Έχεις διαβάσει δεκάδες άρθρα για το πόσο σημαντικό είναι το κολλαγόνο για την ομορφιά αλλά και την υγεία σου.

Όμως δεν είναι όλα τα κολλαγόνα ίδια. Είναι σημαντικό να γνωρίζουμε από πού προέρχονται και πόσο αποτελεσματικά είναι. Τα προϊόντα της Great Lakes που μόλις έφερε στη χώρα μας η LifeTree, προέρχονται από αγελάδες που βόσκουν ελεύθερες στην περιοχή της Αργεντινής και της Βραζιλίας. Στην εκτροφή τους δεν χρησιμοποιούνται ορμόνες, αντιβιοτικά και στεροειδή, καθώς και εφαρμόζονται πρακτικές ελέγχου καλής μεταχείρισης και διαβίωσης τους. Έτσι τα τελικά προϊόντα είναι ανώτερα σε ποιότητα και προσφέρουν μοναδικά συστατικά στον οργανισμό μας.

Τι είναι το κολλαγόνο;

Το κολλαγόνο είναι μοναδικό στην δομή των αμινοξέων του, λόγω των μεγάλων ποσοτήτων γλυκίνης, λυσίνης και προλίνης, που βρίσκονται σε αυτό. Τα συγκεκριμένα αμινοξέα προάγουν την κυτταρική ανάπτυξη, της οποίας η φυσική ικανότητα του οργανισμού μειώνεται σε ηλικίες άνω των 25. Το υδρολυμένο κολλαγόνο χωνεύεται ευκολότερα λόγω του χαμηλού μοριακού βάρους του και απορροφάται εντός 30 λεπτών.
Θα ωφελήσει τα μαλλιά, τον ιστό του δέρματος, τους μύες, τους χόνδρους, τους συνδέσμους και την ανάπτυξη των κυττάρων του αίματος. Μερικοί γιατροί αναφέρονται στο προϊόν αυτό ως το νέο αντιγηραντικό προϊόν του αιώνα.

Γιατί είναι σημαντικό;

  1. Υποστηρίζει την υγεία των χόνδρων. Ιδανικό για άτομα που υποφέρουν από πόνους στις αρθρώσεις
  2. Υποστηρίζει το ήπαρ να διαχειριστεί ξένες ουσίες, ρύπους
  3. Βοηθάει στη μυϊκή τόνωση
  4. Βελτιώνει την εγρήγορση, την συγκέντρωση
  5. Βελτιώνει την ενέργεια, την διάθεση και το αίσθημα ευεξίας
  6. Ενδυναμώνει μαλλιά και νύχια
  7. Βελτιώνει την ελαστικότητα και την απαλότητα του δέρματος, μείωση ρυτίδων


Ποιο κολλαγόνο να διαλέξεις;

Το κολλαγόνο της Great Lakes διατίθεται σε 2 διαφορετικές εκδόσεις:

1. Υδρολυμένο κολλαγόνο
Πρόκειται για υδρολυμένο κολλαγόνο το οποίο δεν πήζει με την πρόσμιξη του με κάποιο υγρό. Αποτελεί ιδανική λύση για χρήση κολλαγόνου σε ροφήματα, καφέ, τσάι ή χυμό. Είναι ένα βιοδραστικό προϊόν που περιέχει πάνω από 90% πρωτεΐνη και αφομοιώνεται εύκολα από το σώμα. Διάβασε περισσότερα στο www.lifetree.gr/product/great-lakes-collagen-hydrolysate/

  1. Άγευστη ζελατίνη βοδινού
    Η ζελατίνη είναι μια πηγή πρωτεΐνης, που παράγεται με μερική υδρόλυση κολλαγόνου που εξάγεται από το δέρμα, τα οστά και τους συνδετικούς ιστούς των ζώων. Κατά τη διάρκεια της υδρόλυσης, οι φυσικοί μοριακοί δεσμοί μεταξύ μεμονωμένων κλώνων κολλαγόνου διασπώνται σε μορφή που αναδιατάσσεται πιο εύκολα. Η χημική του σύνθεση είναι παρόμοια με αυτή του κολλαγόνου. Η ζελατίνη διαλύεται εύκολα σε ζεστό νερό και τοποθετείται σε ένα πήκτωμα κατά την ψύξη. Διαβασε περισσότερα στο www.lifetree.gr/product/great-lakes-beef-gelatin

Αποκλειστικός αντιπρόσωπος των προϊόντων Great Lakes στην Ελλάδα είναι η εταιρεία LifeTree.