φορά πήραν από κοινού την απόφαση για απώλεια βάρους και αυτό θεωρώ ότι αποτέλεσε και τη συνταγή της επιτυχίας τους. Κατά τη διάρκεια του προγράµµατος διατροφής τους είχαν την υποµονή να δώσουν χρόνο στο σώµα τους, ώστε να απαλλαγεί από τα περιττά κιλά που είχαν θέσει ως στόχο. Ακολουθούσαν µε υψηλή προσήλωση το πρόγραµµα της διατροφής τους, το οποίο προσαρµοζόταν στις διατροφικές προτιµήσεις όλης της οικογένειας, εντάσσοντας φαγητά που αρέσουν και στους δύο. Εύχοµαι από καρδιάς στη Νανά και τον Γιάννη να είναι πάντα τόσο αγαπηµένοι και υποστηρικτικοί σε όλους τους τοµείς της ζωής τους, παρακινώντας ο ένας τον άλλο για πιο υγιεινές διατροφικές επιλογές, ώστε να επιτύχουν τη συντήρηση του ιδανικού τους βάρους!».

Σοφία Ελευθερίου, MSc, Κλινική Διαιτολόγος-Διατροφολόγος, επιστηµονική υπεύθυνη του γραφείου ΔΙΑΤΡΟΣόΦΙΑ

Διάβασε επίσης:

Ιωάννα: «Έχασα 11 κιλά και ξαναβρήκα την αυτοπεποίθησή μου!»

Δημήτρης Τρυφωνίδης: Πώς πέταξε από πάνω του 77 ολόκληρα κιλά

- Διαφήμιση -
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ