- Διαφήμιση -

Το πρόβληµα εστιάζεται κυρίως γύρω από το σηµείο των γλουτών.Μήπως δεν είναι τόσο ανορθωµένοι όσο παλιότερα; Μήπως έχει εµφανιστεί κυτταρίτιδα; Μήπως είναι πιο χαλαροί; Τις απαντήσεις στα ερωτήµατα, αλλά κυρίως τη λύση, µας δίνει η καθηγήτρια Φυσικής Αγωγής Μάντη Περσάκη.

Το καλοκαίρι είναι προ των πυλών… Προλαβαίνουµε να διορθώσουµε τα λάθη του χειµώνα;

- Διαφήμιση -

Πάντα προλαβαίνουµε, από τη στιγµή που θα ξεκινήσουµε! Το θέµα, όµως, είναι να αγαπάµε και να φροντίζουµε το σώµα µας όλο το χρόνο και πάνω απ’ όλα να φροντίζουµε την ισορροπία της υγείας µας. Κι αυτό για να βλέπουµε εµείς όµορφο τον εαυτό µας και όχι µόνο οι άλλοι το καλοκαίρι!

Ποια γυµναστική-άθληµα φέρνει πιο άµεσα αποτελέσµατα;

Όλες οι µορφές άσκησης φέρνουν αποτελέσµατα, αν γίνονται σωστά, τακτικά και µε ένα γυµναστή να µας επιβλέπει. Η συµβουλή µου είναι ο καθένας να διαλέξει τη γυµναστική που του αρέσει, ώστε να µην έχει την ανάγκη ανά δύο µήνες να αλλάζει µορφή εκγύµνασης. Χρειάζεται να δώσουµε χρόνο στον εαυτό µας, να έχουµε διάθεση και να βρούµε κίνητρα! Έτσι θα δηµιουργήσουµε το σώµα που ονειρευόµαστε!

Ποιο είναι το πιο µεγάλο λάθος από το οποίο παίρνουµε κιλά;

Το µεγαλύτερο λάθος ξεκινάει από το γεγονός ότι θέλουµε να αρέσουµε στους άλλους και όχι στον εαυτό µας. Οι πολλές ώρες εργασίες που πιέζουν την καθηµερινότητά µας µας οδηγούν στο να βρίσκουµε διέξοδο στο φαγητό και πιθανόν στον καναπέ τις λίγες ελεύθερες ώρες που µας αποµένουν. Φυσικά και είναι δύσκολο να µπούµε σε πρόγραµµα, αλλά, πιστέψτε µε, δύσκολη είναι µόνο η αρχή! Ξεκινήστε την ηµέρα σας µε ένα µπολ βρώµης ολικής άλεσης, που περιέχει πρωτεΐνη και δίνει ενέργεια. Παίρνετε πολλά µικρά και σωστά γεύµατα και δώστε την ευκαιρία στον εαυτό σας να είναι όµορφος όλον το χρόνο.

Ποιο είναι το νέο trend στο χώρο της άσκησης; Όλες έχουµε δοκιµάσει yoga και pilates… Tι νέο έρχεται;

Το pilates και η yoga δεν είναι µόδα. Είναι δύο µορφές άσκησης που υπάρχουν εδώ και πάρα πολλά χρόνια. Κάποιοι άνθρωποι, από τη στιγµή που εµφανίστηκαν, τις αγάπησαν πραγµατικά, τις ανέπτυξαν και δουλεύουν µε αυτές, προσπαθώντας να κάνουν γνωστές τις ευεργετικές τους ιδιότητες. Γι’ αυτό πιστεύω ότι το pilates µπορεί να αποκαλείται µόδα από το 1927 µέχρι σήµερα. Είναι καλό να λέµε αλήθειες στον κόσµο. Εκείνοι που αλλάζουν ανά δύο µήνες µορφή άσκησης δεν αγαπούν πραγµατικά τη γυµναστική και οι γυµναστές, για να προσεγγίσουν αυτόν τον κόσµο, προσπαθούν συνέχεια να “βαφτίζουν” προγράµµατα εκγύµνασης για να δηµιουργήσουν µόδες! Σηµασία έχει να βρούµε την ουσία της άσκησης και τους λόγους για τους οποίους πρέπει να την κάνουµε. Για µένα είναι σηµαντικό ο κόσµος να µη βλέπει τη γυµναστική σαν µόδα αλλά ως κάτι διαχρονικό. Να γυµνάζεται επειδή το αγαπάει, να περπατάει, να κάνει σπορ µε φίλους, µε γονείς, να µετακινείται µε ποδήλατο. Αυτή θα είναι η καλύτερη µόδα.

Aσκήσεις για σέξι γλουτούς στην παραλία

Η Μάντη Περσάκη σου δείχνει τρεις εύκολες αλλά αποτελεσµατικές ασκήσεις που µπορείς να κάνεις µόνη σου και να έχεις τους γλουτούς που θέλεις.

Άσκηση 1

Στάσου σε πλάγια θέση στήριξης. Προσοχή: Η δύναµη είναι στο χέρι και τους πλάγιους κοιλιακούς και όχι στον καρπό.

bluepink

Δείξε µε τη µύτη του ποδιού που είναι ελεύθερο το σταθερό γόνατο και τέντωσε ψηλά για 1΄. Επανάλαβε και από την άλλη πλευρά.

bluepink-2

Άσκηση 2

Στηρίξου και στα δύο χέρια. Οι παλάµες και οι ώµοι πρέπει να είναι στην ίδια ευθεία. Σήκωσε το ένα πόδι και τέντωσέ το στην ευθεία του κορµού.

bluepink-3

 

Στη συνέχεια, στρέψε τη λεκάνη και φέρε το πόδι στο πλάι τεντωµένο στο ύψος του ώµου, ώστε να βλέπεις τη µύτη του ποδιού.

bluepink-4

Επανάλαβε 20 φορές σε κάθε πλευρά.

Άσκηση 3

Τοποθετείς παλάµες και ώµους στην ίδια ευθεία και βρίσκεις ένα σταθερό βοηθητικό µέσο για να ακουµπήσεις τα πόδια σου.

bluepink-5

 

Εκπνέοντας, σηκώνεις το ένα πόδι ψηλά δηµιουργώντας γωνία 90 µοιρών µε τα πόδια. Επανάλαβε 1΄ για κάθε πόδι.

bluepink-6

Διάταση προσαγωγών

Τοποθέτησε το ένα πόδι σε σταθερό βοηθητικό µέσο τεντωµένο και λύγισε το πόδι στήριξης. Λύγισε όσο µπορείς το πόδι στήριξης, χωρίς το γόνατο να ξεπεράσει τη µύτη του ποδιού.

bluepink-7

Διάβασε επίσης:

Ναταλία Δραγούμη: Δεν μπορώ να ζήσω χωρίς γλυκά!

Αληθινή Ιστορία: «Έχασα 28 κιλά και είμαι ευτυχισμένη!»

- Διαφήμιση -
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ