- Διαφήμιση -

Της Ανθής Κυριακοπούλου*

Το τρέξιμο έχει γίνει hype! Επίδοξοι και επαγγελματίες δρομείς κατακλύζουν τα social media με προτρεπτικά μότο και ενσταντανέ με τα κατορθώματα τους και αυτό είναι μόνο καλό! Γιατί με το τρέξιμο δεν βελτιώνεις μόνο την φυσική σου κατάσταση. Ξεφεύγεις από τους απαιτητικούς ρυθμούς της καθημερινότητας, απελευθερώνεις την ενέργεια σου και αδειάζεις το μυαλό σου. Ταυτόχρονα γνωρίζεις καινούργιους φίλους, αλλά και μαθαίνεις τον εαυτό σου καλύτερα, αφού έρχεσαι αντιμέτωπος με τα όρια σου μέσα από αυτό. Αν δεν έχεις ξεκινήσει να τρέχεις ακόμα, δοκίμασε το και θα δεις να αλλάζει όλη σου η ζωή, και μαζί με αυτό και η εμφάνιση σου προς το καλύτερο!

- Διαφήμιση -

Ιδού και μερικά tips για να ξεκινήσεις:

  1. Άρχισε με αργά και σταθερά βήματα. Σταδιακά αύξησε και τα χιλιόμετρα και την ταχύτητα σου, αλλά με προσοχή. Και το ένα και το άλλο θα έρθουν με τον καιρό, και θα είναι πολύ καλύτερα αν δεν υπάρχουν τραυματισμοί. Άρα για αρχή κατεύνασε λίγο τον ενθουσιασμό σου.
  2. Βάλε από την αρχή ένα στόχο στον οποίο θα παραμείνεις προσηλωμένος.
  3. Μετά το τρέξιμο μην ξεχνάς να αναπληρώνεις τα υγρά που έχασες, αλλά και να καταναλώνεις τροφές που προσφέρουν πρωτεΐνες και υδατάνθρακες. Τα σωστά και θρεπτικά γεύματα, είναι το Α και το Ω.

  1. Επένδυσε σε χρήσιμα γκατζετάκια και κατάλληλο εξοπλισμό όπως ακουστικά, παπούτσια και ρολόι. Όχι μόνο θα σε βοηθήσουν , αλλά θα κάνουν και πιο ευχάριστο το τρέξιμο σου.
  2. Για να αποφύγεις τη μονοτονία, ένα κόλπο είναι να αναζητάς εναλλαγές στην προπόνηση. Δοκίμασε τη μια φορά να τρέξεις στο γήπεδο, την άλλη σε πάρκο, στο βουνό ή ακόμα και πλάι στην θάλασσα.

*Η Ανθή Κυριακοπούλου γεννήθηκε το Μάρτιο του 1993, στην Καραϊβική, από πατέρα Έλληνα και μητέρα από τον Άγιο Δομίνικο. Σύντομα όμως μετακόμισε με την οικογένεια της στην Κατερίνη. Εκεί είχε και την πρώτη της επαφή με το στίβο σε ηλικία 11 ετών. Σήμερα η Ανθή είναι Πρωταθλήτρια μεσαίων και μεγάλων αποστάσεων, μέλος της Εθνικής ομάδας Στίβου. Το 2017 κατέκτησε στο Βαλκανικό Πρωτάθλημα τη 2η θέση στα 1.500 μέτρα ενώ την ίδια χρονιά στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ανοιχτού Στίβου αναδείχθηκε πρωταθλήτρια στα 1.500 μέτρα. Αλλά και η φετινή χρονιά ξεκίνησε με επιτυχίες για την Ανθή, η οποία κέρδισε την πρώτη θέση στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ανωμάλου Δρόμου και την τρίτη θέση στα 800 μέτρα στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κλειστού Στίβου. Παράλληλα σπουδάζει βοηθός μαιευτικής νοσηλευτικής, αν και το ενδιαφέρον της παραμένει επικεντρωμένο στο στίβο. Ανήκει στην οικογένεια της WIND και μαζί με την WIND Running Team συμβάλλει στην προσπάθεια για την εξάπλωση του δρομικού φαινομένου και του αθλητισμού.

- Διαφήμιση -
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ