Συχνά η εικόνα που συνοδεύει τη λέξη σεξ είναι… σκοτεινή. Συνδέεται με τις βραδινές ώρες, το ημίφως και ίσως μερικά ποτά… Η επιστήμη όμως έχει άλλη άποψη.

Από την Έλλη Μαραγκάκη

Ψάχνεις το μυστικό που θα σε κάνει να λάμπεις όλη την ημέρα; Θέλεις να ενισχύσεις την υγεία σου, αλλά και τη διάθεσή σου; Τότε το μυστικό βρίσκεται στην κρεβατοκάμαρά σου! Σύμφωνα με πρόσφατες έρευνες, το πρωινό σεξ δεν σε αναζωογονεί απλώς, αλλά ενισχύει σημαντικά το ανοσοποιητικό σου σύστημα, ωφελώντας συνολικά τον οργανισμό σου.

Ποια ακριβώς είναι τα οφέλη;

  • Κατά τη διάρκεια της νύχτας, η τεστοστερόνη στον άντρα συσσωρεύεται και παραμένει στα υψηλότερα επίπεδα για τρεις ώρες αφού ξυπνήσει. Έτσι, το πρωί είναι η καλύτερη στιγμή της ημέρας για να… τον εκμεταλλευτείς!
  • Το πρωινό σεξ απελευθερώνει την ουσία του εγκεφάλου ωκυτοκίνη, γνωστή και ως «ορμόνη της αγάπης», καθώς βοηθά τα ζευγάρια να είναι ενωμένα και αγαπημένα – ο καλύτερος τρόπος δηλαδή για να ξεκινήσεις τη μέρα σου.
  • Το πρωινό σεξ αυξάνει τα επίπεδα της IgA (ανοσοσφαιρίνης Α), ενός αντισώματος που σε προστατεύει από μολύνσεις, ενισχύοντας έτσι το ανοσοποιητικό σου σύστημα.
  • Απελευθερώνονται χημικά που ανεβάζουν τα επίπεδα οιστρογόνων, με αποτέλεσμα να βελτιώνεται ο τόνος και η υφή των μαλλιών και του δέρματος και να δυναμώνουν τα νύχια.
  • Σύμφωνα με μελέτη του Πανεπιστημίου του Queens, το πρωινό σεξ 3 φορές την εβδομάδα μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο εγκεφαλικού ή καρδιακής προσβολής.

Και μην ξεχνάς…
Παλαιότερες έρευνες επιβεβαίωσαν ότι τα δύο φύλα είναι πραγματικά… από άλλους κόσμους, ακόμα και στο σεξ. Οι άντρες έχουν καλύτερη σεξουαλική διάθεση το πρωί, και συγκεκριμένα μεταξύ 06:00 και 09:00, σε αντίθεση με τις γυναίκες, που αποδεικνύονται βραδινοί τύποι, και μάλιστα έχουν περισσότερη όρεξη για σεξ μεταξύ 23:00 και 02:00. Ακόμα όμως κι αν το βραδινό σεξ σου αρέσει περισσότερο, υπάρχουν αρκετοί λόγοι να θέλεις να το κάνεις κάθε μα κάθε πρωί!

Ξεκινάς τη μέρα σου με χαρά
Σίγουρα η καθημερινότητα που ζεις είναι δύσκολη και οι ρυθμοί ζωής έντονοι. Όταν όμως κάνεις σεξ και μάλιστα ξεκινάς τη μέρα σου με αυτό, η διάθεσή σου ανεβαίνει και έστω και για λίγο πετάς στα… σύννεφα!

Ευχάριστο ξύπνημα
Το σεξ είναι ο καλύτερος τρόπος για να ενεργοποιηθεί ο εγκέφαλός σου. Το οξυγόνο αυξάνεται, το ίδιο και η ροή του αίματος. Η αδρεναλίνη ανεβαίνει κι εσύ χαίρεσαι τη ζωή.

Στιγμές ηρεμίας
Υπάρχουν μέρες που ξυπνάς αγχωμένη για την ημέρα που σε περιμένει. Είτε είναι η κίνηση, είτε μια δύσκολη υπόθεση στο γραφείο, πάντα έχεις λόγους να στρεσάρεσαι. Μετά όμως το σεξ το σώμα σου χαλαρώνει, το ίδιο και τα επίπεδα άγχους.

Είναι ήδη στο κρεβάτι
Τι καλύτερο από πρωινές αγκαλιές, χαλάρωση και άνεση, που θα οδηγήσουν σε στιγμές πάθους; Και όλα αυτά στη ζεστασιά του κρεβατιού σου;

Η ατμόσφαιρα είναι έτοιμη
Το πρωινό φως που μπαίνει από τα παντζούρια είναι η ιδανική… φυσική ατμόσφαιρα.

Ανεβαίνει η αδρεναλίνη
Τα πρωινά είναι η τέλεια στιγμή για σεξ για έναν ακόμα λόγο: τις περισσότερες φορές βιάζεσαι, γιατί σε περιμένει μια ολόκληρη μέρα μπροστά σου. Έτσι, ο συνδυασμός της αδρεναλίνης με τους έντονους χτύπους της καρδιάς θα κάνει ακόμα πιο έντονη την όλη εμπειρία.

Υπάρχει και άλλη άποψη…
Αν και η συντριπτική πλειονότητα των ειδικών θεωρεί ότι το πρωί είναι η ιδανική ώρα για σεξ, υπάρχουν έρευνες που υποστηρίζουν το αντίθετο.
Σύμφωνα με την Jenny Triplett, σεξολόγο και συγγραφέα του βιβλίου Surviving Marriage in the 21st Century, η καλύτερη ώρα για σεξ είναι στη μέση της ημέρας, τότε που ο οργανισμός έχει την περισσότερη ενέργεια. Την ίδια άποψη έχει και μια ομάδα επιστημόνων από το διαδικτυακό κέντρο υγείας FLOLiving.com, υποστηρίζοντας ότι το μεσημέρι οι γυναίκες είναι πιο δραστήριες και έχουν υψηλότερα επίπεδα κορτιζόλης, ενώ οι άντρες έχουν υψηλότερα επίπεδα οιστρογόνων, κάτι που ενισχύει το συναίσθημα κατά τη διάρκεια του σεξ.